Dėl latvių galimos muitinės apgaulės – prokurorų apeliacinis skundas teismui

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Jasaitis teismui pateikė apeliacinį skundą, kuriuo prašo panaikinti Vilniaus apygardos teismo vasario 28 d. priimtą išteisinamąjį nuosprendį trims Latvijos Respublikos piliečiams, praneša Generalinė prokuratūra.

 Dėl latvių galimos muitinės apgaulės – prokurorų apeliacinis skundas teismui.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Dėl latvių galimos muitinės apgaulės – prokurorų apeliacinis skundas teismui.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 12:50 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 1:00 PM

Jie buvo kaltinami muitinės apgaule nedeklaravus į Lietuvą įvežtų beveik 700 tūkst. eurų. Prokuroras Lietuvos apeliacinio teismo prašo priimti naują apkaltinamąjį nuosprendį ir šiuos užsieniečius pripažinti kaltais dėl muitinės apgaulės.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, duomenimis, 2015 m. vasarą Muitinės kriminalinės tarnybos Nusikaltimų tyrimo skyriaus bei Kauno teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai Kauno rajone sustabdė vilkiką, vairuojamą Latvijos piliečio A. J. 

Pastarasis vyko iš Lenkijos Respublikos į Lietuvą. Minėto vilkiko kabinoje buvo paslėpta beveik 700 tūkst. eurų. Lietuvos pareigūnai pareikalavo pateikti patikrinimui būtiną informaciją, tačiau apie pinigus jiems nebuvo pranešta ir eurai nepateikti muitinės kontrolei.

Lietuvos Respublikos įstatymai numato, kad kai asmuo į kitas Europos Sąjungos (ES) valstybes nares iš Lietuvos Respublikos išveža ar iš kitų ES valstybių narių į Lietuvą įveža ar gabena grynuosius pinigus, kurių vienkartinė suma viršija 10 tūkst. eurų ar ją atitinkančią sumą užsienio valiuta, muitinės pareikalavimu privalo deklaruoti grynuosius pinigus.

Bylos duomenimis, visi trys kaltinamieji Latvijos piliečiai galimai veikė organizuotoje grupėje pagal iš anksto nustatytą ir aptartą vaidmenų pasiskirstymą siekdami padaryti sunkų nusikaltimą. Vienas kaltinamųjų G. T. galimai Rygoje perdavė A. J. beveik 700 tūkst. eurų, kad jis nepateiktų neteisėtai gabenamų pinigų muitinės kontrolei. 
Kitam kaltinamųjų U. M. buvo pavesta užtikrinti saugų ir nekliudomą vilkiko važiavimą Lietuvoje lydint jį saugiu atstumu ir stebint aplinką. Pinigai į Lietuvą buvo įvežti, tačiau jie nedeklaruoti Muitinės pareigūnams.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras G. Jasaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.