Kėdainių tragedija: sūnaus nužudymu įtariama motina suimta dar 2 mėnesiams

 

 Kauno apylinkės teismas savo ketverių metų sūnaus nužudymu įtariamos M.Kaziukaitytės suėmimą nusprendė pratęsti dar dviem mėnesiams.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno apylinkės teismas savo ketverių metų sūnaus nužudymu įtariamos M.Kaziukaitytės suėmimą nusprendė pratęsti dar dviem mėnesiams.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno apylinkės teismas savo ketverių metų sūnaus nužudymu įtariamos M.Kaziukaitytės suėmimą nusprendė pratęsti dar dviem mėnesiams.<br> "Facebook" nuotr.
 Kauno apylinkės teismas savo ketverių metų sūnaus nužudymu įtariamos M.Kaziukaitytės suėmimą nusprendė pratęsti dar dviem mėnesiams.<br> "Facebook" nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 29, 2017, 11:37 AM, atnaujinta May 29, 2017, 3:09 PM

Kauno apylinkės teismas pirmadienį, 14 valandą pratęsė 4 metų berniuko Kėdainiuose nužudymu įtariamos jo motinos 23 metų Monikos Kaziukaitytės suėmimą iki liepos 26 dienos. Tokį prašymą buvo pateikęs prokuroras Vytautas Gataveckas, vadovaujantis žmogždudystės bylos tyrimui.

Prašymą patenkinęs teisėjas Audrius Meilutis atkreipė dėmesį, jog M.Kaziukaitytė įtariama, padariusi labai sunkų nusikaltimą, ji jau yra gyvenusi užsienyje, gali slapstytis. 

Nuo liepos 26 dienos M.Kaziukaitytės ir jos bendrininko G.Kontenio suėmimo klausimai bus svarstomi ne Kauno apylinkės, o Kauno apygardos teisme. 

Mažamečio nužudymo byloje įtariama M.Kaziukaitytė ir jos 27 metų sugyventinis G.Kontenis. Pastarasis šiuo metu taip pat yra suimtas. 

Nutartyje dėl M.Kaziukaitytės suėmimo pažymima, kad pagrindiniai duomenys, kuriais jai grindžiami įtarimai dėl piktnaudžiavimo tėvų pareigomis ir mažamečio sūnaus nužudymo,  yra įtariamojo G. K.ontenio parodymai, akistatos tarp įtariamųjų, protokoluose užfiksuoti duomenys, policijos pareigūnų tarnybiniuose protokoluose užfiksuoti duomenys, teismo medicinos specialisto paaiškinimas bei išvados, medicininiai duomenys, specialistų išvados, daiktai, kita ikiteisminio tyrimo metu surinkta medžiaga.
 
Pratęsiant suėmimą, atsižvelgta į tai, kad įtariamoji M.Kaziukaitytė, nors anksčiau neteista, tačiau neigiamai charakterizuojama. Moyteris yra bausta administracine tvarka. Įtariama, kad nusikaltimą galėjo padaryti būdama apsvaigusi nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Be to, jai gresia ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė. 

Baudžiamąją bylą į teismą ketinama perduoti birželį. Į kvaišalų liūną įklimpusiems sugyventiniams už vaiko nužudymą gresia kalėjimas iki gyvos galvos. 

Anksčiau G.Kontenis buvo prisipažinęs, jog vienas jo smūgių berniukui į galvą galėjo būti mirtinas. Dabar jis neneigia daužęs vaiką, bet esą jo smūgiai nesukėlė mirties.

Tačiau pastaruoju metu buvę sugyventiniai vis aršiau verčia kaltę vienas kitam.

Vaikas buvo itin žiauriai sumuštas šių metų sausio 25 dieną. Po dviejų dienų jis užgeso Kauno klinikose. Mirtini smūgiai kliuvo į galvą.

G.Kontenis berniuką pradėjo mušti, pastarajam neteisingai ištarus skaičius. Manoma, jog paskui prie egzekucijos prisidėjo ir motina.

Berniukas su pertraukomis buvo daužomas nuo 10 valandos ryto iki vidurnakčio. Medicinos ekspertai nustatė, jog vaikui buvo suduota mažiausiai 135 kartus.

Mažylis buvo daužomas ne tik kumščiais, bet ir telefono įkrovikliu, diržu. Nuo smūgių griūdamas vonioje jis trenkėsi galva į sieną.

G.Kontenio ir M.Kaziukaitytės organizme buvo aptikta marihuanos, amfetamino ir metaamfetamino likučių. Manoma, jog kvaišalai sukėlė jų agresiją.

Už narkotikų platinimą, buvusios draugės žiaurų sumušimą ir aštuonių mašinų tyčinį suniokojimą teistą G.Kontenį policijos pareigūnai puikiai žinojo, tačiau niekas iš teisėsaugos ir Kėdainių vaiko teisių apsaugos specialistų nesistengė berniuko ištraukti iš pavojingos aplinkos net jam pernai lapkritį kūkčiojant ištarus „Gedas mane muša“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.