Kvaišalų platinimo tinklą surezgė kalinys: įtraukė ir vilčių teikusį 15-metį sūnų

48-erių klaipėdiečiui Vladimirui Černevskiui, atliekančiam bausmę už narkotikų platinimą, kalėjimo vartai užsitrenkė ilgam. Šiam kaliniui, kuris net sėdėdamas už grotų sutelkė gaują ir organizavo kvaišalų kontrabandą, pridėta dar 15 metų nelaisvės.

Narkotikų kurjerė naikino įkalčius – vieną tokį gumuliuką heroino prarijo.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Narkotikų kurjerė naikino įkalčius – vieną tokį gumuliuką heroino prarijo.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Kvaišalų prekeivius, kuriems vadovavo V.Černevskis, anksčiau yra tramdę ir rinktinės „Aras“ kovotojai.
Kvaišalų prekeivius, kuriems vadovavo V.Černevskis, anksčiau yra tramdę ir rinktinės „Aras“ kovotojai.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jan 3, 2018, 10:08 PM

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį nusikalstamos grupuotės nariams, kurie narkotikus dideliais kiekiais platino ne tik Lietuvoje.

Nusikaltėliai buvo sulaikyti su įkalčiais.

Gaujoje – ir moteris

Griežčiausios – 15 metų laisvės atėmimo bausmės sulaukė anksčiau jau tris kartus teistas Marijampolės pataisos namų gyventojas V.Černevskis, uostamiestyje siautėjusios Žardinių gaujos lyderis.

Jo bendrininkas, ne kartą teistas 39 metų klaipėdietis Audrius Kijauskas, pasiųstas už grotų 9 metams ir 2 mėnesiams.

Aktyviai gaujos narei – iš Pakruojo kilusiai 43 metų Aušrai Stankūnienei – Panevėžio moterų kalėjime teks praleisti aštuonerius metus ir šešis mėnesius.

Ši moteris dar nubausta ir už tai, kad sulaikyta nevykdė policijos pareigūnų ir jiems priešinosi.

Jauniausias kvaišalų platintojas – 29 metų klaipėdietis Marius Semeškevičius – teismo nesulaukė. Nuo heroino priklausomas vyras nusižudė areštinėje.

Sulaikytoji rijo įkalčius

Narkotikų platintojų gauja įkliuvo pernai rugpjūtį po to, kai kurjeris M.Semeškevičius iš Klaipėdos į Kauną atgabeno ir perdavė A.Stankūnienei sukauptą heroino ir kokaino siuntą.

Vokietijoje gyvenusi, tačiau dažnai viešėjusi Lietuvoje A.Stankūnienė irgi buvo kurjerė – padėjo platinti narkotikus užsienyje.

Atvykęs į Kauną M.Semeškevičius buvo sulaikytas viename prekybos centre netoli autobusų stoties.

Jo perduotus kvaišalus A.Stankūnienė rengėsi išvežti į Vokietiją, bet planas neišdegė – ji buvo sulaikyta.

Su įkalčiais nutverta kurjerė ne tik priešinosi, bet ir bandė naikinti įkalčius – vieną maišelį heroino prarijo, o kitą – kokaino – kriminalistai sulaikytajai išplėšė iš dantų.

Baimindamiesi, kad įtariamoji neapsinuodytų, pareigūnai ją nuvežė į gydymo įstaigą. Panaudojus medikamentus prarytas heroinas iš jos skrandžio buvo sėkmingai išgvelbtas.

Įklampino savo sūnų

V.Černevskio sąžinę turėtų slėgti M.Semeškevičiaus mirtis policijos areštinėje. Manoma, kad jis pasikorė ant vienutės lango grotų kankinamas heroino abstinencijos sindromo.

Narkotikų kontrabandos organizatorius V.Černevskis už neteisėtą šaunamojo ginklo įgijimą ir laikymą, narkotikų platinimą dideliais kiekiais 2004 metais buvo įkalintas dešimtmečiui.

Tą kartą V.Černevskis įklampino už žmogžudystę nuteistas su automobilius grobusia Akademikų gauja siejamas klaipėdietis Rolandas Butkus – jis papasakojo tyrėjams, kuo užsiima Žardiniai.

Per kratą V.Černevskio bute buvo aptikta 137 gramai heroino, kanapių, 6,37 milimetro kalibro pistoletas „Astra Cub“, šovinių, svarstyklės su heroino pėdsakais, nemenka pinigų užsienio valiuta suma.

Lygtinai paleistas iš kalėjimo V.Černevskis, pravarde Čiornas, iš klaidų nepasimokė – atgaivino Žardinių gaują, kurios lyderis Mindaugas Bendzalauskas anksčiau buvo nušautas iš pasalų.

V.Černevskio suburta nusikalstama grupuotė kvaišalus Klaipėdoje platino įžūliai, be jokios atodairos – suaugusiesiems ir nepilnamečiams.

Pareigūnai sulaikė gaujos vadeivą ir dar 14 jo bendrininkų, visi jie stojo prieš teismą.

V.Černevskis nenurimo ir kai buvo nuteistas 8 metams nelaisvės – iš Marijampolės pataisos namų narkotikus platinusiems parankiniams kalinys vadovavo nuotoliniu būdu.

Būdamas laisvėje V.Černevskis į narkotikų platinimo akivarą panardino ir savo penkiolikametį sūnų – vilčių teikusį sportininką, Europos jaunių tekvondo čempionato prizininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.