Neblaivų vairavusį karį nuo baudžiamosios atsakomybės išsuko motina

Kauno apylinkės teismas neblaiviam automobilį vairavusiam Lietuvos kariuomenės Ryšių skyriaus viršininkui V. B. uždraudė pusantrų metų vairuoti transporto priemones bei konfiskavo jo automobilį.

Neblaivus karys pripūtė 2,49 promilės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Neblaivus karys pripūtė 2,49 promilės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2017, 2:40 PM, atnaujinta Jul 21, 2017, 2:46 PM

Bylos duomenimis, 44 metų V. B. prieš mažiau nei mėnesį Kaune, Brastos gatvėje, vairavo automobilį būdamas neblaivus. Jam nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, kas nuo sausio 1 dienos užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Kariškiui buvo nustatytas 2,49 promilės girtumas.

V. B. nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą, nes įstatymas numato, kad jei asmuo pirmą kartą padarė nusikaltimą, kaltę pripažino, gailisi, iš dalies ar visiškai atlygino žalą, gali teismo prašyti taikyti šią įstatymo normą.

„Kaltinamasis padarė vieną nesunkų nusikaltimą, nusikalto pirmą kartą, visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, teigė padaręs išvadas dėl netinkamo elgesio”, - atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą motyvus vardijo teisėja Larisa Tamulionienė.

Laiduoti už sūnų prašiusi V. B. motina teigė, kad judviejų santykiai yra geri, ji juo pasitiki ir daugiau, anot jos, sūnus neatsakingai nesielgs.

Teismas nustatė vienerių metų laidavimo terminą.

Kaltinamasis buvo įspėtas, kad jei jis per šį laikotarpį padarys naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, ar tyčinį nusikaltimą teismas gali panaikinti šį sprendimą ir patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.