Pasvalio r. neįgalią moterį išžaginę vyrai savo dienas leis pataisos namuose

Du Pasvalio rajono gyventojai pripažinti kaltais dėl neteisėto įsibrovimo į svetimus namus ir seksualinės prievartos prieš bejėgiškos būklės asmenį.

Pasvalio r. neįgalią moterį išžaginę vyrai savo dienas leis pataisos namuose.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Pasvalio r. neįgalią moterį išžaginę vyrai savo dienas leis pataisos namuose.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 11:49 AM, atnaujinta May 24, 2018, 12:38 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad pernai vasarą 30-metis P.T. ir 27 metų K.R. įsibrovė į psichinę negalią turinčios moters butą ir prieš buto šeimininkės valią su ja lytiškai santykiavo.

Paaiškėjo, kad vienas jų, išlaužęs buto duris, šią moterį yra seksualiai išnaudojęs ir anksčiau.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Mantas Jurkėnas.

Pasak prokuroro M. Jurkėno, ekspertai nustatė, kad dėl savo negalios nukentėjusioji negalėjo pasipriešinti į namus įsibrovusiems vyrams.

„Neįgalią moterį savo auka pasirinkę kaltinamieji tikriausiai nesitikėjo, kad šis nusikaltimas bus išaiškintas ir jiems teks atsakyti prieš įstatymus.

Tačiau pareigūnams pavyko surinkti pakankamai duomenų jų kaltei įrodyti“, – sakė prokuroras.

Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmai gegužės 23 dieną pripažino P.T. ir K.R. kaltais dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo bendrininkų grupėje bei neteisėto asmens būsto neliečiamumo pažeidimo.

P.T. taip pat pripažintas kaltu dėl anksčiau įvykdytos seksualinės prievartos prieš nukentėjusiąją bei neteisėto asmens būsto neliečiamumo pažeidimo.

Teismas P.T. skyrė galutinę subendrintą 6 metų, o K.R. – 5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Bausmę abu nuteistieji turės atlikti pataisos namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.