98 milijonų JAV dolerių pasisavinusiam sukčiui suėmimas bus pratęstas trims mėnesiams

Šiandien Vilniaus apygardos teismas atmetė Evaldo Rimašausko gynėjo advokato Lino Kuprusevičiaus skundą ir paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį, kuria yra pratęsiamas 3 mėn. suėmimo terminas.

 Evaldas Rimašauskas<br> Lrytas.tv reportažo stop kadras.
 Evaldas Rimašauskas<br> Lrytas.tv reportažo stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 3:42 PM, atnaujinta Jun 14, 2017, 8:38 PM

Savo sprendimą teismas motyvavo tuo, kad byloje yra duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad E. Rimašauskas galėjo padaryti nurodytas nusikalstamas veikas. 

Taip pat atsižvelgė į tai, jog jis turi pakankamus ryšius užsienyje, nes ilgą laiką gyveno Latvijoje bei Rusijoje, jo sutuoktinė yra Baltarusijos Respublikos pilietė, jis turi galiojančią Baltarusijos Respublikos vizą ir dažnai ten lankosi. 

Šie duomenys, teismo manymu, sustiprino daromą išvadą, kad, nepaskyrus kardomosios priemonės – suėmimo, o paskyrus jam švelnesnę kardomąją priemonę, jis bet kuriuo metu gali bėgti nuo Lietuvos Respublikos teisėsaugos pareigūnų ir teismo bei pasislėpti kitose užsienio valstybėse.

E.Rimašausko gynėjas advokatas Linas Kuprusevičius skundu prašė panaikinti šią kardomąją priemonę ir paskirti švelnesnę.

Šiuo metu vyksta tyrimas dėl nelegalaus 98 000 000 JAV dolerių pasisavinimo sukčiavimo byloje. 

E. Rimašauskas yra įtariamasis šioje byloje ir yra gautas Jungtinių Amerikos Valstijų teisingumo departamento teisinės pagalbos prašymas dėl šio asmens ekstradicijos. Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.