Po gimnazisto nužudymo Panevėžį kausto baimė – nerimą kelia vakarai

17-mečio gimnazisto nužudymą jau beveik savaitę narpliojantys Panevėžio kriminalistai teigė, kad tyrimas smarkiai pasistūmėjo į priekį. Tačiau žudikas vis dar nesulaikytas.

Kraupios žmogžudystės vietoje buvo uždegta žvakučių ir padėta gėlių.<br>A.Švelnos nuotr.
Kraupios žmogžudystės vietoje buvo uždegta žvakučių ir padėta gėlių.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-16 09:37

Trečiadienį į kapus palydėtas moksleivis, kuris praėjusio sekmadienio vakarą Panevėžyje buvo žiauriai nužudytas prie daugiabučio namo S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje.

Tirdami nusikaltimą pareigūnai jau apklausė daugybę liudytojų. Vieni jų patys kreipėsi į policiją, kitus surado tyrėjai.

Ekspertai nustatė, kad jaunuolis mirė nuo durtinės žaizdos kakle.

Tą vakarą aplinkiniai gyventojai girdėjo riksmus netoli namo esančiame progimnazijos stadione, bet niekas neįtarė, kad viskas baigsis taip žiauriai.

Panevėžiečiams susidarė įspūdis, kad kažko nepasidalino grupė jaunuolių. Sprendžiant iš balsų, jų galėjo būti dešimt.

Neatmetama, kad jaunuolis buvo užpultas, kai ėjo per neapšviestą stadioną. Žmonės svarstė, kad gelbėdamasis jis spruko kiemais, o užpuolikai pasileido iš paskos.

Prisivijus auką tuomet ir buvo mostelėta peiliu. Taip pat kalbama, kad jaunuolis galėjo į konfliktą įsivelti dėl merginos, su kuria neseniai buvo atšventęs vienuolikos mėnesių draugystės sukaktį.

Kriminalistai dar nežino, kiek asmenų dalyvavo kraupiame nusikaltime: ar jį įvykdė grupė jaunuolių, ar tebuvo žudikas su auka. Taip pat nerastas ir nužudymo įrankis.

Aiškėja, kad tai nebuvo apiplėšimas – visi daiktai, kuriuos jaunuolis buvo pasiėmęs iš namų, rasti įvykio vietoje.

Tyrėjai jau išsiaiškino, kokiu maršrutu ėjo jaunuolis. Policijos turimomis žiniomis, jis buvo vienas.

Kol žudikas nesulaikytas, gyventojai yra įsibaiminę. Jie sakė bijantys vakarais išeiti į lauką, nes iš netoli esančio naktinio klubo ir aludės dažnai traukia neaiškios kompanijos.

Jaunimas pamėgęs lankytis aplinkiniuose kiemuose ir vaikų darželių teritorijose. Kompanijose būna ir merginų.

Apie auką policija iki šiol neturėjo jokios informacijos. Vaikinas gyveno tame pačiame rajone, tačiau kitoje gatvėje, nei buvo nužudytas.

Brutali žmogžudystė sukrėtė gimnaziją, kurioje mokėsi 17-metis. Tą rytą, kai sužinota apie jaunuolio nužudymą, pamokos buvo pradėtos tylos minute. Koridoriuje buvo uždegta žvakelė, juodu kaspinu perrišta nužudytojo nuotrauka.

Nors vėliau pamokos vyko kaip įprasta, bendramoksliams buvo surengti pokalbiai su psichologais. Gimnazijos vadovas apie jaunuolį atsiliepė tik gerai: jis niekada nekėlęs jokių problemų.

Vaikinas po pamokų sportuodavo, užsiimdavo lengvąja atletika. Jis buvo pasirinkęs socialinių mokslų kryptį, dalyvaudavo olimpiadose.

Pedagogai apgailestavo, kad toks žiaurus likimas ištinka gerus ir dorus žmones. Likus kelioms dienoms iki žūties jaunuolis su pedagogais globos namuose gyvenantiems seneliams nešė labdarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.