Pasieniečiams įkliuvo kastetą turėjęs ir Lietuvoje neteisėtai buvęs armėnas

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė į Lenkiją vykusį armėną, automobilyje turėjusį neteisėtą nešaunamąjį ginklą. Paaiškėjo, kad užsienietis neturėjo teisės laisvai keliauti Šengeno erdvėje.

 Pasieniečiams įkliuvo kastetą turėjęs ir Lietuvoje neteisėtai buvęs armėnas.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiams įkliuvo kastetą turėjęs ir Lietuvoje neteisėtai buvęs armėnas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 4:59 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 5:01 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį automobilį „Citroen Berlingo“ lenkiškais numeriais.

Vairuotojas, 42-ejų Armėnijos pilietis, VSAT pareigūnams pateikė pasą, kurioje buvo negaliojanti Lenkijoje išduota Šengeno viza.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai susisiekė su kolegomis Lenkijoje ir operatyviai išsiaiškino, jog armėnas vis tik turi teisę gyventi minėtoje užsienio valstybėje, tačiau negali išvykti iš jos teritorijos į kitą Šengeno zonos šalį.

Asmens apžiūros vyro rankinėje VSAT pareigūnai aptiko nešaunamąjį ginklą, kastetą.

Už tai, kad reikiamų kelionės dokumentų neturėjęs armėnas pažeidė atvykimo, buvimo ir išvykimo iš Lietuvos tvarką jam skirta administracinė nuobauda įspėjimas.

Dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Armėnas uždarytas į areštinę, o jo vairuotas automobilis saugomas Kalvarijos užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.