Rokiškio r. gimnazijos direktorių, įtariamą mirtinai sužalojus moterį, bus prašoma suimti

Rokiškio rajono Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorių Augutį Tymuką, kuris, įtariama, vairuodamas neblaivus mirtinai sužalojo moterį, bus prašoma suimti, BNS sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Rasa Galkauskienė.

Prie automobilio vairo rastas miegantis Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas.<br> kamajugimnazija.lt nuotr.
Prie automobilio vairo rastas miegantis Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas.<br> kamajugimnazija.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 7:06 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 9:48 AM

Įtariama, kad jis būdamas neblaivus pirmadienio vakarą mirtinai sužalojo iš šalikelėje su įjungtu avariniu signalu sustojusio automobilio išlipusią moterį. 1972 metais gimusi moteris nevilkėjo šviesą atspindinčios liemenės, nurodo policija. Ikiteisminį tyrimą šiuo metu iš Rokiškio policijos perima Panevėžio pareigūnai.

Pasak R.Galkauskienės, gimnazijos direktorius sulaikytas 48 valandoms. Kol kas atlikta tik pirminė jo apklausa, nes jis buvo neblaivus.

Anot policijos, per avariją nukentėjo ir žuvusios moters sūnus, gimęs 1995 metais. Jis dėl nugaros bei dubens sužalojimų gydomas ligoninėje, pavojaus jo gyvybei nėra, sakė R.Galkauskienė.

Kartu su A.Tymuku važiavusiam kitos rajono mokyklos direktoriui skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti.

Iš įvykio vietos pasišalino

Rokiškio policija pirmadienio vakarą buvo sukelta ant kojų – pareigūnai ieškojo iš avarijos, per kurią žuvo moteris, vietos nuvažiavusio automobilio ir jo vairuotojo.

Kaip pranešė Policijos departamentas, pirmadienį apie 17 val. 45 min. Rokiškio r., kelyje Rokiškis-Čedasai, ties Maineivos kaimu, iš šalikelėje sustojusio sugedusio automobilio „Renault Espace“ išlipusią vairuotoją (gimusi 1972 m.) kliudė ir mirtinai sužalojo pravažiuojantis nenustatytos markės automobilis.

Moterį užmušęs automobilis iš vietos pasišalino.

Po incidento ant kojų buvo sukelta Rokiškio r. policija, pareigūnai pradėjo pasprukusio vairuotojo ir jo automobilio paiešką.

Į įvykio vietą pasiųstos gausios policijos pajėgos ir apie 19.20 val. Rokiškio r. prie Kamajų miestelio, rastas apgadintas automobilis, prie kurio vairo miegojo vyriškis (gimęs 1963 m.).

Tiriant įvykį paaiškėjo, kad prie automobilio vairo rastas miegantis vyras yra vienos iš Rokiškio rajono gimnazijos direktorius. Lrytas.lt šaltinių duomenimis sulaikytas asmuo vadovauja Kamajų gimnazijai.

Pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad kartu su juo važiavo ir vienos Rokiškio rajono pagrindinės mokyklos direktorius. Abiems vyrams ligoninėje nustatytas vienodas girtumas – 1,87 prom.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Meras: nebuvo jokių žemos moralės ženklų

Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis sako, kad pirmadienį Rokiškio rajone po mirtinos avarijos automobilyje rasti neblaivūs direktoriai įtarimų dėl savo moralės anksčiau nekėlė.

„Nebuvo net ženklų tokių – elgesio, žemos moralės“, – BNS sakė rajono meras.

Jis neslėpė esantis šokiruotas žinios apie įvykį.

„Tarsi parodė, kas tu esi iš tikrųjų – gaila, kad tik per tokius įvykius. Aš manau, kad tie žmonės turi tokią žemą moralę... Užmušus žmogų nesustoti, pabėgti iš įvykio vietos, – kalbėjo Rokiškio rajono meras. – O jeigu jų būtų nepagavę, kas būtų? Būtų visi galvoję apie kokius nors chuliganus ir šie ponai būtų toliau ėję į darbą, ramiai ėję į darbą, mokę vaikus ir auginę jaunąją kartą...“

A.Vagonio žiniomis, prie automobilio vairo rastas Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas, o šalia jo automobilyje sėdėjo Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinės mokyklos direktorius Eimutis Mališauskas.

Jiems abiems nustatytas vidutinis 1,87 promilės girtumas.

Pasak A.Vagonio, nors abiejų direktorių darbe buvo nustatyta šokių tokių pažeidimų, tačiau jam nebuvo žinoma apie jų polinkį piktnaudžiauti alkoholiu ar panašias aplinkybes. A.Tymukas yra Rokiškio rajono mokyklų vadovų asociacijos vadovas.

A.Vagonis sako pažinojęs ir žuvusiąją, kuri buvo vienos iš rajono bendruomenių pirmininko žmona, neseniai su ja bendravęs, kartu dalyvavo bendruomenės šventėje.

Jis svarstė, kad galbūt moteris, viduryje miškų sugedus automobiliui, bandė sustabdyti pravažiuojantį automobilį ir prisišaukti pagalbos.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? pasidalinkite vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.