Švedę nužudęs Nerijus Bilevičius malonės Lietuvoje nesulaukė

Septyniolikametę švedę Lisą Holm nužudęs Nerijus Bilevičius (37 metų) Lietuvoje turėtų kalėti ne 15 metų, o iki gyvos galvos.

 Jei N.Bilevičius nepersigalvos, maždaug per mėnesį jis turėtų būti pervežtas į Lukiškes.
 Jei N.Bilevičius nepersigalvos, maždaug per mėnesį jis turėtų būti pervežtas į Lukiškes.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2017, 2:38 PM, atnaujinta Jul 4, 2017, 2:53 PM

Taip antradienį nustatė Šiaulių apygardos teismas, kuris išnagrinėjo prokuratūros skundą dėl Radviliškio apylinkės teismo sprendimo, kuriuo N.Bilevičiui buvo skirta daug švelnesnė bausmė - laisvės atėmimas 15 metų.

Su Švedijoje paskelbtu nuosprendžiu susipažinęs Šiaulių apygardos teismo teisėjas Laisvydas Zederštremas nustatė, kad N.Bilevičiaus įvykdytas nusikaltimas buvo žiaurus, auka buvo bejėgiškoje būsenoje, todėl jam turi būti skirta pati aukščiausia bausmė. 

Netrukus su teismo sprendimu bus supažindintas ir pats N.Bilevičius. Gali būti, kad sužinojęs, jog Lietuvoje jam teks kalėti iki gyvos galvos, lietuvis pats atsisakys pradėto deportacijos proceso ir liks Švedijoje, kurioje iki gyvos galvos įkalinti asmenys gali būti paleidžiami lygtinai.

Lietuvoje įkalintieji iki gyvos galvos, gali prašyti tik prezidento malonės, tačiau ir tai jie gali daryti tik kalėjime išbuvę maždaug 18-20 metų.

Nuteistieji iki gyvos galvos yra laikomi Lukiškių tardymo izoliatoriaus - kalėjimo vienutėse, paduoti prašymą perkelti į pataisos namus jie gali tik po 10 metų.

N.Bilevičius sugrįžti į Lietuvą norėtų dėl kelių priežasčių. Jis aiškina, kad gyvendamas Švedijoje taip ir nesugebėjo išmokti švedų kalbos, todėl jam esą yra sunku bendrauti tiek su prižiūrėtojais, tiek su kitais nuteistaisiais. 

Taip pat jis teigė be galo pasiilgęs savo motinos ir žmonos Irinos, kuri buvo įtarta nusikaltimo slėpimu ir taip pat buvo trumpai sulaikyta. 

Šiaulių apygardos teismo nutartis yra neskundžiama ir įsigalioja nuo paskelbimo dienos. 

Jei N.Bilevičius nepersigalvos grįžti į Lietuvą, Švedija jį deportuoti turi per mėnesį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.