Kraupiomis žmogžudystėmis įtariamas kaunietis teisme krečia cirkus

Dviejų moterų nužudymu kaltinamas buvęs teisės studentas Karolis Neoras vėl šokdina bylos dalyvius. Lapkričio pradžioje per posėdį Kauno apygardos teisme pareiškęs, jog turi pasirašęs kalbą, antradienį į kitą posėdį susirinkusiems žmonėms pareiškė, jog nieko nešnekės.

 K.Neoras teisme ir vėl netarė paskutinio žodžio.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 K.Neoras teisme ir vėl netarė paskutinio žodžio.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 K.Neoras teisme ir vėl netarė paskutinio žodžio.<br> M.Patašiaus nuotr.
 K.Neoras teisme ir vėl netarė paskutinio žodžio.<br> M.Patašiaus nuotr.
 K.Neoras teisme ir vėl netarė paskutinio žodžio.<br> M.Patašiaus nuotr.
 K.Neoras teisme ir vėl netarė paskutinio žodžio.<br> M.Patašiaus nuotr.
 K.Neoras teisme ir vėl netarė paskutinio žodžio.<br> M.Patašiaus nuotr.
 K.Neoras teisme ir vėl netarė paskutinio žodžio.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-11-21 18:21, atnaujinta 2017-11-21 19:27

Tai – jau ne pirmas kartas, kai kraupiais nusikaltimais įtariamas 25 metų jaunuolis teisme krečia cirkus.

Viename ankstesnių posėdžių kaunietis K.Neoras iš tardymo izoliatoriaus atvyko su šortais. Kartą jis pareiškė, jog yra ir visada bus teisus, tačiau paaiškinimų neteiks, nes teisinasi tik kaltieji.

2017 metų kovą jis taip pat teisme ištarė „Paskutinio žodžio nebus“, tačiau teismas tada nutarė nuosprendžio neskelbti ir skyrė jam pakartotinę psichiatrinę ekspertizę.

Psichiatrams nustačius, kad vaikinas yra pakaltinamas, bylos svarstymas vyko iš naujo.

Antradienį N.Neoras dar kartą turėjo tarti paskutinį žodį. Jis žadėjo pasakyti baigiamąją kalbą, tačiau atėjus posėdžio laikui, vėl užsisiuvo burną.

Manoma, jog jaunuolis tokiu keistu elgesį stengiasi sudaryti nepakaltinamo žmogaus įspūdį, nors prieš tai dvi ekspertų komisijos nustatė priešingai.

Lapkričio pradžioje kaltinamojo advokatas prašė skirti trečią psichiatrinę ekspertizę, tačiau teismas šį prašymą atmetė.

Anksčiau atsidūręs psichiatrų rankose, jaunuolis medikams ėmė pasakoti keistus dalykus.

Kalbėdamas ekspertams apie save K.Neoras piešė nervingo žmogaus paveikslą – gyvendamas Kalniečių gatvėje jis įsivaizduodavęs, kad ant daugiabučio namo stogo nukris lėktuvas, o eidamas Laisvės alėja skaičiuodavo medžius: jei galutinis skaičius būdavo neporinis, labai susinervindavo.

Tačiau šios kalbos medikų nepaveikė – jie abu kartus pripažino jaunuolį pakaltinamu. Tai reiškia, kad nusikaltimų metu jis suvokė savo veiksmus ir gali stoti prieš teismą.

Prokuroras pasiūlė K.Neorą įkalinti iki gyvos galvos. Teismas nuosprendį skelbs gruodžio 19 dieną.

Buvęs teisės studentas žavėjosi siaubo filmais, ypač jam patiko filmas „Kanibalai“.

Nužudytos dvi pensininkės

2015 metų sausio pabaigoje dingus be žinios dviem kaunietėms – 86 metų Valerijai Urmonienei ir 63 metų Nijolei Vaškevičienei – kriminalistų žvilgsniai nukrypo į Vytauto Didžiojo universitete teisę studijavusį K.Neorą.

Vaikinas buvo šių pensininkių kaimynas. N.Vaškevičienė gyveno Kauno Kalniečių rajone, toje pačioje daugiabučio laiptinėje kaip ir K.Neoras.

Garsi sovietinių laikų prekybininkė, ilgametė Kauno prekybos organizacijų vadovė V.Urmonienė turėjo sodo namelį Laumėnų kaime (Kauno r.).

Greta jos sklypą sodininkų bendrijoje buvo įsigijusi ir K.Neoro šeima. Įtariama, kad N.Vaškevičienė buvo nužudyta sausio 23 dieną, o V.Urmonienė – sausio 26-ąją. Vienišos pensininkės greičiausiai pačios įsileido žudiką – įsilaužimo ar grumtynių pėdsakų jų būstuose neaptikta.

Iš V.Urmonienės namų dingo daug aukso papuošalų, buto ir sodo nuosavybės dokumentai, pasas, dideli balti rankluosčiai, į kuriuos galėjo būti suvyniotas kūnas arba nuvalytas kraujas.

Surinko svarių įrodymų

Vonioje rasta kraujo pėdsakų – nusikaltėlis stengėsi juos nuvalyti, bet nuslėpti pavyko ne viską.

Sausio 26-ąją V.Urmonienė telefonu bendravo su K.Neoru. Jis aiškino, kad buvo kalbama apie sodo kaimynės tujų perkėlimą, tačiau tai tyrėjams kėlė abejonių – kas žiemą kalba apie augalų sodinimą?

Iš N.Vaškevičienės buto dingo asmens dokumentai. Kas dar dingo, neaišku, nes moteris buvo uždaro būdo.

N.Vaškevičienė turėjo sūnų, bet kartu su juo negyveno. Įtariama, kad K.Neoras aukų kūnus nuvežė į Kauno rajoną ir nuskandino tvenkinyje, esančiame šalia Kauno marių ir Laumėnų kaimo sodų.

Aukų kūnai kol kas nerasti, tačiau buvusį VDU studentą klampina DNR tyrimas, pokalbių telefonu išklotinės ir kiti po kruopelę surinkti įrodymai.

K.Neoras ikiteisminio tyrimo metu tvirtino nežudęs moterų. Tačiau kartais jis imdavo aiškinti nieko neatsimenantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.