Sukčių masalas naivuoliams – pigesni pjuvenų briketai

Bandydami įsigyti pigiau nei rinkos kaina siūlomų pjuvenų briketų ar pjuvenų granulių žmonės rizikuoja ne tik gauti nekokybiško kuro, bet ir patekti į sukčių paspęstus spąstus.

 Bandydami pigiau įsigyti briketų ar granulių žmonės rizikuoja tapti sukčių aukomis.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Bandydami pigiau įsigyti briketų ar granulių žmonės rizikuoja tapti sukčių aukomis.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 12:37 PM

Apie tai perspėjo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Nuo praėjusių metų rugsėjo internetu pirkdami medžio pjuvenų briketus ir granules nuostolių patyrė net septyni Šiaulių apskrities gyventojai.

Prekeiviais apsimetinėjo kaliniai

Po tris žmones nuo prekeiviais apsimetusių sukčių nukentėjo Šiaulių ir Radviliškio rajonuose. Dar vienas žmogus į tokių sukčių pinkles pateko Raseinių rajone.

Viena šiaulietė už norimus įsigyti briketus į internetinio pardavėjo nurodytą sąskaitą pervedė 730 eurų, tačiau pirkinio taip ir nesulaukė.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad briketais „prekiavo“ bausmes įkalinimo įstaigose atliekantys asmenys.

Jie interneto skelbimų portaluose dėjo skelbimus apie parduodamus medžio briketus, medienos granules, įrankius ir mobiliuosius telefonus.

Kaliniai prisistatydavo prekeiviais, kurie artimiausiu metu rengiasi steigti įmonę.

Paaiškėjo, kad nuo šių šiaulietę apmulkinusių veikėjų Pietų Lietuvoje nukentėjo apie 30 pigesnio kuro įsigyti susigundžiusių žmonių.

Apsidžiaugė gavęs nuolaidą

Į pataisos namuose laiką leidžiančių „pardavėjų“ pinkles pateko ir 39 metų radviliškietis.

Pernai rugsėjo 29-ąją tinklalapyje skelbiu.lt jis apsidžiaugė radęs skelbimą apie 100 eurų už toną kainuojančius briketus.

Iki 90 eurų už toną nusiderėti sugebėjęs radviliškietis užsisakė 5 tonas briketų ir už juos į nurodytą sąskaitą pervedė 450 eurų.

Nesulaukus briketų ir nebepavykus prisiskambinti pardavėjams vyras suprato tapęs sukčių auka ir kreipėsi į policiją.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai įtarimus dėl sukčiavimo pareiškė dviem asmenims, kurie šiuo metu pataisos namuose atlieka bausmę už kitus nusikaltimus.

Pasinaudojo įmonės vardu

Medžio pjuvenų granulių nesulaukė ir internetiniam pardavėjui dar pernai lapkričio mėnesį už jas į nurodytą sąskaitą 300 eurų pervedęs Šiaulių rajono, Ginkūnų kaimo, gyventojas.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai nustatė, kad šiuos pinigus pasisavino šiaulietis, nuo kurio nukentėjo dar keli pigesniu kuru susigundę žmonės.

Kurui naudojamų pjuvenų briketų nesulaukė ir gruodžio pradžioje jų internetu iš UAB „Eurotakas“ užsisakęs bei 900 eurų avansą sumokėjęs Raseinių rajono, Ariogalos gyventojas.

Savo įmonei 24 paletes po 960 kg briketų užsakęs, tačiau jų taip ir negavęs ariogališkis paskambino nurodytuoju telefonu. Atsiliepęs vyras pasakė, kad jis yra buvęs šios bendrovės savininkas, tačiau įmonę pardavė prieš pusantrų metų ir nieko bendro nei su įmone, nei su briketų pardavimu neturi.

Pigiau įsigyti kuro bandančius žmones pareigūnai perspėjo neprarasti budrumo ir vengti avansinių mokėjimų – pinigų avansu dažniausiai reikalauja ne rimti prekeiviai, o jais apsimetantys sukčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.