Palangos tvarkdario ir verslininko konfliktas įsibėgėjo: po užpuolimo – nauja byla

Palangoje nerimsta nustatytai tvarkai nepaklūstančio verslininko ir viešąją tvarką kontroliuojančio savivaldybės pareigūno priešprieša. Po teismo verslininkas užpuolė valstybės tarnautoją, todėl bus pradėta nauja byla.

Verslininkas D.Miklovas vairuojančią moterį bandė ištraukti iš mašinos.
Verslininkas D.Miklovas vairuojančią moterį bandė ištraukti iš mašinos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 5:50 PM

Privataus kaltinimo tvarka Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovui Petrui Keiniui iškeltą baudžiamąją bylą pralaimėjęs vienos kurorto kavinės „Sporto lizdas“ savininkas Darius Miklovas susikaupusias emocijas išliejo iš karto po teismo posėdžio.

Praėjusį penktadienį vos tik išėjęs iš Klaipėdos apygardos teismo jis kartu su Palangos tarybos nariu Eimučiu Židanavičiumi užsipuolė išteisinančio nuosprendžio išklausyti atvykusią savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoją Danutę Mikienę.

Mėgino ištraukti iš mašinos

Abu vyrai valstybės tarnautoją teisme pradėjo provokuoti dar prieš posėdį.

Koridoriuje laukianti D.Mikienė sulaukė užgaulių klausimų, ką ji čia veikianti darbo metu, moteris buvo demonstratyviai filmuojama telefonais.

Jos persekiojimas tęsėsi ir po posėdžio išėjus iš teismo. Gatvėje E.Židanavičius ėjo jai iš paskos nuolat filmuodamas telefonu, o nenorėdamas atsilikti kertant sankryžą ignoravo raudoną šviesoforo signalą.

D.Mikienei atsisėdus prie savo automobilio vairo, į mašiną įlipo ir P.Keinys.

Kartu į Klaipėdą atvykęs skyriaus vedėjas P.Keinys, vengdamas susidūrimo su D.Miklovu ir galimų provokacijų, į teismo posėdį nėjo ir laukė atokiau.

„Štai tada ir prasidėjo. Pamačiau, kad prie manęs bėga D.Miklovas su E.Židanavičiumi atkišę telefonus.

Siauroje gatvelėje pradėjus sukinėtis jis atsistojo priekyje neleisdamas važiuoti.

Po to atplėšė vairuotojo dureles ir grasindamas mėgino mane ištraukti iš mašinos.

Buvo šaukiama, kad aš esanti girta, kad man bus blogai ir būsiu „pakasta“.

Man pavyko užsidaryti ir mėginau važiuoti tolyn. Girdėjau, kaip D.Miklovas kumščiu trenkė į mašinos kėbulą“, – apie patirtą įtampą pasakojo valstybės tarnautoja.

Buvo sutrikdytas eismas

Tuo metu į tą pačią gatvelę įsuko vienos nekilnojamojo turto bendrovės automobilis. Jis buvo priverstas sustoti.

„Aš net nesupratau, kas vyksta. Mačiau, kad mašinos negali prasilenkti, nes gatvėje, važiuojamojoje kelio dalyje, aplink vieną automobilį laksto du vyrai su telefonais.

Tik man šūktelėjus, kas čia darosi, jie pasitraukė, ir moters vairuojamas automobilis šiaip ne taip išvažiavo“, – pasakojo įvykį matęs įmonės vadovas Edmundas Jankus.

Apie konfliktą D.Mikienė tą pačią dieną pranešė policijai ir viešoje vietoje ją užpuolusių asmenų atžvilgiu paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis teigė, kad dabar sprendžiama, ar ikiteisminį tyrimą pradėti dėl viešosios tvarkos pažeidimo, ar dėl turto sugadinimo, nes po patirto užpuolimo liko subraižytas automobilio kėbulas.

Girtumą nustatė iš akies

Skundą policijai parašė ir E.Židanavičius. Jo teigimu, prieš sėsdamas į mašiną praeidamas esą neblaivus P.Keinys jį stumtelėjęs ir grasinęs.

Pasakodamas apie Klaipėdoje įvykusį konfliktą verslininkas D.Miklovas teigė, kad jie norėjo demaskuoti neblaivų valstybės tarnautoją.

Anot jo, P.Keinys darbo laiku buvęs akivaizdžiai neblaivus.

Apie valstybės tarnautojo girtumą jis sprendęs iš esą nekoordinuotų judesių ir sklidusio kvapo.

Dėl to jie su E.Židanavičiumi stabdė D.Mikienės automobilį ir norėję P.Keinį sulaikyti.

Tokius kaltinimus atmetė miesto vadovai, kuriems į Palangą grįžęs P.Keinys papasakojo apie Klaipėdos centre patirtą išpuolį.

Valstybės tarnautojų blaivumas jokių abejonių nekėlė ir tą pačią dieną jų pareiškimą priėmusiems policijos pareigūnams.

Tarnautojas buvo apkaltintas nepagrįstai

Nesantaika tarp Palangos savivaldybės nustatytos tvarkos pažeidimus kontroliuojančio P.Keinio ir ne kartą už administracinius pažeidimus bausto D.Miklovo tvyro jau seniai.

Pernai vasaros pabaigoje kurorto verslininkas atėjo į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių norėdamas susipažinti su jam surašytu administracinio nusižengimo protokolu ir filmuodamas mobiliuoju telefonu išprovokavo konfliktą su skyriaus vedėju P.Keiniu.

Skyriaus vadovas paprašė, kad įžūliai besielgiantis interesantas nutrauktų filmavimą ir išeitų iš skyriaus. D.Miklovui nepaklusus vyrai apsistumdė.

Verslininkas valstybės tarnautoją apkaltino, kad šis jam sukėlė skausmą, nežymiai sutrikdė sveikatą ir sulaužė mobilųjį telefoną. P.Keinys skundėsi, kad grumtynių metu D.Miklovas jam smogė į pilvą.

Teismo posėdyje atsisakiusi išklausyti konfliktą mačiusius liudytojus tuo metu Palangos apylinkės teisme dirbusi teisėja Vaida Railienė P.Keinį pripažino kaltu ir 4 mėnesiams apribojo jo laisvę.

Apeliacinį skundą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad pirmosios instancijos teismas žmogų apkaltino ir nepagrįstą nuosprendį priėmė neištyręs ir neįvertinęs visų faktinių bylos aplinkybių, rėmėsi vien tik nukentėjusiojo teiginiais, atmetė kitus įrodymus ir vadovavosi prielaidomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.