Pričiupo siuntų įmonę: slėpė mokesčius, darbuotojai dirbo nelegaliai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos (toliau– Kauno apskr. VPK KP ENTV) pareigūnai nustatė įmonę, kurioje galimai buvo apgaulingai tvarkoma apskaita, slepiami mokesčiai, o didžioji dalis darbuotojų net neįdarbinti.

 Siuntų gabenimu užsiimančioje įmonėje pareigūnai nustatė gausybę pažeidimų. <br> J.Staselio asociatyvi nuotr.
 Siuntų gabenimu užsiimančioje įmonėje pareigūnai nustatė gausybę pažeidimų. <br> J.Staselio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 1:01 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:04 PM

Kriminalistai turėdami informacijos, kad vienos Kauno įmonės, vykdančios keleivių, siuntų, krovinių pervežimus į Europos Sąjungos šalis, vadovas įmonėje vairuotojais dirbančių asmenų nėra oficialiai įdarbinęs, atliko patikrinimą šioje įmonėje. 
 
Patikrinimo metu nustatyta, kad atlyginimai oficialiai nedirbantiems asmenims mokami iš neapskaitytų įmonės lėšų.

Kauno apskr. VPK KP ENTV pareigūnai taip pat atlikę kratas įmonės vadovo ir kitų įmonės darbuotojų gyvenamosiose vietose nustatė, kad atliekant keleivių ir krovinių pervežimo paslaugas nėra išduodami jokie pinigų priėmimo kvitai, tokiu būdu galimai slepiant mokesčius.
 
Kratų metu buvo rasti ir paimti įmonės buhalteriniai dokumentai, įvairūs rankraštiniai užrašai susiję su galimai „juodąją buhalterija“, kompiuteriai. Manoma, kad net penki asmenys jau kurį laiką dirba vairuotojais, tačiau nėra oficialiai įdarbinti.

Gautas pajamas už keleivių ir krovinių pervežimus vairuotojai tiesiogiai perduodavo įmonės vadovui, pajamos nebuvo įtraukiamos į apskaitą. Įmonėje atliekamas ūkinis finansinis tyrimas, analizuojami kratos metu paimti užrašai, skaičiuojama kokį neapskaitytą pelną įmonė gavo. 

Įmonės vadovui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str., dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.