Vilniuje užpultas užsienietis: „Jie rėkė „Lietuva – lietuviams“

5 metus Lietuvoje gyvenantis ekvadorietis Fabianas Sanchezas ketvirtadienio rytą buvo užpultas Vilniuje. Jo teigimu, du vaikinai, sudavė jam kelis smūgius į veidą, šaukdami „Lietuva – lietuviams“. Jis teigė, kad šiuo metu tikrai nesijaučia saugus. O ir kiti Lietuvoje gyvenantys asmenys, po jo pasisakymo socialiniame tinkle, šia situacija nesistebėjo – o siūlė su savimi nešiotis leidžiamų savigynos priemonių.

 Ekvadorietis Fabio buvo sumuštas Vilniuje. <br> "Facebook" ir J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr. 
 Ekvadorietis Fabio buvo sumuštas Vilniuje. <br> "Facebook" ir J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-19 14:29, atnaujinta 2018-07-19 15:10

Vaikinas apie nemalonų atsitikimą parašė socialiniame tinkle „Facebook“. Fabio mano, kad jį sumušę vaikinai, jį sekė.

„Šiandien, apie 9 valandą ryto, šalia Petro Vileišio autobusų stotelės mane užpuolė du 20-25 metų vaikinai. Jie man trenkė man į veidą, ir dar keletą kartų smūgiavo į galvą. Tuo pačiu metu jie šaukė „Lietuva – lietuviams“, – rašė vyras.

„Buvau šokiruotas ir iš karto skambinau policijos pareigūnams. Atvykę, jie uždavė keletą klausimų, tačiau apgailestavo, kad daugiau nieko padaryti negali. Aš pats apėjau įvykio vietą ir pastebėjau, kad ant šalia stovinčių namų kameros, deja, buvo nusisukusios į kitą pusę“, – apie įvykį rašė Fabio.

Vyras rašė, kad yra įsitikinęs, kad šis incidentas visai nebuvo atsitiktinumas.

„Esu 100 procentų tikras, kad tie du vaikinai manęs laukė, žinodami, kur ir kaip važiuoju. Šią akimirką tikrai nesijaučiu saugus“, – rašė vaikinas.

Savo pasisakyme „Facebook“ jis nurodė ir kaip atrodė jį sumušę vaikinai – „ vienas vaikinas vilkėjo juodą džemperį, kitas – mėlynas. Abu dėvėjo akinius nuo saulės, džinsus ir abu buvo su gobtuvais“.

Pareiškimo atsisakė

Vilniaus apskrities VPK atstovas Paulius Radvilavičius lrytas.lt informavo, kad iškvietimas į Antakalnio g. esančią Petro Vileišio visuomeninio transporto stotelę ketvirtadienį buvo gautas apie 9 val. 08 min. Angliškai kalbantis vyras pranešė, kad prieš 3 minutes jam į veidą trenkė du nepažįstami vaikinai, kurie pabėgo. Greitosios pagalbos medikų paslaugų užsienietis atsisakė.

Atvykę patruliai pranešė, kad stotelėje jų laukė Fabianas Sanchezas (gim. 1992 m.). Jis nurodė įtariamųjų požymius, taip pat pasakė, į kurią pusę jie pabėgo. Pasak policijos atstovų, užsienietis rašyti pareiškimą iš karto po įvykio nepanoro. „Tačiau jam niekas netrukdo tai padaryti vėliau“, – informavo pareigūnai. Policijos patruliai pranešė, kad jie pavažinėjo aplinkinėmis gatvėmis, tačiau asmenų, panašių į įtariamuosius, nepastebėjo.

„Užsieniečio pareiškimus viešoje erdvėje, kad policijos patruliai jam niekuo padėti negali, komentuoti sunku. Tai sunkiai patikrinamas dalykas, nes ne visi mūsų patruliai idealiai kalba angliškai, o pareiškėjas nekalba lietuviškai. Tad pasakyti, kaip buvo iš tiesų, neįmanoma“, – teigia P.Radvilavičius.

Jis taip pat sakė, kad nei pradinėje informacijoje apie įvykį, nei policijos patrulių, bendravusių su užsieniečiu pranešimuose, nėra užfiksuota duomenų apie tai, jog užpuolikai būtų šaukę „Lietuva – lietuviams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.