Į Baltarusijos ambasados kiemą įmestas sprogmuo

Vilniaus policija aiškinasi incidentą, kuomet į Baltarusijos ambasados kiemą buvo įmestas neaiškios kilmės sprogmuo. Nors incidentas įvyko dar ketvirtadienio vakarą, visuomenė apie tai informuota tik praėjus beveik pusei paros po įvykio - penktadienio rytą.

Į Baltarusijos ambasados kiemą įmestas sprogmuo.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Į Baltarusijos ambasados kiemą įmestas sprogmuo.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-19 08:38, atnaujinta 2017-05-19 09:56

Kaip penktadienį pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį apie 20 val. 26 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, į Baltarusijos Respublikos ambasados teritoriją buvo įmestas neaiškios kilmės sprogstamasis įtaisas.

Policija neatmeta galimybės, į kiemą buvo įmesta petarda.

Sprogimas įvyko ambasados kieme.

Žmonės ir turtas nenukentėjo. 

Netrukus po sprogimo pro Baltarusijos ambasadą važiavęs vilnietis (pavardė redakcijai žinoma) lrytas.lt pasakojo, jog į įvykio vietą atskubėjo du policijos ekipažai.

„Prie ambasados tvoros su įjungtais švyturėliais stovėjo du policijos automobiliai, tačiau viskas atrodė labai nekaltai. Net neįtartum, jog pareigūnai atvyko dėl ką tik įvykusio sprogimo.

Mačiau, kaip vienas policininkas susistabdęs kelis pro šalį einančius jaunuolius užsirašė jų asmens duomens į savo knygutę, o vėliau tuos vaikinus paleido ir grįžo į savo automobilį“, - penktadienio rytą pasakojo incidento liudininkas.

Liudininko automobilyje įrengtas vaizdo registratorius užfiksavo prie ambasados stovinčius policijos automobilius. Iš šio vaizdo susidaro įspūdis, kad jokių padidinto saugumo priemonių po sprogimo nebuvo imtasi.

Vilniaus apskrities VPK atstovas Paulius Radvilavičius lrytas.lt informavo, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Pirminiais duomenimis, į ambasados kiemą buvo įmestas cigarečių pakelis, kuriame galimai buvo petarda arba koks kitas sprogstamasis įtaisas. Įtariamieji kol kas nenustatyti“, - sakė P.Radvilavičius.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite vaizdais ar savo pastebėjimais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.