Neblaivus vyras inscenizavo, kad jį partrenkė – pasipelnyti nepavyko

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrasis policijos komisariatas gavo moters pareiškimą apie galimą sukčiavimą.

 Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-30 11:20, atnaujinta 2018-03-30 15:36

Pirmadienį ryte, apie 07 val. 50 min. Vilniuje, Brolių gatvėje, automobilio „Opel Zafira“ vairuotoja, sukdama į dešinę, pastebėjo vyrą, stovėjusį prie šaligatvio.

Moteris, norėdama jį praleisti, sustojo, tačiau vyras stovėjo. Tik pradėjusi važiuoti, vairuotoja staiga pastebėjo šešėlį ir pamatė ant žemės gulintį vyrą. Išlipusi iš automobilio, pasiteiravo, kas atsitiko, vyras į tai atsakė, jog ji jį partrenkusi. 

Moteris padėjo atsistoti vyrui, kuris už įvykio neįforminimą pareikalavo jai duoti 100 eurų, po to sumą sumažino iki 50 eurų, o dar vėliau ‒ iki 20 eurų. Reikalaudamas pinigų, vyras aiškino, kad įvykį nufilmavusios kameros, todėl ji privalės atsakyti. 

Vairuotoja jokio smūgio į automobilį nepajuto, todėl suvokė, kad „nukentėjusysis“ sukčiauja ir apgaule bando išvilioti pinigus. Moteris nesutriko ‒ iškvietė policijos pareigūnus, be to, ji nufilmavo, kaip nepažįstamas vyras iš jos reikalauja pinigų už tariamą eismo įvykį. 

Įvykio vietoje pareigūnai greitai išsiaiškino, kad automobilio kėbulas nesugadintas ir „nukentėjusysis“ jokių kūno sužalojimų nepatyrė. Įvykio metu nustatyti ir liudytojai, kurie patvirtino vairuotojos nekaltumą ir matė, kaip vyras imitavo eismo įvykį. 

Pareigūnai nustatė ir vyro, inscenizavusio eismo įvykį, tapatybę – tai A. S. (gim. 1974 m.), jam nustatytas ir 1,04 promilės girtumas. 

Vyras patrauktas administracinėn atsakomybėn už pėsčiųjų ir kitų kelių eismo dalyvių padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą, sukėlusį pavojingą situaciją bei sukčiavimą.

Pareigūnai įspėja, kad už eismo įvykio inscenizavimą ir bandymą neteisėtai pasipelnyti numatyta ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė ‒ tuomet vyrui grėstų viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.