Karmėlavos istorijoje – nauji pedofilijos faktai, į Lietuvą skubiai grįžta merginų motina

Aiškėja naujos kraupios detalės Karmėlavos tragedijos istorijoje. Ketvirtadienio naktį į savo vyresniąją 22 metų dukterį keturias kulkas paleidęs, jos 24 metų draugą peršovęs, judviejų namą padegęs 56 metų tėvas tokiu būdu keršijo vyresnėlei už liudijimus teisme, kuriame jis atsidūrė dėl jaunėles 12-metės dukters išžaginimo. Buvusi jo žmona naujienų portalui lrytas.lt tvirtino tik praėjusią savaitę sužinojusi, jog buvo prievartaujama ir vyresnioji dukra, kuri šį faktą daugelį metų slėpė. 

 Šis namas Karmėlavoje daugelį metų slėpė kraupias šeios paslaptis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šis namas Karmėlavoje daugelį metų slėpė kraupias šeios paslaptis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-19 18:56

Nors šeimos siaubūnas savo siautulio metu nusišovė, įtampa pastaruoju metu toliau kaista – ketvirtadienį į Karmėlavą iš savo namų Bukonių kaime atvyko mirusio šeimos siaubūno brolis, kuris vietos gyventojams girdint pagrasino „pribaigti“ Kauno klinikų reanimacijos skyriuje gydomą dukterėčią ir padegti jos kapą. 

Be to, brolis pagrobė dukterėčiai ir jos draugui priklausantį vilkšunį Grantą ir mėgino išsinešti iš giminaitės namų stalą, tačiau kaimynai neleido pasiimti baldo. 

Buvusi prievartautojo žmona ketina kreiptis į policiją dėl vagystės ir grasinimų nužudyti. 

Moteriai nesuvokiama, kodėl teismai ir teisėsaugos institucijos nepasirūpino, jog mažametės dukters žagintojas būtų suimtas jau po pirmo nuosprendžio, kai šių metų sausio 23 dieną Kauno apygardos teismas jam už lytinį nusikaltimą skyrė 9 metus nelaisvės. Jaunėlė dukra buvo išprievartauta daugiau nei prieš trejus metus, 2014 metų sausį. 

„Institucijoms reikėjo imtis griežtesnių priemonių, tačiau tai nebuvo padaryta. Vyras labai pyko ant vyresniosios dukters už liudijimus teisme, jai buvo iškilęs rimtas pavojus. 

Jis man nuolat skambindavo, bet aš neatsiliepdavau. 

Praėjusių metų gruodį bijodama susidorojimo, išsivežiau į Angliją du savo jaunėlius vaikus – dukterį, kuriai dabar 15 metų, ir trylikametį sūnų. Raginau vykti kartu ir vyresnėlę, bet ji atsisakė. 

Mudviejų santuoka truko 22 metus – per tą laiką man ir mano vaikams teko iškęsti nemažai vyro smūgių, pykčio protrūkių“, - pasakojo buvusi monstro sutuoktinė. 

Po teismo nuosprendžio vyrui buvo uždrausta bendrauti su nukentėjusia pripažinta dukra, artintis prie jos namų Karmėlavoje, kuriuose anksčiau jis pats gyveno. Pastaruoju metu jis buvo įsikūręs Jonavoje pas savo motina.

Viena kulka liko įstrigusi kūne

Sužeistos merginos būklė šiuo metu - stabili, tačiau sunki. Šiuo metu ji dar gydoma Kauno klinikų Neurochirurgijos skyriaus reanimacijoje. 

Medikų tvirtinimu, pavojus 22 metų karmėlavietės gyvybei negresia. 

Pasak motinos, į vyresniąją dukrą iš nelegalaus pistoleto buvo paleisti keturi šūviai – dvi kulkos pataikė į krūtinės sritį, viena į koją, dar viena – į peties sritį. 

Tris kulkas medikai per operaciją išėmė, o viena, mamos žiniomis, liko įstrigusi kūne.

Penktadienio vakarą sužeistosios motina grįžta iš Anglijos į savo buvusius namus Karmėlavoje. 

Moters nuomone, dukrai šiuo metu yra iškilęs rimtas pavojus, nes jos dėdė yra agresyvaus būdo, panašiai ir kaip velionis tėvas. 

Daiktus apdegusiame name Karmėlavoje šiuo metu saugo vyresnėlės gyvenimo draugas, į kurį taip pat buvo šauta, bet jis patyrė nesunkius sužalojimus ir iš klinikų ketvirtadienio rytą buvo išleistas. 

Prievartą patyrė ir vyresnioji dukra

Praėjusią savaitę dukterį išprievartavusio vyro buvusi sutuoktinė Anglijoje išgirdo siaubingą žinią. 

Jaunėlė dukra atskleidė, jog tėvas išžagino ne tik ją, bet jos vyresniąją seserį. 

Motina tikino anksčiau apie tai nežinojusi, patyrusi šoką. 

Vyresnėlė apie prievartavimą papasakojo tik savo seseriai. Tai įvyko maždaug prieš dešimt metų, kai ji dar buvo mažametė. 

Merginai buvo itin skaudu, kai 2014 metų sausio 2-osios naktį tėvas, būdamas girtas, išprievartavo jaunesnę jos sesutę, kuriai tuo metu buvo vos dvylika metų. 

Vyresniosios sesers ir motinos namuose tuo metu nebuvo, bet nusikaltimą matė šeimos siaubūno 10 metų sūnus. 

Pastarasis davė parodymus apie nusikaltimą – surinkę įkalčius, pareigūnai pasiekė, kad jis būtų nuteistas.  

Šeimos siaubūnas degė kerštu dukteriai

Sužinojusi, ką padarė tėvas jaunėlei seseriai, vyresnioji dukra pirmoji kreipėsi į policiją – jos motina tuo metu buvo išvykusi į užsienį. Vyriškis dėl to labai įsiuto, o pyktis pastaruoju metu prasiveržė dar stipriau, nes gegužės 12 dieną Apeliacinis teismas atmetė prievartautojo skundą. 

Įsiteisėjus nuosprendžiui, jis turėjo būti uždarytas į kalėjimą, tačiau pareigūnai nespėjo to padaryti – ketvirtadienio monstras surengė kraupų išpuolį, ginkluotas prisėlinęs prie savo vyresniosios dukters namų Karmėlavoje. 

Paleidęs šūvius į dukrą bei jos draugą, įsibrovėlis, kaip įtariama, nusišovė. 

Merginą iš degančių namų išnešė Kauno policijos patrulių rinktinės kinologas Dainius Daukša, kirvuku ir laužtuvu išdaužęs langą ir patekęs į vidų. 

Sužeistos karmėlavietės draugas išsigelbėjo, iššokęs pro antro langą. Užpuolikas jam paleido šūvį ranką, bet sužalojimai, laimei, nėra pavojingi. 

Prieš pasitarukdamas iš gyvenimo, merginos tėvas padegė jos namus – pastatas per gaisrą smarkiai apdegė. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.