Dėl mažo šunelio – didelės problemos

6 mėnesių laisvės apribojimas. Tokią bausmę teismas skyrė 44 metų Andriejui ir 41 metų Birutei Makarovams, kurie prekybos centre pavogė svetimą šunelį.

 Sutuoktiniai Makarovai stebėjosi, kad žurnalistai drįsta juos teismo salėje fotografuoti.<br> G.Šiupario nuotr.
 Sutuoktiniai Makarovai stebėjosi, kad žurnalistai drįsta juos teismo salėje fotografuoti.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2018, 5:38 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:52 PM

Telšių rajone gyvenanti Makarovų pora pernai liepos 26-ąją nuosavu automobiliu „Audi“ važiavo iš Biržų, kur įsigijo ožką. Pakeliui namo sutuoktiniai stabtelėjo Kuršėnuose ir užsuko į miesto pakraštyje stovintį prekybos centrą „Norfa“.

Pora minučių anksčiau prekybos centro aikštelėje sustojo Kuršėnų gyventojų šeimos automobilis. Kuršėniškiai išsikėlė iš vaikiškos kėdutės vaiką, o per praviras dureles iš salono išsmuko Jorkšyro terjerų veislės kalytė.

Kuršėniškiai nepastebėjo, kad vikrus šunelis iššoko iš mašinos, todėl nuėjo į prekybos centrą. Augintinis nėrė iš paskos pro duris, bet pasivyti šeimininkų nespėjo – jį pagriebė iš paskos ėję sutuoktiniai Makarovai.

Žemaičiai sučiuptą šunelį nusinešė į mašiną ir išvažiavo.  

Apsipirkę kuršėniškiai pastebėjo, kad augintinio nebėra ir ėmė jo ieškoti. Vaizdo įraše jie pamatė, kad šuniuką pagriebė svetimi žmonės, sėdo į mašiną ir išvažiavo.

Numylėtinio netekę šeimininkai socialiniame tinkle paskelbė, kad radusiam ar grąžinusiam sumokės 500 eurų premiją. Be to, internete buvo išplatintos ir įtariamųjų bei jų mašinos nuotraukos. 

Žinia, kad ieškoma šunelio, netruko pasiekti ir už 50 kilometrų gyvenančius Makarovus. Kelias dienas jie tylėjo, o kalaitei netgi davė naują vardą – ėmė ją vadinti Fyfa.

Išsigandę viešumos, Makarovai galiausiai nutarė paskambinti kuršėniškiams ir paprašė sumokėti atlygį už radybas. 

Jie telefonu aiškino, kad kone pusvalandį ieškojo šunelio šeimininkų, bet nerado nieko. Šis pasakojimas papiktino kuršėniškius, mat vaizdo įraše užfiksuota, kad šunelis buvo pagrobtas ir į mašiną įkištas neužtrukus nė trijų minučių.

Atidavę šunį, Makarovai išvadino svečius aferistais ir ėmė reikalauti, kad pareigūnai pradėtų tyrimą dėl sukčiavimo. Mat kuršėniškiai net neketino mokėti šunelio pagrobėjams.

Makarovai kaltę neigė ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme. Bylą nagrinėjęs teisėjas Bronius Vinciūnas pripažino, kad teisiama pora net nebandė ieškoti šunelio šeimininko.

Teisėją ne mažiau nustebino A.Makarovo atsakymas, kai teisiamojo paklausė, ką darytų viešoje vietoje radęs piniginę. Žemaitis bedarbis atrėžė, kad greičiausiai pasiimtų, nes jam greičiausiai labiau reikia pinigų. Vyriškis sakė, kad piniginę atiduotų nebent pagyvenusiam žmogui.

Teisiamuosius piktino ir nurodyta šunelio kaina – 1700 eurų. Tačiau būtent tiek kainavo kuršėniškiams vos kilogramą sveriantis šuniukas su kilmės dokumentais, vakcinomis.

Į teismą atvažiavę sutuoktiniai piktinosi žurnalistų dėmesiu ir reikalavo atlikti tyrimą dėl policininkų elgesio jų namuose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.