Verslininkui Jurijui Borisovui – šaukimas į teismą

Teismas nusprendė atnaujinti bylos tyrimą įtraukiant J.Borisovą trečiuoju asmeniu. Verslininkas bus kviečiamas į birželio mėnesį vyksiantį teismo posėdį. 

 I.Borisova teisme siekė prisiteisti 2,2 mln. eurų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 I.Borisova teisme siekė prisiteisti 2,2 mln. eurų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 A.Burluckis tikino nepasisavinęs nei cento.<br> M.Patašiaus nuotr.
 A.Burluckis tikino nepasisavinęs nei cento.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 4:36 PM, atnaujinta May 17, 2017, 5:05 PM

Teismas nusprendė atnaujinti bylos tyrimą įtraukiant J.Borisovą trečiuoju asmeniu. Verslininkas bus kviečiamas į birželio mėnesį vyksiantį teismo posėdį. 

I.Borisova kreipėsi į Kauno apygardos teismą reikalaudama, kad pinigus iš banko krepšiais jai vežiojęs kaunietis Anatolijus Burluckis grąžinti 2,2 mln. eurų. Vėliau suma buvo sumažinta iki 1,8 mln eurų.

Moteris ūkvedžiu dirbusiam vyrui buvo išdavusi įgaliojimą imti grynuosius pinigus iš jos sąskaitos SEB banke. A.Burluckis per 46 kartus iš jos paėmė daugiau kaip 2 mln. eurų, kuriuos tikino išleidęs dvaro Trakų rajone statybai bei priežiūrai. 

I.Borisova pareiškė dabar jau abejojanti, ar pinigai buvo išleisti pagal paskirtį ir įžvelgė galimą J.Borisovo, su kuriuo pradėtas skyrybų procesas, klastą. 

Prireikė patikimo talkininko

Duodama parodymus Kauno apygardos teisme moteris papasakojo, kad A.Burluckį pažįsta nuo 1994 metų, mat jis dirbo J.Borisovui priklausančioje sraigtasparnių remonto įmonėje „Aviabaltika“.

1996 metais I.Borisova laukėsi trečio vaiko, todėl namuose jai talkino A.Burluckio žmona Tamara. Moteris užsiminė, kad vyras taip pat galėtų pagelbėti prižiūrint įspūdingo dydžio Borisovų šeimos nekilnojamąjį turtą. 

„Anatolijus buvo labai atsakingas, geras pagalbininkas“, – pripažino I.Borisova. A.Burluckiui ir jo žmonai buvo leista net apsigyventi Trakų rajone esančiame dvare. 2000 metais Borisovai persikėlė gyventi į Vilnių, o dvarą prižiūrėjo A.Burluckis. 

I.Borisova tikino po 2010-ųjų dažnai važiuodavo į užsienį, o 2012 metais prasidėjo trijų didelių pastatų statyba. Darbus taip pat prižiūrėjo A.Burluckis. 

Vežiojo krūvas pinigų
 
2012 metų vasario 21 dieną I.Borisova jam išdavė įgaliojimą imti pinigus iš SEB banko. Moteris tikino tokį sprendimą priėmusi dėl užgriuvusių rūpesčių gausos, nes nebespėjo pati tvarkytis. 

Iki šiol mažai kas žinojo, kad tuo metu J.Borisovą ištiko infarktas, jam teko ilgai gydytis. Skubios medikų pagalbos prireikė ir garbaus amžiaus I.Borisovos motinai. Moteriai dar reikėjo rūpintis ir savo atžalomis. 

A.Burluckis pasakojo, kad atvežti pinigų jį visada siųsdavo I.Borisova, kuri pati telefonu susisiekdavo su asmenine vadybininke SEB banke Vilniuje. A.Burluckį lydėdavo apsaugininkas, jis laukdavo automobilyje.

„Važiuodamas net nežinodavau, kokią pinigų sumą reikės paimti. Kartais Irina atsiųsdavo žinutę, kartais paimdavau tiek, kiek ji sutardavo su vadybininke“, – pasakojo vyras. Atvykęs į Borisovų namus jis visus pinigus esą atiduodavo I.Borisovai, o ji vėliau jau duodavo pavedimus ūkvedžiui atsiskaityti už įvairias prekes ir paslaugas.

A.Burluckis kartais pirkdavo net maisto produktus. Jam įstrigo kelios išvykos į Vilniaus senamiestyje veikiantį antikvariatą, kuriame moteris rinkdavosi brangius daiktus. Kaunietis prisiminė perdavęs pinigų ir I.Borisovos broliui.

Nors milijonieriaus žmona nereikalaudavo jokių ataskaitų, A.Burluckis kiekvieną mėnesį sudarydavo išlaidų sąrašą ir jį pateikdavo I.Borisovai. 

Moteriai – skaudus smūgis

Nesklandumai prasidėjo tuomet, kai Borisovų santuoka pradėjo byrėti.

„Mano gyvenimas apsivertė 2013-ųjų rugpjūtį, kai supratau, kad visi mane mulkina“, – pasakojo I.Borisova. Pasak jos, skyrybos su J.Borisovu buvo labai skaudžios ir netikėtos. 

Moteris tikino niekada net neįtarusi, kad taip gali nutikti. 

„Vyras mane paliko be nieko, per daugiau kaip trejus metus iš jo nesu gavusi nei cento“, – skundėsi I.Borisova. 

„Niekas negali man pateikti ataskaitos, kur išleisti pinigai“, – tvirtino I.Borisova. Jai po skyrybų kilo minčių, kad J.Borisovas galėjo sukurti ir pinigų pasisavinimo schemą. Kita vertus, moteris pripažino negavusi jokių pretenzijų dėl atsiskaitymo už statybas dvare ar kitas paslaugas. 

Teismui kilo klausimų

Teismas nustatė, kad ginčo lėšos, kurios iš banko buvo išmokėtos atsakovui, buvo ieškovės banko sąskaitoje. Ieškovė nurodė, kad didžioji dalis lėšų buvo jai padovanota jos sutuoktinio J. Borisovo.

Tačiau į bylą nėra pateikta įrodymų, kad tarp sutuoktinių buvo sudarytos lėšų dovanojimo sutartys. Be to, Vilniaus apylinkės teisme nuo 2013 metų rugsėjo pabaigos yra nagrinėjama civilinė byla pagal I. Borisovos ieškinį atsakovui J. Borisovui dėl santuokos nutraukimo ir teisinių pasekmių.

Prie šios bylos 2017-ųjų sausį Vilniaus apygardos teismo nutartimi buvo prijungta Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama civilinė byla, kurioje vienas iš ieškovės I.Borisovos reikalavimų yra pripažinti negaliojančia jų 2012 metų kovo mėnesį sudarytą vedybų sutartį. Santuokos nutraukimo ir sutuoktinių turto padalinimo byla nėra išnagrinėta. 

Teismo vertinimu, ieškovė, reikalaudama priteisti jai iš atsakovo 1,8 mln. eurų, siekia tokios vertės turtą sugrąžinti į bendrąją jungtinę sutuoktinių nuosavybę, tokiu būdu padidinti dalintino turto masę, kol nebus įrodyta, kad paimti pinigai buvo asmeninė ieškovės nuosavybė, arba kol šis turtas nebus padalintas (pasidalintas).

Teismo sprendimas šioje byloje turės reikšmės ieškovės sutuoktinio teisėms ir pareigoms, todėl yra pagrindas į bylą trečiuoju asmeniu įtraukti J.Borisovą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.