Šiaulių „princui“ teisėja buvo gailestinga

Ne taip seniai vienu įtakingiausių Šiaurės Lietuvoje šešėlinio pasaulio atstovų laikytam šiauliečiui 59 metų Vladui Baranauskui nepavyko atsikratyti kaltinimų dėl bandymo papirkti pareigūnus. Tačiau „Baranis“ atsipirko tik bauda – areštas neskirtas dėl prastos sveikatos būklės.

Kaltės nepripažįstantis V.Baranauskas neatėjo išklausyti nuosprendžio.<br>G.Šiupario nuotr.
Kaltės nepripažįstantis V.Baranauskas neatėjo išklausyti nuosprendžio.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2017, 4:55 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 4:58 PM

Bylą nagrinėjusi teisėja Alma Berniūnaitė skyrė teisiamajam švelnesnę bausmę nei prašė prokuroras. Valstybės kaltintojas siekė, kad kontrabandines cigaretes vežęs ir kyšiu išsisukti bandęs V.Baranauskas būtų nu baustas 75 paromis arešto.

Vis dėlto teisėja nusprendė, kad po sudėtingos stuburo operacijos sveikstančiam “Baraniui” tikslinga skirti baudą. Šiauliečiui už abu nusikaltimus teks sumokėti beveik 1055 eurų baudą.   

V.Baranauskas įkliuvo pernai kovo 7-osios vakarą. Šiauliečio vairuojamą automobilį „Toyota Avensis Verso“ sustabdė policijos patruliai.

Vilniaus gatvėje mašiną susistabdę patruliai iš pradžių patikrino dokumentus, o po to paprašė praverti mašinos bagažinę. Joje buvo kalnas rūkalų - 1250 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Policijos pareigūnai sakė, kad V.Baranauskas kyšį siūlė ne kartą. Pirmąsyk jis policininkus ėmė gundyti, kai jie paprašė atidaryti bagažinės dangtį.  

Šiaulietis buvo perspėtas, kad elgiasi nusikalstamai, bet vis tiek įbruko keturias 50 eurų kupiūras į policininko delną. Tada „Baranis“ buvo sulaikytas ir nuvežtas į komisariatą.

Praėjusio amžiaus pabaigoje itin įtakingos vadinamosios „princų“ grupuotės vienas lyderių nesikratė atsakomybės dėl kontrabandinių rūkalų,  bet tikino kyšio nesiūlęs. Šiaulietis aiškino, kad pareigūnas iš dokumentų aplanko pats išsitraukė pinigus, o jį melagingai apkaltino.

Su dviem žmonomis penkių vaikų susilaukęs V.Baranauskas teisme pareiškė, jog visa ši istorija dėl kyšio – policininkų bandymas atkeršyti. Mat šiaulietis anksčiau buvo kaltintas ir disponavimu kvaišalais, bet bylą teko nutraukti.

„Panevėžio teisme yra teisiami šiauliečiai pareigūnai, kurie klastojo įkalčius, į kalėjimą siuntė nekaltus žmones, o patys prekiavo narkotikais. Manau, dabar man bandoma keršyti“, - teisme dėstė V.Baranauskas.

13 mėnesių kalėjime praleidęs šiaulietis dėl šios istorijos pateikė net 660 tūkstančių eurų ieškinį.

Šis teistumas V.Baranauskui – jau šeštasis. Šiaulietis kartą dėl kontrabandos yra teistas Švedijoje, o dar keturis kartus – Lietuvoje.

Bet tai – dar ne pabaiga. Mat teisme yra nagrinėjama dar viena byla dėl kontrabandos – pernai pavasarį V.Baranauskas su kontrabandinių cigarečių NZ krovinių įkliuvo Radviliškio pareigūnams. Šiauliečio mašinoje aptikta 2900 cigarečių pakelių.

Be to, buvęs “princas” dar 7 kartus baustas už šiurkščius kelių eismo taisyklių pažeidimus, po kartą – už smulkų svetimo turto pagrobimą ir viešosios tvarkos nepaisymą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.