Krepšininko Gintaro Einikio pensija vėl gali būti nurėžta

Skandalingu elgesiu išgarsėjęs krepšininkas olimpietis Gintaras Einikis vėl trina teismo suolą dėl administracinių nusižengimų – šį kartą dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo ir statutinių valstybės tarnautojų garbės bei orumo pažeminimo.

G.Einikiui vėl gresia bauda dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pareigūnų užgauliojimo.<br>G.Pilaičio nuotr.
G.Einikiui vėl gresia bauda dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pareigūnų užgauliojimo.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Mar 27, 2017, 9:20 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:00 AM

Įklampino anonimo skambutis

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teismo salėje pasirodžiusį G.Einikį lydėjo jo žmona Jurgita ir vaikas.

Teisėja Kristina Baškienė išklausė visų proceso dalyvių pasisakymų. Antradienį ji nuspręs, kokios nuobaudos nusipelnė G.Einikis dėl to, kad iškoneveikė policijos pareigūnus.

Uostamiesčio viešoji policija nustatė pažeidimus, už kuriuos garsiam sportininkui gresia administracinė bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Pareigūnai G.Einikį užklupo vasario 25-ąją viename Ryšininkų gatvės mikrorajono daugiabučio namo kieme, prieš tai sulaukę anonimo skambučio.

Neprisistatęs informatorius pranešė, kad aukštaūgis vyras lyg ir neblaivus ropščiasi į savo automobilį – gal išgėręs, norėjo kažkur važiuoti baltu „VW Passat“.

Nenustatyta, kas skambino policijai – krepšininko žmona Jurgita, anksčiau ne kartą prašiusi patrulių pagalbos, ar daugiabučio kaimynai.

Neklausė pareigūnų ir žmonos

Atvykę į nurodytą vietą pareigūnai paklausė G.Einikio, ar jis vėl susibarė su žmona, paprašė išlipti iš automobilio. Šis jiems atsakė keiksmažodžiu.

Pareigūnai to nesureikšmino matydami, kad vyras sunkiai orientuojasi aplinkoje. Visą pokalbį su policijos patruliais įrašė juos lydėję televizijos TV3 laidos „Farai“ žurnalistai.

Kol pareigūnai aiškinosi su G.Einikiu, buto langą pravėrė jo žmona. Ji taip pat ragino vyrą lipti iš automobilio ir eiti namo, tačiau šis nepaklausė.

Supykęs ant pareigūnų vyras rusišku keiksmažodžiu pasiuntė juos kuo toliau, mėgino uždaryti automobilio dureles.

G.Einikio užgauliojami pareigūnai teigė su juo bendravę pabėžtinai mandagiai – ramiai pasakė, kad blogiausiu atveju panaudos jėgą ir net elektrošoką.

Vyras pareiškė, kad nesirengė niekur važiuoti, neturįs net automobilio raktelių.

Tada patruliai iškvietė daugiau pareigūnų. Išvilktą iš automobilio G.Einikį jie paguldė ant automobilio variklio dangčio.

Vežamas į policijos komisariatą vyriškis, pasak pareigūnų, nenusiramino – keikėsi taip, kad ekipažui linko ausys.

G.Einikiui už viešosios tvarkos pažeidimą ir pareigūnų įžeidinėjimą surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

Triukšmavo namo laiptinėje?

Pernai gruodį G.Einikis buvo atsidūręs panašioje situacijoje – neblaivus grįžęs į namus ir negalėdamas patekti į vidų sėdėjo laiptinėje, keikėsi necenzūriniais žodžiais.

„Jo žmona Jurgita Einikienė parašė pareiškimą, kad vyras kelia triukšmą, neduoda ramybės kaimynams, dar minėjo, kad šlapinasi laiptinėje. Kai atvažiavome, jis sėdėjo laiptinėje, keikėsi. Perspėjau, kad nesikeiktų. Nuvežtas į areštinę apsiramino“, – pernykštį  incidentą prisiminė G.Einikį sulaikęs policininkas Mindaugas Žiogelis.

Tąkart G.Einikiui buvo nustatytas 2,53 promilės girtumas, jam skirta 86 eurų piniginė bauda.

Su tokiu Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu nesutikęs G.Einikis parašė apeliacinį skundą, kad nubaustas netinkamai.

Buvęs krepšininkas teisme įrodinėjo, kad turėjo būti  nubaustas tik už nedidelį chuliganizmą, o už ne neblaivaus asmens pasirodymą viešojoje vietoje.

Bauda  sumažinta 9 eurais

„Esu nepagrįstai nubaustas – triukšmo nekėliau, gal nusikeikiau laiptinėje kartą ar du pats sau. Buvau išgėręs, negalėjau patekti į butą. Žmonių nebuvo, niekas nieko negirdėjo ir nesiskundė, jokios rimties nesutrikdžiau“, – aiškino G.Einikis.

Teismui pakeitus pritaikytą Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį, G.Einikiui anksčiau skirta maksimali bauda buvo sumažinta 9 eurais.

G.Einikis tikino tąkart nebuvęs agresyvus, policijai nesipriešinęs, taikiai išvykęs į komisariatą, net antrankių niekas nedėjo. Po keturių valandų jis paleistas namo.

„Kad namuose nekiltų konfliktų, kartais išeinu pasivaikščioti, pasėdžiu ant suoliuko. Dėl to ir peršalau. Ir tada tik norėjau patekti į savo namus, pailsėti“, – aiškino G.Einikis, kurio elgesys buvo įvertintas kaip nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas.

Teisėjos paklaustas, kuo užsiima, ar kur nors darbuojasi, G.Einikis pranešė esąs „oficialioje pensijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu