Ką daryti, kai firmą slegia skolos? Ieškok girtuoklio vargetos!

Šiaulietis verslininkas Pranas Sipavičius, gavęs Mokesčių inspekcijos priminimą, jog valstybei susikaupusi jo bendrovės „Valdpra“ skola valstybei viršija 10 tūkst. eurų, sumanė „originalų“ būdą atsikratyti finansinės naštos –  įtariama, jog nelengvus laikus išgyvenusios firmos akcijas P.Sipavičius fiktyviai pardavė niekur nedirbančiam, vargingai gyvenančiam kauniečiui Vidmantui Jezniui.

Bedarbis, taurelės nevengiantis kaunietis V.Jeznys gavo 100 eurų atlygiį už tai, kad pasirašė ant dokumentų, susijusių su fiktyviu  Šiaulių bendrovės akcijų pardavimu ir atitinkamų pokyčių įteisinimu Registrų centre. <br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Bedarbis, taurelės nevengiantis kaunietis V.Jeznys gavo 100 eurų atlygiį už tai, kad pasirašė ant dokumentų, susijusių su fiktyviu  Šiaulių bendrovės akcijų pardavimu ir atitinkamų pokyčių įteisinimu Registrų centre. <br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-02 13:16, atnaujinta 2017-08-02 15:48

"Valdpra" užsiėmė didmenine buitinės chemijos, rūbų ir kitos produkcijos prekyba.

Skolos būtų perkeltos ant taurelę mėgstančio V.Jeznio pečių, tačiau pastarasis nedirba ir neturi turto, tad išieškoti jų greičiausiai nepavyktų.

Vos 8 klases baigės V.Jeznys oficialiai tapo bendrovės „Valdpra“ direktoriumi ir akcininku, jam neva buvo perduoti įmonės dokumentai ir pinigai, iš viso – daugiau nei 26,8 tūkst. eurų.

Bendrovės akcijų pardavimas už 2896 eurus buvo patvirtintas notaro, apie pokyčius buvo pranešta Registrų centrui. Paskui „Valdpra“ buvo perregistruota iš Šiaulių į Kauną. 

Tyrėjų duomenimis, buveinės registracijai P.Sipavičius išnuomojo patalpas Kaune, Pramonės prospekte, pats sumokėjo už nuomą. 

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos pareigūnai surinko įrodymų, jog V.Jeznys už savo parašo padėjimą ant P.Sipavičiaus pateiktų dokumentų  gavo tik nedidelį atlygį. 

Bedarbiui buvo sumokėta 100 eurų už tai, kad pasirašė dokumentus notaro kontoroje ir Registrų centre. 

P.Sipavičiui pareikšti įtarimai dėl mokesčių nesumokėjimo, didelės vertės turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo, o V.Jezniui – dėl dokumentų klastojimo. 

Baigę tyrimą pareigūnai praėjusią savaitę bylos medžiagą perdavė Kauno apygardos teismui.

P.Sipavičius naujienų portalui lrytas.lt pareiškė, jog akcijų pardavimas nebuvo fiktyvus žingsnis - sandoris buvo realus. V.Jeznis jį pats susirado, kai verslininkas per pažįstamus pareiškė norintis parduoti įmonę.

Šiaulietis bendrovę nusprendė parduoti, kai verslas ėmė ristis žemyn: "Prieš pora metų įmonė buvo viešai apjuodinta. Po to niekas nebenorėjo įsigyti mūsų prekių. Iš pradžių apyvarta buvo milijoninė, bet praradus pasitikėjimą, ji ėmė mažėti". 

P.Sipavičius neatmeta, jog jis paduos į teismą valstybę: "Dabar esu priverstas eiti į Darbo biržą". 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti