Po motinos spyrio trimetei dukrai į galvą – daug mįslių

Trys vaikai, iš kurių vienas – tik poros mėnesių kūdikis, ir nė vieno palaikančio vyro, menkos socialinės pašalpos, beviltiška svajonė turėti nuosavą kampą – visa tai galėjo jauną telšiškę privesti prie įniršio priepuolio, o už nesusivaldymą moteris jau skaudžiai moka.  Įtariamąja tapusi daugiavaikė motina uždaryta į areštinę, o trys jos vaikai iškelti į Telšių vaikų globos namus.    

Kas turėjo nutikti, kad jauna moteris šitaip nežmoniškai galėjo pasielgti su savo bejėgiu vaiku? Į šį klausimą Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai kol kas neturi aiškaus atsakymo.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Kas turėjo nutikti, kad jauna moteris šitaip nežmoniškai galėjo pasielgti su savo bejėgiu vaiku? Į šį klausimą Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai kol kas neturi aiškaus atsakymo.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Aug 17, 2017, 5:15 PM

Gresia laisvės atėmimas

Per Lietuvą nuskambėjęs incidentas įvyko rugpjūčio 13 d., apie 11 val., Telšių laikinuose šeimos namuose, Džiugo gatvėje. Tame pačiame pastate veikia ir Telšių vaikų globos namai, o Laikini šeimos namai yra jų padalinys. 

Kaip policijai tvirtino liudininke tapusi Laikinų šeimos namų socialinė darbuotoja, 25 metų motina bendro naudojimo tualete spyrė trimetei dukrelei į galvą.

Atvykę policijos pareigūnai sulaikė smurtavusią motiną. Dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Pagal Baudžiamąjį kodeksą daugiavaikei gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Laikini šeimos namai atviri tik kritiniu atveju

 „Laimė, vaikas didesnių sužalojimų nepatyrė, į ligoninę gultis neprireikė. Motinos spyrį gavusi trejų metukų mergaitė apgyvendinta  Vaikų globos namuose kartu su dviem broliukais, kurių vienam – penkeri metukai, o kitas tėra vos dviejų mėnesių kūdikis“, – kalbėjo Telšių rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai.

Į policijos pareigūnų ir vaiko teisių sergėtojų akiratį pakliuvusi  motina su trimis vaikais Laikinuose šeimos namuose atsidūrė šių metų gegužės pabaigoje, ant rankų sūpuodama naujagimį ir vedina dviem mažamečiais vaikais.

Į Laikinus šeimos namus gali patekti tik mamos su vaikučiais, kurios neturi nuosavo gyvenamojo būsto ar lėšų išsinuomoti būstą, tiksliau sakant –  kritiniu atveju.

Įtariamąja tapusi mama su trimis mažyliais vertėsi iš valstybės socialinės paramos. Trijų vaikų moteris susilaukė nuo dviejų vyrų, tačiau nė su vienu kartu negyvena.

Smurtautoja buvo blaivi 

Šiuo metu vaikams nustatyta laikina globa Telšių vaikų globos namuose. Pasak vaiko teisių specialistų, tolimesnis mažylių likimas priklausys nuo ikiteisminio tyrimo eigos ir baigties.

Kas turėjo nutikti, kad jauna moteris šitaip nežmoniškai galėjo pasielgti su savo bejėgiu vaiku? Į šį klausimą Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai kol kas neturi aiškaus atsakymo.


Žinoma tik tiek, kad prasiveržus nepateisinamam fiziniam smurtui motina buvo blaivi. Beje, ji kategoriškai neigia skriaudusi dukrą, tačiau tam prieštarauja socialinės darbuotojos parodymai. 

Svarstoma, kad gal tai ne pirmas toks smurto atvejis, tik iki šiol motinai pavykdavo nepakliūti socialinėms darbuotojoms. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.