Kyšininkas jubiliatas nesulaukė geidžiamos dovanos

Ilgamečiui Respublikinės Šiaulių ligoninės generaliniam direktoriui Petrui Simavičiui nepavyko 70-mečio proga gauti geidžiamiausios dovanos. Apeliacinis teismas ne tik atmetė mediko prašymą išteisinti dėl kyšininkavimo, bet ir sugriežtino bausmę.

P.Simavičiui nepavyko išsisukti - teismas jo skundą atmetė, be to, jam uždrausta ir eiti vadovajančias pareigas.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Simavičiui nepavyko išsisukti - teismas jo skundą atmetė, be to, jam uždrausta ir eiti vadovajančias pareigas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 1:52 PM, atnaujinta Jul 13, 2018, 1:55 PM

Šį pavasarį Šiaulių apygardos teismo teisėjas Zigmas Kavaliauskas už kyšininkavimą P.Simavičių nubaudė 2824,5 euro bauda. Kaltę neigiantis medikas parašė apeliacinį skundą ir paprašė jį išteisinti.

Apeliaciją parašė ir Generalinė prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas, kuris paprašė skirti ne tik baudą, bet ir baudžiamojo poveikio priemonę – uždrausti dirbti vadovaujamą darbą valstybės tarnyboje.

Apeliacinio teismo kolegija atmetė P.Simavičiaus skundą kaip nepagrįstą. Be to, patenkintas ir prokuroro prašymas – medikui uždrausta 3 metus užimti vadovo pareigas.

Kyšinikavimo istorija prasidėjo prieš trejetą metų, kai į RŠL vadovo P.Simavičiaus kabinetą atėjo vieno banko Šiaulių padalinio vadovas ir ėmė melsti pagalbos. Bankininkas per kelionę užsienyje užgėrė, todėl po daugiadienių išgertuvių kilo grėsmė prarasti darbą.

„Caru“ vadintas P.Simavičius sutiko padėti – į kabinetą pakvietė pavaldinę, nurodė sutvarkyti šią problemą. Ligoninės darbuotojai išrašė nedarbingumo lapelį, o į ligonio kortelę neįrašė, kad jis buvo girtas, kad ne vieną dieną girtavo.

Bankininkas ant stalo padėjo 50 eurų kupiūrą, o P.Simavičius ją įsikišo į kišenę. Šią sceną įrašė STT palikta slapta kamera – ligoninės vadovas buvo sekamas dėl įtarimų korupcija.

P.Simavičius buvo sulaikytas po kelių mėnesių, kai Generalinės prokuratūros vadovaujami STT agentai surinko visus įkalčius korupocijos byloje. Bankininko kyšis tebuvo menkas epizodas, bet jis buvo visiškai aiškus, todėl ši kyšininkavimo byla buvo išskirta į atskirą.

Šį rudenį teismą turėtų pasiekti dar viena korupcijos byla, kuri taip pat išskirta iš ikiteisminio tyrimo. Šioje byloje bus teisiamas ir P.Simavičius, ir jo pavaldiniai.

Šią savaitę tyrimą pradėjo ir Sveikatos apsaugos ministerija – sureaguota į „Lietuvos ryto“ publikaciją apie P.Simavičiaus viražus.

Mat sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kovo 1-ąją atleido P.Simavičių ir iš ligoninės vadovo, ir iš gydytojo pareigų. Tačiau į ministro įsakymą šiauliečiai nekreipė dėmesio – jau kitą dieną P.Simavičius RŠL laikinojo vadovo sprendimu buvo sugrąžintas į akušerio ginekologo pareigas.

Paaiškėjus šiems skandalingiems faktams, ministerija pradėjo savo tyrimą. Mat į šiauliečių užklausą apie galimybę įdarbinti P.Simavičių buvo atsakyta – tokia iniciatyva vertintina kritiškai.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.