Nors N. Puteikis įžeidė A. Matonį, teismas šio konflikto nenagrinės

Vilniaus apylinkės prokuratūroje, įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įtarto Lietuvos televizijos Naujienų tarnybos vadovo šmeižimo.

Nors N. Puteikis įžeidė A. Matonį, teismas šio konflikto teismas nenagrinės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nors N. Puteikis įžeidė A. Matonį, teismas šio konflikto teismas nenagrinės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 11:14 AM, atnaujinta Mar 28, 2018, 12:20 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 154 str. 2 d. buvo pradėtas gavus Naujienų tarnybos vadovo Audriaus Matonio pareiškimą dėl Seimo nario Naglio Puteikio teiginių televizijos laidoje, vėliau kartotų viešų pasisakymų Seime metu, kitose žiniasklaidos priemonėse bei socialiniuose tinkluose.

Išnagrinėjus ikiteisminio tyrimo metu surinktus faktinius duomenis, nustatyta, kad N. Puteikio viešai išsakyti teiginiai turi neigiamą bei užgaulų A. Matonio, kaip asmens, vertinimą, yra žeminantys ir paniekinantys. Tačiau tokios byloje tiriamos aplinkybės galėtų būti vertinamos tik kaip įžeidimas, o ne šmeižtas.

Pažymėtina, kad įžeidimas nuo 2015 m. liepos mėn. baudžiamosios atsakomybės neužtraukia. Įžeidimu padaryta žala asmens garbei ir orumui gali būti atlyginta pagal civilinį ieškinį.

Apkaltino prekyba poveikiu

Kaip jau skelbė lrytas.lt, Seimo narys N.Puteikis tiesioginėje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nuoga tiesa“, sausio 8 dieną, pasidalino turima informacija apie LRT televizijos naujienų tarnybos direktorius Audrių Matonį.

„Noriu su visa jėga sviesti Puntuką į įstaigą, kuri užsiiminėja prekyba poveikiu. Turiu faktą – yra „Panoramos“ vyriausiasis redaktorius Audrius Matonis. Štai šita įstaigėlė prekiauja poveikiu, pardavinėja eterį ir reportažus korporacijoms. Tai yra faktas“,– sausio 8 dienos laidoje teigė politikas.

„Ir dangsto LRT taryba tai“, – sakė jis, įvardindamas Nacionalinio parko direktorių, kuris gynė senamiestį nuo prekybos korporacijos kėslų.

„Panorama“ parodė triuškinantį reportažą, viešą interesą ginantį, vienpusišką reportažą. Ir dar panaudoti suklastoti faktai, neva STT jam pateikti faktai. Ši istorija buvo prasukta 4 kartus, įvairiais kampais“, – laidoje pasakojo N.Puteikis.

„Todėl aš atsakingai sakau. Gerbiamas A.Matoni, jūs esate negerbiamas. Jūs esate sukčius, kuris prekiauja poveikiu“, – kaltino Seimo narys.

A. Matonis: „Tai nebuvo nuomonė“

Pareiškimą dėl šmeižto policijai parašęs A. Matonis tąkart  lrytas.lt sakė, kad į policiją kreipėsi kitą dieną po TV laidos.

„Sakė, kad Audrius Matonis yra sukčius ir prekiauja poveikiu. Prekyba poveikiu yra nusikaltimas... Jis nesakė, kad tai jo nuomonė. Jis pasakė, kad Audrius Matonis prekiauja poveikiu, ir tai yra faktas.

Būtų pasakęs, kad Audrius Matonis yra neobjektyvus, kad jam atrodo, jog aš kažką ne taip darau... O jis pasakė, kad prekiauju poveikiu ir tai yra faktas. Kas man daugiau beliko?“ – motyvus kreiptis į policiją paaiškino A. Matonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.