Pirminė ekspertų išvada: konteineryje rasta mergytė gimė negyva

Pirmadienio popietę Kauno apygardos prokuratūrą pasiekė naujausios žinios iš teismo medicinos ekspertų, kurie aiškinasi Jonavos šiukšlių konteineryje rastos naujagimės mirties priežastį.

Pirmadienio popietę Kauno apygardos prokuratūrą pasiekė naujausios žinios iš teismo medicinos ekspertų, kurie aiškinasi šiame Jonavos šiukšlių konteineryje rastos naujagimės mirties priežastį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pirmadienio popietę Kauno apygardos prokuratūrą pasiekė naujausios žinios iš teismo medicinos ekspertų, kurie aiškinasi šiame Jonavos šiukšlių konteineryje rastos naujagimės mirties priežastį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 3:20 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:55 PM

Pirminės išvados – mergytė gimė negyva, o tik paskui motina jos kūnelį įdėjo į šiukšliadėžę.

Tačiau byla dėl naujagimės nužudymo dar greitai nebus nutraukta, iš viso neaišku, ar tai bus padaryta.

Pareigūnai sprendimą priims tik atlikus išsamią ekspertizę dėl mirties priežasties nustatymo, kuri gali trukti ne vieną mėnesį.

Kol kas 25 metų vienišai motinai, gyvenančiai Kaišiadoryse pas savo močiutę, įtarimai naujagimės nužudymu nepanaikinti.

Vieniša motina gimdė antrą kartą. Anksčiau ji gyveno Anglijoje, o sugrįžusi į Lietuvą, dirbo pardavėja Kaišiadoryse.

Penktadienio vakarą ji lankėsi pas savo tėvus, gyvenančius Panoterių kaime (Jonavos r.), o iš ten pablogėjus sveikatai atvyko į Jonavos ligoninę.

Pacientė užsidarė Priėmimo skyriaus tualete, pagimdė mergaitę, įdėjo jį į plastikinį maišelį ir įmetė į šiukšlių dėžę. Kūnelis atsidūrė netoli nuo ligoninės esančiame konteineryje, nes valytoja nežinojo, kas yra šiukšlių dėžėje.

Išėjusi iš tualeto, moteris buvo skubiai paguldyta į Akušerijos skyrių – medikai išvyko ją gausiai kraujuojančią, bet nesuprato, kad įvyko gimdymas. Buvo įtariamos įvairių ligų sukeltos komplikacijos.

Šeštadienio naktį ji praleido palatoje gausiai kraujuojanti.

Akušerijos skyriuje budėjusi gydytoja šeštadienio rytą suprato, jog pacientė pagimdė, apie tai buvo nedelsiant praneša policijai.

Akušerijos skyriaus medikai skubiai užrakino duris, kad nėštumą nuo artimųjų slėpusi moteris negalėtų pabėgti, kol atvyks pareigūnai.

Pastarieji ją sulaikė dviem paroms, o pirmadienį ji buvo paleista iš areštinės, skiriant švelnesnę kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Savo elgesio motyvų jauna motina nepaaiškino – galbūt jį nulėmė vienatvė, skurdas, depresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.