Boksininkui E. Petrauskui – blogos žinios iš Alytaus policijos

Trečiadienį Alytaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl smurto artimoje aplinkoje. Joje smurtu prieš buvusią sugyventinę įtariamas boksininkas, olimpinis medalininkas Evaldas Petrauskas. 

Trečiadienį policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo E.Petrausko smurto prieš buvusią sugyventinę. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Trečiadienį policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo E.Petrausko smurto prieš buvusią sugyventinę. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-14 15:53, atnaujinta 2018-02-14 19:38

„Šiandien pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje, kurioje įtariamasis yra E.P. Tyrimo metu bus apklausti liudininkai, išsiaiškintos įvykio aplinkybės“, - patvirtino Alytaus policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė. 

Tyrimas buvo pradėtas po to, kai praėjusią savaitę į Kauno apygardos prokuratūrą kreipėsi buvusi sportininko mergina ir parašė skundą dėl galimai patirto smurto. 

Portalui lrytas.lt alytiškė vasario pradžioje pasakojo, kad sportininko buvo sumušta praėjusiais metais, per Velykas. 

„Evaldas Velykų išvakarėse buvo neblaivus, nenakvojo namuose, iš ryto grįžo, spyrė į lovą ir suriko: „Skyrybos. Ateik čia į kambarį.“ Nuėjau. Jis mane sviedė į lovos kampą, kelis kartus spyrė, tampė už plaukų. 

Mano vienintelis išsigelbėjimas buvo, kad ant stalo stovėjo butelis. Šliūkštelėjau Evaldui į veidą ir pabėgau iš namų. 

Mane pasiėmė Evaldo treneris (Vladimiras Bajevas. – Red.). Jis iš Vilniaus nuvežė mane pas tėvus į Alytų, o šie iškart nugabeno į ligoninę“, – beveik metų senumo įvykius prisiminė Erika (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinomi. – Red.). 

Kad merginos sveikata buvo sutrikusi, liudijo ir jos tėvai. „Ji buvo susirietusi į kamuolį, jai skaudėjo pilvą, ji negalėjo šlapintis, daug verkė, buvo visa baisi. Nuvežėme ją į priėmimo skyrių. Medikai sakė, kad sumušti viduriai. Mums dukra aiškino, kad Evaldas ją sumušė“, – sakė Erikos tėvai. 

Policijos žiniomis, medikai merginai nustatė pilvo ir kairio kelio sumušimą. 

Tąkart policija nutarė nepradėti ikiteisminio tyrimo, nes mergina pareigūnams paaiškino, jog susižalojo pati, o medikams esą užsiminė apie sumušimą tik dėl to, kad netektų susimokėti už apžiūrą.

Vadino šmeižtu

Vasario pradžioje kalbintas E.Petrauskas kategoriškai neigė visus merginos teiginius. 

„Čia yra fantazijos, išgalvotos istorijos. Su ja draugavau tris mėnesius, išsiskyrėme gražiuoju. Ji buvo patenkinta, o po metų atsibudo. Net neįsivaizduojate, kokių istorijų iš jos esu girdėjęs. Ji meluoja, neturi įrodymų“, – aiškino E.Petrauskas. 

Vėliau paminėjus, kad kaimynai girdėjo namuose barnius, jis pripažino, kad tą dieną juodu susibarė. „Taip, susibarėm, išsiskyrėm. Nemanau, kad čia kažkas blogo. Visi žmonės pašūkauja“, – tikino sportininkas.

Jis pripažino, kad treneris tądien iš tiesų merginą parvežė namo, tačiau ji nebuvo sumušta. „Ji su treneriu važiavo namo, niekuo nesiskundė. Niekas jos negalėjo nuskriausti, ji nebuvo sumušta. Prieš ją nebuvo nė piršto pakelta.

Turiu net vaizdo įrašą, kur ji apie viską sako, kad meluoja. Jei mane taip šmeiš ir juodins, aš eisiu į teismą. Ji turi pateikti įrodymus – kad aš mušiau, kad buvo policijoje“, – aiškino sportininkas.

Tą patį kalbėjo ir sportininko treneris V.Bajevas. „Eisime teisminiu keliu, nieko kito nebus, yra teisėsauga. Čia gali bet kas šnekėti ir bet ką sakyti“, – vasario pradžioje portalui lrytas.lt aiškino boksininko treneris.

Jis pripažino, kad Velykų rytą vežė merginą į Alytų pas tėvus. „Mes kaip tik buvome Vilniuje. Ji paskambino, pasakė, kad neturi pinigų, ar gali treneris nuvežti namo.

Na, gerai. Aš žmoniškai pasielgiau ir nuvežiau. Nemačiau, ar ji sumušta. Nebuvo (nei apsiverkusi, nei susirietusi). Sako, kad melavo. Tegu teisėsauga aiškinasi“, – dėstė V.Bajevas.

Lietuvos bokso federacijos atstovai įspėjo, kad, pasitvirtinus informacijai apie smurtą, tiek su sportininku, tiek su treneriu gali būti nutraukti visi ryšiai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.