Neringiškiui žuvų rūkyklos savininkui pavydas atėmė protą

Neringiškis verslininkas Ramūnas Masaitis žiauriai pasielgė su moterimi, kuri jį atstūmė, – išprievartavo ir mirtinai sužalojo. Žudikas teisme mėgino aiškinti, kad buvo pakvaišęs nuo alkoholio ir pavydo.

Girtas Preilos gyventojas R.Masaitis svetimuose namuose surengė šiurpią egzekuciją.<br>G.Pilaičio nuotr.
Girtas Preilos gyventojas R.Masaitis svetimuose namuose surengė šiurpią egzekuciją.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 12, 2017, 11:03 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 4:21 PM

Vos prieš mėnesį už grotų 50-mečio sulaukęs R.Masaitis Klaipėdoje stojo prieš teismą už tai, kad tyčia nužudė moterį, su kuria kartu gyveno po vienu stogu.

Kuršių nerijos gyventojas dar buvo kaltinamas ir tuo, kad tenkino savo lytinę aistrą su moterimi prieš jos valią – grasindamas, naudodamas fizinį smurtą ir atimdamas galimybę priešintis.

Žagintojas pasinaudojo auka tapusios 37 metų sugyventinės bejėgiška būkle – žiauriai sumušta moteris mirė nuo sunkių kūno sužalojimų. Be motinos liko nepilnametis sūnus.

Ilgam pasiųstas už grotų

Teismo posėdžiai vyko už uždarų durų. Prokuroras Jurijus Petuchovas siūlė sužvėrėjusį R.Masaitį izoliuoti nuo visuomenės 16 metų.

Klaipėdos apygardos teismas, įvertinęs šiurpios baudžiamosios bylos aplinkybes, žudikui ir prievartautojui R.Masaičiui skyrė 13 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Sugundė kurtis Preiloje

R.Masaičio auka tapusi moteris anksčiau gyveno Klaipėdoje su kitu vyru, susilaukė vaiko, bet vėliau poros keliai išsiskyrė.

Likusi viena ji kabinosi į gyvenimą – dirbo, augino sūnų.

Vėliau klaipėdietė susipažino su Kuršių nerijoje gyvenančiu R.Masaičiu, kuris irgi jau buvo išsiskyręs. Vyriškis prekiavo žuvimis – Preiloje buvo įsirengęs nuosavą rūkyklą.

Naujo draugo pakviesta su vaiku persikelti į Kuršių neriją moteris nusprendė pakeisti aplinką. Įsikūrusi Preiloje R.Masaičiui padėjo tvarkytis – kioske pardavinėjo verslininko išrūkytas žuvis.

Buvo nuskriaudęs žmoną

R.Masaitis neskurdo – porai visko užteko. Tačiau vėliau sugyventinių gyvenimą ėmė temdyti barniai ir nesutarimai.

Geriau pažįstantys R.Masaitį neringiškiai pastebėjo, kad išgėręs jis tampa agresyvus ir nesuvaldomas, galvoja tik apie save.

Sugyventinė irgi nevengdavo pakelti taurelės.

Prieš ketverius metus R.Masaitis jau buvo patekęs į teisėsaugininkų akiratį – pakėlė ranką prieš tuometę savo žmoną Jūratę Masaitienę ir buvo teisiamas už smurtą artimoje aplinkoje.

Tąkart prekeivis atsipirko baudžiamuoju įsakymu: už nežymų fizinio skausmo sukėlimą artimam žmogui jam skirta švelni bausmė – administracinis areštas.

Išsigandusi spruko atgal

Tarsi nujausdama nelaimę naujoji R.Masaičio draugė po kiek laiko nusprendė skirtis su neprognozuojamu vyru – grįžo į Klaipėdą.

Išsinuomojusi butą Rumpiškės gatvėje moteris vertėsi kaip galėjo – darbavosi kasininke prekybos centre „Ermitažas“, augino nepilnametį sūnų.

R.Masaitis įsižeidė – sužinojęs, kur gyvena pabėgusi moteris, būdamas Klaipėdoje pasibeldė į jos butą.

Tuo metu vyras jau buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio.

Įleistas į butą girtas neringiškis suskato aiškintis santykius: priekaištavo jo draugystę ir globą paniekinusiai klaipėdietei, grasino ir reikalavo sekso. Jos sūnaus namuose nebuvo.

Auką sudaužė ir išžagino

Įsiplieskus konfliktui R.Masaitis šeimininkei šėrė per veidą, pradėjo daužyti, smaugti, spardyti kojomis. Smurtu palaužęs moters valią ją išžagino visais įmanomais būdais.

Sužvėrėjęs R.Masaitis savo lytinę aistrą svetimuose namuose patenkino po to, kai auka jau buvo smarkiai sužalota ir nebegalėjo priešintis.

Vyras šiek tiek atsikvošėjo tik tada, kai pamatė be gyvybės ženklų susmukusią moterį.

Dar bandė ją gaivinti, o paskui pats paskambino Bendrajam pagalbos centrui.

Moterį mirtis ištiko nuo sunkių kūno sužalojimų – nuo smūgių jai plyšo kepenys, blužnis, šlapimo pūslė, kiti vidaus organai.

Ekspertai ant jos kūno suskaičiavo 58 traumų pėdsakus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.