Atminimo kapsulės iš Lukiškių aikštės vagyste įtariamas vaikinas nebus suimamas

2018 m. birželio 27 d. 14:30
Lrytas.lt
Trečiadienį prokurorai nusprendė, kad jie nesikreips į teismą dėl Lukiškių aikštės atminimo kapsulės vagyste įtariamo vaikino suėmimo. Jaunuolis liks laisvėje.
Daugiau nuotraukų (4)
„Prokurorai nusprendė, kad jie nesikreips į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės, jam bus taikomos švelnesnės.
Jis bus paliktas laisvėje“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos centro skyriaus viršininkas Sigitas Šemis. 
Po tyrimo byla keliaus į teismą, o vaikinas nuosprendžio lauks laisvėje.
Kaip jau anksčiau rašė naujienų portalas lrytas.lt, naktį iš sekmadienio į pirmadienį Vilniuje, Lukiškių aikštėje, buvo išniekintas „Šimtmečio žiedo“ paminklas.
Pranešimą apie įvykį policija gavo pirmadienį ryte, apie 8 val. 20 min. Jie buvo informuoti, kad Lukiškių aikštėje, tuomet dar nenustatytu metu, buvo pavogta viena iš keturių žemėje buvusių kapsulių su relikvijų parašais, o dar viena kapsulė su relikvijomis išimta ir pastatyta į šalį.
Policijos pareigūnai, tą pačią dieną, apie 17 val. 23 min, pagal iškvietimą vyko į buitinį konfliktą. Čia jie netikėtai pas vieną konflikto dalyvį rado iš Lukiškių aikštės „Šimtmečio žiedo“ paminklo dingusią atminimo kapsulę.
Tiesa, nors kapsulę atvykę į iškvietimą pareigūnai rado atsitiktinai, policija jau turėjo surinkusi vaizdo medžiagos, kurioje vaikinas naktį iš sekmadienio į pirmadienį, kuomet buvo pavogta atminimo kapsulė, ne kartą buvo pastebėtas šalia nusikaltimo vietos.
Agentūrai BNS S. Šemis sakė, kad šiuo metu yra trys versijos dėl galimo nusikaltimo motyvų, viena iš jų – vaikinas taip galėjo pasielgti iš chuliganiškų paskatų, kita – savanaudiškų paskatų, o trečia versija, kad įtariamasis nusikaltimą galėjo įvykdyti dėl nacionalinės neapykantos, mat nors vaikinas šiuo metu gyvena Vilniuje, kurį laiką jis gyveno Rusijoje.
S. Šemis BNS atstovei taip pat pasakojo, kad įtariamąjį galima įvardinti kaip buitinį nusikaltėlį – anksčiau yra pradėti ikiteisminiai tyrimai, nes vaikinui buvo pareikšti įtarimai, kad jis apvogė savo močiutę. Vasario mėnesį jis galėjo iš jos pavogti kompiuterį ir jį parduoti, o vėliau jam pareikšti įtarimai, kad jis iš moters pavogė banko mokėjimo kortelę ir ja naudojosi.
Jam taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurtavimo prieš močiutę.
Lrytas.lt žiniomis, vagystės išvakarėse įtariamojo močiutė skundėsi, kad vaikinas ją sumušė.
 
Lukiškių aikštėVagystėVilnius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.