Girtas kalinys prisidarė bėdų

Pusiaukelės namuose Marijampolėje pastaruoju metu gyvenusiam 25 metų nuteistajam po metų būtų buvusi suteikta visiška laisvė, tačiau iškrėsta kvailystė vyrą vėl sugrąžino už kalėjimo grotų.

Pusiaukelės namuose (nuotr.) jaukiai gyvenęs nuteistasis po pabėgimo buvo sugrąžintas į tikro kalėjimo kamerą.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Pusiaukelės namuose (nuotr.) jaukiai gyvenęs nuteistasis po pabėgimo buvo sugrąžintas į tikro kalėjimo kamerą.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2018-04-04 15:59

Pusiaukelės namuose bausmę atliekantys nuteistieji turi kur kas daugiau laisvės, gyvena modernesnėje aplinkoje nei tie, kurie laikomi uždaroje kalėjimo zonoje.

Pusiaukelės namų prie Marijampolės pataisos namų gyventojai, kurių dabar yra penkiolika, kiekvieną rytą eina į darbą, patys perka ir ruošia maistą, rūpinasi savo buitimi ir privalo laikytis režimo bei taisyklių.

Šiuose namuose nėra sargybinių, saugančių pataisos namų teritoriją.

Šešis kartus už vagystes ir plėšimus teistas 25 metų kretingiškis prieš kurį laiką įgijo teisę gyventi pusiaukelės namuose, dirbo nekvalifikuotą darbą ir po metų būtų grįžęs į gimtinę.

Bet pirmąją Velykų dieną nuteistajam šovė mintis nebegrįžti į įstaigą nustatytu laiku.

Pusiaukelės namų darbuotojai šio kalinio pasigedo apie 22 valandą.

Savavališkai pasišalinęs nuteistasis buvo surastas maždaug po 40 minučių, kai į policiją paskambino pas draugus viešintys marijampoliečiai.

Jie automobiliu „Audi A4“ buvo atvykę pas netoli ligoninės gyvenančius bičiulius žiūrėti per televiziją transliuojamų sporto rungtynių.

Kai jos baigėsi, svečiai išėjo į gatvę, kur buvo palikta mašina, ir apstulbo pamatę automobilyje sėdintį ir spynelę bekrapštantį nepažįstamą jauną vyrą.

Supratę, kad užklupo vagišių, marijampoliečiai iškvietė policijos pareigūnus.

Ilgapirštis niekur nebėgo, stoviniavo šalia automobilio savininkų ir laukė atvykstančių pareigūnų.

Paaiškėjo, kad mašiną kėsinęsis pavogti vyras yra neblaivus (0,70 promilės alkoholio). Nuteistasis buvo grąžintas į pataisos namus.

„Jis iš karto buvo nuvežtas į uždarą zoną, prarado teisę vaikščioti be sargybinio. Jis neteko pasitikėjimo, todėl nebeturi teisės gyventi pusiaukelės namuose“, – teigė pataisos namų pareigūnai.

Į klausimą, kodėl pabėgo, nors gyveno puikiomis sąlygomis ir minimaliai suvaržytas, nuteistasis atsakė: „Norėjau išsimiegoti.“

Pareigūnai abejoja, ar kalinys būtų ryžęsis vogtu automobiliu iš Marijampolės per visą Lietuvą važiuoti į gimtąją Kretingą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.