Mergina Lietuvos bokso žvaigždę kaltina smurtu, sportininkas tai neigia

Olimpinį medalininką, boksininką Evaldą Petrauską buvusi mergina kaltina smurtu: esą sportininkas ją taip sumušė, kad ji atsidūrė ligoninėje. 25-erių E.Petrauskas ir jo treneris Vladimiras Bajevas tokias kalbas neigia, vadina šmeižtu ir ketina kreiptis į teismą.

E.Petrauskas iš 2012 metų olimpiados Londone parsivežė bronzos medalį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Petrauskas iš 2012 metų olimpiados Londone parsivežė bronzos medalį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LTOK vykdomojo komiteto prezidentė D.Gudzinevičiūtė apdovanojo E.Petrauską.<br>M.Astrausko nuotr.
LTOK vykdomojo komiteto prezidentė D.Gudzinevičiūtė apdovanojo E.Petrauską.<br>M.Astrausko nuotr.
Olimpinės rinktinės aprangos kolekcijos pristatymas.  Boksininkas E.Petrauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Olimpinės rinktinės aprangos kolekcijos pristatymas.  Boksininkas E.Petrauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Petrauskas. <br>V.Balkūno nuotr.
E.Petrauskas. <br>V.Balkūno nuotr.
Bronzos medaliu džiaugėsi lietuvis E.Petrauskas.<br> T.Gaubio (ELTA) nuotr.
Bronzos medaliu džiaugėsi lietuvis E.Petrauskas.<br> T.Gaubio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 5, 2018, 4:49 PM, atnaujinta Feb 6, 2018, 10:44 AM

Konfliktas – per šventes

Dvidešimt penkerių metų mergina kreipėsi į portalo lrytas.lt redakciją ir papasakojo, kad pernai per Velykas E.Petrauskas prieš ją smurtavo. 

„Evaldas Velykų išvakarėse buvo neblaivus, nenakvojo namuose, iš ryto grįžo ir spyrė į lovą, suriko: „Skyrybos. Ateik čia į kambarį.“ Nuėjau. Jis mane sviedė į lovos kampą, kelis kartus spyrė, tampė už plaukų. 

Mano vienintelis išsigelbėjimas buvo tai, kad ant stalo stovėjo butelis. Šliūkštelėjau Evaldui į veidą ir pabėgau iš namų. 

Mane pasiėmė Evaldo treneris (Vladimiras Bajevas. - Red.). Jis iš Vilniaus nuvežė mane pas tėvus į Alytų, o šie iškart nugabeno į ligoninę“, - beveik metų senumo įvykius prisiminė Erika (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinomi - red.). 

„Ji buvo susirietusi į kamuolį, jai skaudėjo pilvą, ji negalėjo šlapintis, daug verkė, buvo visa baisi. Nuvežėme ją į priėmimą. Medikai sakė, kad sumušti viduriai. Mums dukra aiškino, kad Evaldas ją sumušė“, - sakė Erikos tėvai. 

Anot nukentėjusiosios, medikai nustatė ir pakinklio įskilimą. Policijos žiniomis, gydytojai merginai nustatė pilvo ir kairio kelio sumušimą.

Aiškino, kad susižalojo pati

Medikams Erika pasakė, kad ją sumušė draugas, bet neįvardijo jo vardo ir pavardės. Apie sumuštą pacientę gydytojai pranešė policijai.

Pareigūnai apklausė merginą. Tačiau Erika jiems nepatvirtino to, ką sakė tėvams ir gydytojams. Pareigūnams ji aiškino, kad susižalojo pati.  

„Balandžio 19 dieną, apie 1 val. nakties gautas pranešimas iš medikų, kad 18 dieną apie 22 val. į priėmimo skyrių kreipėsi jūsų minėta moteris, kurią tądien Vilniuje sumušė draugas. Mergina buvo apžiūrėta ir išleista į namus. 

Pareigūnams ji atsisakė paaiškinti įvykio aplinkybes, motyvuodama tuo, jog tai yra jos asmeninis reikalas. Vėliau ji atsisakė rašyti pareiškimą, aiškino, kad griūdama pati susižalojo. O medikams sakė, jog sumušė draugas, nes bijojo, kad dėl medikų apžiūros reikės susimokėti pačiai. Ji taip pat neįvardijo asmens, kuris galimai ją žalojo. 

Todėl balandžio 20 dieną atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą“, - portalui sakė Alytaus policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė.

Alytiškė Erika policijai gerai žinoma. Ji buvo ne kartą teista už vagystes ir sukčiavimus. Mergina ir pati pripažįsta, kad jos praeitis nėra pavyzdinga.

Kreipėsi į prokuratūrą

Portalui lrytas.lt ji aiškino, kad pernai balandį atsisakė rašyti pareiškimą, nes pagailėjo E.Petrausko. Dabar, kai turi kitą draugą ir jaučiasi mylima, nori siekti teisingumo.

Pirmadienį ji kreipėsi į prokuratūrą ir pateikė skundą, kuriame teigė, kad E.Petrauskas prieš ją smurtavo.

„Skundas gautas šiandien, jis užregistruotas ir dabar bus sprendžiama, ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, ar nebus. Šį sprendimą prokuratūra turi priimti per dešimt dienų“, - pirmadienį portalui lrytas.lt patvirtino Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė.

Portalui Erika taip pat pasakojo, kad ją mušdamas Evaldas žinojo, jog ji laukiasi jo kūdikio. Vėliau mergina tikino persileidusi. 

Be to, mergina kaltino E.Petrauską rūkius žolę ir galimai bandžius stipresnių narkotikų. Esą dėl jų poveikio jis ir sužvėrėjo minimą Velykų rytą.

Vadina šmeižtu

Tačiau tiek E.Petrauskas, tiek jo treneris V.Bajevas kategoriškai neigė visus merginos teiginius. 

„Čia yra fantazijos, išgalvotos istorijos. Su ja draugavau tris mėnesius, išsiskyrėme gražiuoju. Ji buvo patenkinta, o po metų atsibudo.

Išgalvota ir tai, kad ji laukėsi. Ar gali moteris per tris mėnesius tris kartus persileisti? O paskui geria? 

Net neįsivaizduojate, kokių istorijų iš jos esu girdėjęs. Ji meluoja, neturi įrodymų“, - aiškino E.Petrauskas. 

Vėliau paminėjus, kad kaimynai girdėjo namuose barnius, jis pripažino, kad tą dieną jiedu susibarė. „Taip, susibarėm, išsiskyrėm. Nemanau, kad čia kažkas blogo. Visi žmonės pasišūkauja“, - tikino sportininkas.

Jis pripažino, kad treneris tądien iš tiesų merginą parvežė namo, tačiau ji nebuvo sumušta. „Ji su treneriu važiavo namo, niekuom nesiskundė. Niekas jos negalėjo nuskriausti, ji nebuvo sumušta. Prieš ją nebuvo nei piršto pakelta. Turiu net vaizdo įrašą, kur ji apie viską sako, kad meluoja.

Jei mane taip šmeiš ir juodins, aš eisiu į teismą. Ji turi pateikti įrodymus – kad aš mušiau, kad buvo policijoje, kad ji buvo nėščia“, - aiškino sportininkas.

E.Petrauskas neigė ir kaltinimus esą jis rūkė žolę ar vartojo kitas narkotines medžiagas.

„Baikit, ne, ne. Aš kasdien sportuoju, atlieku dopingo testus“, - neigė boksininkas.

Kreipsis į teismą

„Eisime teisminiu keliu, nieko kito nebus, yra teisėsauga. Čia gali bet kas šnekėti ir bet ką sakyti“, - aiškino boksininko treneris V.Bajevas.

Jis pripažino, kad Velykų rytą vežė merginą į Alytų pas tėvus. „Mes kaip tik buvome Vilniuje. Ji paskambino, pasakė, kad neturi pinigų, ar gali treneris nuvežti namo.

Na, gerai. Aš žmoniškai pasielgiau ir nuvežiau. Nemačiau, ar ji sumušta. Nebuvo (nei apsiverkusi, nei susirietusi). Sako, kad melavo. Tegu teisėsauga aiškinasi“, - dėstė V.Bajevas.

Treneris neigė ir kalbas apie narkotikus: „Jis yra nuolat tikrinamas dėl dopingo. Tai yra šmeižtas, nesuvokiamas dalykas.“

E.Petrauskas jaunimo olimpinėse žaidynėse 2010 metais laimėjo aukso medalį, 2012 metais iš olimpiados Londone parsivežė bronzą. Trečiąsias vietas jis užėmė ir dviejuose paskutiniuose Europos bokso čempionatuose 2017 ir 2015 metais.

Smurto netoleruoja

Jei kaltinimai smurtu pasitvirtintų, boksininkui ir jo treneriui gali tekti stabdyti karjerą Lietuvoje. 

„Pats atvejis kelia labai daug klausimų. Labai tikiuosi, kad artimiausiu metu gausime daugiau informacijos. Tada darysime išvadas. Labai tikiuosi, kad informacija nepasitvirtins“, - vylėsi Lietuvos bokso federacijos vadovas Darius Šaluga. 

Jei kaltinimai smurtavus pasitvirtintų, sportininko lauktų griežčiausios sankcijos. „Kalbant apie smurtą, be jokios abejonės, tiek aš, tiek federacija vienareikšmiškai pasisako už nulinę toleranciją. Nei olimpiniai prizininkai, nei nusipelnę žmonės... negalime toleruoti smurto.

Jei taip atsitiktų su vienu ar kitu sportininku, federacija pilnai atsiribotų ir nenorėtų turėti jokių reikalų su tokiais žmonėmis“, - tikino D.Šaluga.

Pati griežčiausia bausmė tiek sportininkui, tiek treneriui būtų visiškai nutrauktas veiklos finansavimas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.