Aiškėja detalės iš stovyklos: paaiškino, kaip mažametes tvirkinęs vyras pelnė auklėtojų palankumą

Skandalas Klaipėdos rajone veikiančioje vaikų stovykloje. Kaip įtariama, vienos stovyklautojos tėvas tvirkino dvi dešimtmetes ir 13-metę.

 Stovyklos vadovas B.Kalvaitis paskojo, kad vos tik išgirdo apie mergaitės skundą, iškvietė policiją.<br> lrytas.lt montažas.
 Stovyklos vadovas B.Kalvaitis paskojo, kad vos tik išgirdo apie mergaitės skundą, iškvietė policiją.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2018, 7:47 PM, atnaujinta Aug 6, 2018, 6:22 AM

Vyras į stovyklą įsiprašė neva pažiūrėti, kaip čia sekasi pritapti jo maždaug 10-ties dukrai. Anot stovyklos vadovo, tvirkinimu įtariamas vyras prieš daug metų pats buvo dirbęs šioje stovykloje, buvo vienas iš vaikų stovyklos vadovų, todėl jam buvo rasta vieta nakvynei, tačiau ne vaikų patalpose.

Abejonių stovyklos darbuotojams jis nesukėlė, nors šie ir atkreipė dėmesį, kad į stovyklą įsiprašęs vyras ant kelių sodinasi mažametes.

Stovyklos vadovas „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo, kad naktį vyras pasivaikščiojo su sargu, apžiūrėjo teritoriją. Kitą dieną tėvas ne išvyko, o pasiprašė vaikus kartu lydėti prie jūros, ant kelių sodinosi stovyklaujančią mergaitę. Tai matė darbuotojai, tačiau dėmesio neatkreipė, jiems vyras atrodė patikimas, jo palydą darbuotojai priėmė kaip pagalbą.

„Kai visi ėjo maudytis, pasisiūlė auklėtojai ir vadovei padėti. Tėvelis pasirodė kultūringas. – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo stovyklos vadovas Bronius Kalvaitis. – Vieną iš tų mergyčių, kur vandenyje buvo, nei iš šio, nei iš to sau ant kelių pasisodino.“

Tėvui buvo leista nueiti į dukros, kambarį, tačiau jis buvo aptiktas kitų mažamečių kambaryje. Vyras bendravo išskirtinai su mergaitėmis. Viena mergaitė pasiskundė motinai, kad vyras ją lietė.

„Jis apsikabinęs už rankyčių mergaitei palindo po „maikute“, – šokiruojančia detales atskleidė B.Kalvaitis.

Stovyklos vadovas greitai iškvietė policiją, o įtartinai besielgęs vyras buvo uždarytas į areštinę. Iš viso policija nustatė tris galimai nukentėjusias mergaites.

„Galimai tvirkino tris mažametes mergaites. Vienai jų yra 13 metų. Dviem – po 10 metų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – sakė Policijos departamento vadovas Ramūnas Matonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.