Sulaikytas tragediją Karmėlavoje sukėlusio pedofilo brolis, išrėžęs kraupius grasinimus

Penktadienį, prieš pat vidurnaktį policija sulaikė Karmėlavoje (Kauno r.) savo vyresniąją 22 metų dukterį ir jos 24 metų draugą  šūviais sunkiai sužeidusio, namus padegusio ir nusišovusio 56 metų vyriškio brolį, kuris po tragiškų įvykių grasino „pribaigti“ reanimacijoje gulinčią merginą ir padegti jos kapą. Mirusio šeimos siaubūno brolis taip pat yra įtariamas vagyste – iš sudegusių namų pasisavino kai kuriuos daiktus, išsivežė dukterėčiai priklausantį vilkšunį. 

 Policija sulaikė Karmėlavoje dukters namus padegusio šeimos siaubūno brolį, grasinusį nužudyti merginą.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Policija sulaikė Karmėlavoje dukters namus padegusio šeimos siaubūno brolį, grasinusį nužudyti merginą.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2017, 12:34 AM, atnaujinta May 20, 2017, 10:59 AM

Sulaikymo faktą naujienų portalui patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas. 

Sužeistos merginos dėdė dviem paroms uždarytas į areštinę, o paskui planuojama kreiptis į teismą dėl jo suėmimo. Jis gyvena netoliese, Bukonių kaime (Jonavos r.). 

Kol kas jam pareikšti įtarimai dėl vagystės, tačiau ketinama artimiausiu metu patraukti atsakomybėn ir dėl grasinimo nužudyti. 

Peršautos merginos motina portalui pasakojo, jog jos buvusio vyro brolis yra agresyvaus būdo, greitai įsiplieskiantis, todėl ji bijanti dėl savo duktters saugumo. 

Mergina sulaukė tėvo keršto, nes liudijo teisme jos jaunėlės sesers išprievartavimo byloje. 2014 metų sausį tėvo išprievartautai mergaitei nusikaltimo metu buvo vos dvylika metų.

Praėjusią savaitę Lietuvos apeliaciniam teismui atmetus pedofilo skundą, jo laukė 9 metų kalėjimas, tačiau prieš uždarant į belangę ketvirtadienio naktį jis surengė baisų keršto žygį prieš vyresniąją dukrą – ėmė į ją šaudyti iš nelegalaus pistoleto, padegė namus ir pats pasitraukė iš gyvenimo.

Abiejų merginų motina penktadienio vakarą turėjo sugrįžti į Lietuvą iš Anglijos – po buvusio sutuoktinio žūties ji sužinojo kraupų faktą. Išaiškėjo, kad tėvas prievartavo ne tik jaunėlę savo dukterį, kuriai dabar – 15 metų, bet ir vyresnėlę. Tai įvyko maždaug prieš dešimt metų, tačiau mergina visą laiką tylėjo – apie prievartą papasakojo tik jaunesniajai sesei, kuri tik dabar atskleidė viską motinai. 

Baimindamasi vyro keršto, jo buvusi žmona su dviem jaunėliais vaikais, 15 metų dukerimi ir 13 metų sūnumi, praėjusių metų gruodį išvyko į Angliją, primygtinai kvietė važiuoti draugę ir vyresniąją dukrą, tačiau pastaroji atsisakė. 

Degdamas pykčiu, vyriškis ketvirtadienį, po vidurnakčio paleido į dukrą keturis šūvius – dvi kulkos kliuvo į krūtinę, viena į koją, paskutinė – į petį. 

Mergina buvo operuota, jos būklė šiuo metu sunki, bet stabili. Motinos žiniomis, viena kulka liko įstrigusi. 

Sužeistą merginą iš degančių namų išnešė policijos kinologas, o jos draugas nuo šūvių išsigelbėjo, iššokęs iš antro aukšto. Jam kulka nesunkiai sužeidė ranką. Vaikinas iš ligoninės jau yra išleistas. 

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.