Per didžiulę kriminalistų operaciją – smūgis Kamuolinių grupuotei

Lietuvos kriminalistai pastarosiomis dienomis vykdo plataus masto operaciją ir žada trečiadienį pranešti apie darbo vaisius.

Manoma, kad R.Morkevičiaus (kairėje) ir D.Bugavičiaus (dešinėje priekyje, sėdi šalia S.Velečkos) nužudymai yra vienas su kitu susiję.<br>D.Dargio nuotr.
Manoma, kad R.Morkevičiaus (kairėje) ir D.Bugavičiaus (dešinėje priekyje, sėdi šalia S.Velečkos) nužudymai yra vienas su kitu susiję.<br>D.Dargio nuotr.
 Kamuolinių lyderis G.Janonis.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 Kamuolinių lyderis G.Janonis.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-04-17 18:24, atnaujinta 2018-04-19 11:40

Kaip skelbia portalas kauno.diena.lt, antradienį buvo sulaikyta 20 asmenų, siejamų su Kamuolinių nusikalstama grupuote, o tarp sulaikytųjų – ir grupės vadeiva Giedrius Janonis su asmens sargybiniu.

„Vyksta plataus masto operacija, kurioje naudojamos labai didelės policijos pajėgos. Dirbame, o visi komentarai bus teikiami trečiadienį“, - žadėjo Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis.

Jis nenurodė teritorijos, kurioje operacija vykdoma. „Veikiame visoje Lietuvoje“, - sakė A.Roginskis.

Pareigūnas žadėjo, kad trečiadienį ketinama surengti spaudos konferenciją ir plačiau papasakoti apie operaciją. 

Neatmetama, kad šie sulaikymai gali būti susiję su narkotikų prekyba. Taip pat gali būti, kad operacija susijusi su vieno iš Agurkinių gaujos lyderių Deimanto Bugavičiaus ir bušido kovotojo Remigijaus Morkevičiaus nužudymais.

Portalas lrytas.lt anksčiau skelbė, kad šių dviejų žmogžudysčių tyrimas pasistūmėjo į priekį.

 „Vyksta intensyvus darbas. Tikrai nesame atsidūrę aklavietėje – priešingai, yra poslinkių, proveržis. Manau, kad pavyks išsiaiškinti abu nusikaltimus“, – „Lietuvos rytui“ prieš du mėnesius pripažino Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Mirtini šūviai į 34 metų R.Morkevičių, pravarde Remyga, buvo paleisti 2016 metų gruodžio 21-osios vakarą, o muzikos grupės „Naujos pupytės“ dainininkės Vitos Jakutienės meilužis 27 metų D.Bugavičiaus nušautas 2015 metų lapkričio 7-osios naktį.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth