Keturmečio sūnaus nužudymu įtariamą kėdainietę bus prašoma suimti dar 3 mėnesiams

 

 Bus prašoma pratęsti M.Kaziukaitytės suėmimą dar trims mėnesiams.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Bus prašoma pratęsti M.Kaziukaitytės suėmimą dar trims mėnesiams.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Bus prašoma pratęsti M.Kaziukaitytės suėmimą dar trims mėnesiams.<br> "Facebook" nuotr.
 Bus prašoma pratęsti M.Kaziukaitytės suėmimą dar trims mėnesiams.<br> "Facebook" nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 5:56 PM, atnaujinta May 17, 2017, 5:59 PM

Savo keturmečio sūnaus nužudymu įtariama 23 metų kėdainietė Monika Kaziukaitytė neilgai trukus turėtų išgirsti eilinę nelinksmą žinią – teisėsauga prašys teismo pratęsti jos suėmimą dar vienam maksimaliam terminui, trims mėnesiams. Teisėjas tikriausiai tenkins prašymą, nes surinkti svarūs moters kaltės įrodymai. 

Prašymas dėl suėmimo Kauno apylinkės teisme bus svarstomas kitą savaitę. Tai naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį patvirtino bylos tyrimui vadovaujantis prokuroras Vytautas Gataveckas. 

„Įtariamieji toliau verčia kaltę vienas kitam“, - apie M.Kaziukaitytės ir jos buvusio sugyventinio 27 metų Gedimino Kontenio poziciją pasakojo prokuroras. 

G.Kontenis taip pat uždarytas į Kauno tardymo izoliatorių trims mėnesiams – berniuko budelio suėmimo terminas baigiasi liepą, tačiau neabejojama, kad jis bus pratęstas.

Platų atgarsį visuomenėje sukėlusios žmogžudystės byla teismą pasieks birželį, o pirmieji posėdžiai turėtų įvykti ateinantį rudenį. 

Berniukas narkomanų poros buvo mirtinai sumuštas šių metų sausio 25 dieną Kėdainiuose esančiame sugyventinių būste. Iš viso jam buvo smogta 135 kartus kumščiais, diržu, telefono įkrovikliu.

Įtariama, jog pirmas dėl neteisingai ištartų skaičių vaiką pradėjo mušti G.Kontenis, o paskui prisidėjo ir M.Kaziukaitytė. Egzekucija su pertraukomis truko nuo 10 valandos ryto iki vidurnakčio. 

Po dviejų parų berniukas užgeso Kauno klinikose. 

G.Kontenis anksčiau buvo teistas už narkotikų platinimą, žiaurų buvusios merginos sumušimą ir tyčinį aštuonių automobilių suniokojimą, tačiau visuome sulaukdavo švelnių teismų bausmių.

Pirmą ir vienintelį kartą berniukas apie smurtą  išdrįso papasakoti Kėdainių darželio auklėtojai – praėjusių metų rudenį verkdamas ištarė: „Gedas mane muša.“ 

Pedagogai skubiai pranešė apie tai Kėdainių savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams, buvo informuota policija, tačiau pareigūnai numojo ranka – nutraukė bylą ir snaudė toliau, kol įvyko tragedija. 

Tyrimo metu išaiškėjo, jog vaikas nuo praėjusių metų rudens buvo sumuštas mažiausiai tris kartus, buvo ujamas, daugybę kartų žeminamas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.