Sulaikyti sostinėje ekvadoriečio sumušimu įtariami jaunuoliai

Vilniaus Lukiškių aikštėje ketvirtadienį planuota protesto akcija siekiant paraginti policiją tirti neapykantos nusikaltimus. Protestą paskatino 5 metus Lietuvoje gyvenančio ekvadoriečio Fabiano Sanchezo užpuolimas Vilniuje. Tačiau po pranešimų apie protesto akciją pradėtas ikiteisminis tyrimas, o trečiadienio vakarą pranešta ir apie įtariamųjų sulaikymą.

 Feisbuko ir J. STacevičiaus nuotr. montažas
 Feisbuko ir J. STacevičiaus nuotr. montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2018, 8:29 PM, atnaujinta Jul 25, 2018, 8:53 PM

„Informuojame, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, atlikę tyrimo veiksmus, šiandien, skirtingose Lietuvos vietose, sulaikė du asmenis, kurie įtariami panaudoję fizinius veiksmus prieš ekvadorietį Fabianą Sanchezą.

Daugiau informacijos apie sulaikymą ir sulaikytuosius bus teikiama rytoj ryte“, – rašoma Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Komunikacijos skuriaus pranešime.

Ekvadorietis buvo užpultas praėjusį ketvirtadienį, jo teigimu, du vaikinai, sudavė jam kelis smūgius į veidą, šaukdami „Lietuva – lietuviams“. Jis teigė, kad šiuo metu tikrai nesijaučia saugus. O ir kiti Lietuvoje gyvenantys asmenys, po jo pasisakymo socialiniame tinkle, šia situacija nesistebėjo – o siūlė su savimi nešiotis leidžiamų savigynos priemonių.

Tuoj po užpuolimo F. Sanchezas kreipėsi į policiją, bet ikiteisminis tyrimas tuomet nepradėtas. Policija teigė, kad skundas parašytas anglų kalba, kelias dienas užtruko jo vertimas.

Antradienį išverstas skundas perduotas toliau tirti Vilniaus miesto pirmajam policijos komisariatui. Jis bus pridėtas prie ten atliekamo ikiteisminio tyrimo dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?