Garsaus pramogų komplekso byloje – įtarimai buvusiai žmonai

Šalia Palangos esančio HBH pramogų komplekso veiklą vėl narplios teismas. To siekė pusę bendrovės turto valdantis Juozas Matulevičius, įtaręs antrąją akcininkę – savo buvusią žmoną Radą – neskaidria veikla.

HBH pramogų kompleksas šalia Palangos – populiari laisvalaikio vieta.
HBH pramogų kompleksas šalia Palangos – populiari laisvalaikio vieta.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2017, 10:30 AM, atnaujinta Aug 8, 2017, 5:36 PM

J.Matulevičiui kilo įtarimų, kad pažeidžiami jo interesai, todėl jis ryžosi patikrinti, ar HBH komplekso savininkė – bendrovė „Žibosa“ – valdoma tinkamai. Šiai bendrovei vadovauja jo buvusi sutuoktinė R.Matulevičienė.

Pasak J.Matulevičiaus, bendrovei jau buvo pareikšti įtarimai dėl beveik 1,2 mln. eurų sumos, kuri nebuvo įtraukta į buhalterinę apskaitą.

Kai kurie sandoriai tarp bendrovės vadovės ir jai artimų asmenų jam kelia minčių, kad bendrovės pinigai nebuvo panaudoti asmeniniams tikslams.

Teks tartis dėl ekspertų

Šiemet kovo pabaigoje Klaipėdos apygardos teismas nutarė atlikti bendrovės „Žibosa“ veiklos tyrimą nuo 2006-ųjų iki ieškinio priėmimo teisme.

Bet „Žibosa“ šią nutartį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.

Skunde teigiama, kad tokiais tyrimais siekiama pakenkti įmonei ir pačiai R.Matulevičienei ar net bendrovės, kuri ir taip nuolat tikrinama, bankroto.

Apeliacinis teismas paliko galioti Klaipėdos teisėjų priimtą nutartį.

Buvę sutuoktiniai per du mėnesius turės susitarti dėl ekspertų, kurie tirs bendrovės veiklą. Jei patiems susitarti nepavyks, teks pasiūlyti po dešimtį ekspertų kandidatų.

Išsisuko labai lengvai

HBH veiklą jau narpliojęs Kretingos rajono apylinkės teismas balandį paskelbė švelnias bausmes keturioms pramogų komplekso darbuotojoms.

Šimtus tūkstančių eurų pradanginusios moterys buvo atleistos nuo baudžiamosios atsakomybės, nes už jas laidavo giminaitės.

Per dešimt mėnesių nebuvo sumokėta per 574 tūkst. eurų mokesčių.

R.Matulevičienei ir dar trims darbuotojoms pavyko išsisukti labai lengvai. Priimdama tokį sprendimą teisėja rėmėsi kaltinamųjų prisipažinimu, prisidėjo ir tai, kad jos iki to laiko nebuvo teistos, gailėjosi dėl savo poelgių, iškart atlygino valstybei padarytus nuostolius.

Nukentėjo tik pati bendrovė „Žibosa“. Jai skirta didžiausia įstatymų numatyta bauda – 150 640 eurų.

Bet tokį Kretingos teismo sprendimą apskundė ir prokuratūra, ir bendrovė „Žibosa“.

Apeliacinis skundas jau nagrinėjamas Klaipėdos apygardos teisme.

„Žibosa“ prašo atleisti įmonės vadovę nuo atsakomybės pagal laidavimą arba skirti minimalią bausmę.

Prašo griežtesnių bausmių

Prokuratūros pozicija – visai kitokia.

„Prašau panaikinti Kretingos rajono apylinkės teismo balandžio 7 dienos nuosprendį ir perduoti bylą teismui nagrinėti iš naujo. Manau, kad Kretingos teismas buvo šališkas ir netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą.

Jei byla nebus nagrinėjama iš naujo, prašau skirti tokias pat bausmes kaip ir pirmosios instancijos teisme: R.Matulevičienę pripažinti kalta ir skirti jai 14 310 eurų baudą, vyriausiajai buhalterei ir kasininkei – šiek tiek mažesnes baudas. Dalią Aušrienę, kuri pranešė apie bendrovėje vykdomą nusikalstamą veiką ir prisidėjo nustatant aplinkybes, prašau bausti švelniausiai – 1500 eurų bauda“, – sakė valstybinį kaltinimą palaikantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kiaurakis.

Rugsėjo mėnesį kaltinamosios pasakys paskutinius žodžius byloje, o sprendimas turėtų būti paskelbtas spalio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.