Alfa vyras prabilo apie kalėjime jam surengtą egzekuciją: galėjo būti išprievartautas

Lukiškėse dėl 18-metės išžaginimo atsidūręs, bet kaltės nepripažįstantis alfa vyru vadinamas Airinas Arutiunianas skundžiasi esąs visiškai sužlugdytas, todėl vis dažniau galvojantis apie savižudybę.

A.Arutiunianas tikino, kad Lukiškių kalėjime buvo smarkiai sumuštas, prarado sąmonę, gal net buvo išprievartautas.
A.Arutiunianas tikino, kad Lukiškių kalėjime buvo smarkiai sumuštas, prarado sąmonę, gal net buvo išprievartautas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2018, 1:16 PM, atnaujinta Oct 2, 2018, 2:44 PM

„Aš esu nevilty. Pamatęs teisėjo nutartį pratęsti mano suėmimą dviem mėnesiams ėmiau ieškoti kameroje aštraus daikto nusižudyti“, – „Lietuvos rytui“ iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus atsiųstame laiške rašė A.Arutiunianas.

Fotografu save vadinęs ir jaunoms merginoms tarptautinio modelio karjerą žadėjęs 29 metų vyras buvo sulaikytas šių metų liepos 10 dieną.

Jis įtariamas savo namuose apsvaiginęs ir išžaginęs 18-metę vilnietę Kariną.

Bet jaunas vyras, kuris televizijos laidoje yra dalijęs patarimus vyrams, kaip susipažinti su moterimi, savo kaltę neigia.

„Jeigu aš tą Kariną išžaginau, tai kodėl ji tą pačią dieną dar atsiuntė nuotraukų, o kitą dieną pati pasiūlė eiti į klubą ir neatsisakė paimti 200 eurų? Jei aš ją išžaginau, kodėl ji kreipėsi tik po trijų savaičių ir ėmė prašyti 50 tūkstančių eurų? Kodėl nesikreipė iškart?“ – klausė A.Arutiunianas.

Paimta daug vaizdo įrašų

Suimtasis tikino, kad nuo tyrimo pradžios geranoriškai bendradarbiauja su teisėsaugininkais, – pats atidavė kompiuterius, jų standžiuosius diskus, vaizdo kameras, fotoaparatą, pasakė visus prisijungimo kodus ir slaptažodžius.

„Bendradarbiavau su pareigūnais, kad kuo greičiau ištirtų bylą, o jie nesugeba net mano advokatui duoti įrašų, kuriuose užfiksuota, kas vyko tarp manęs ir Karinos“, – aiškino A.Arutiunianas.

Vyro teigimu, įrašai, kurių negauna jo advokatas, yra įrodymas, kad jis su mergina lytiškai santykiavo abipusiu susitarimu.

Juos peržiūrėjęs esą kiekvienas gali įsitikinti, kad jokios prievartos, smurto, svaiginamųjų priemonių nebuvo, todėl nebuvo ir išžaginimo.

Nukentėjusiųjų nepadaugėjo

A.Arutiuniano teigimu, kiti jo namuose rasti įrašai taip pat nepatvirtino jam mestų kaltinimų.

Juose yra nufilmuoti jo lytiniai santykiai su draugėmis, o šių įrašų jis niekur neviešino, juos naudojo tik kaip mokomąją medžiagą per savo paskaitas, kai aiškindavo vyrams, kaip reikia bendrauti su moterimis.

Nė viena A.Arutiuniano vaizdo įrašuose užfiksuota mergina iki šiol į teisėsaugą nesikreipė, nors tyrėjai viešai ragino jas tai padaryti.

Pasak suimtojo, tai tik dar vienas įrodymas, kad visi vaizdo įrašai buvo atlikti abipusiu susitarimu, nenaudojant jokio smurto ar prievartos.

Paslaptys tapo viešos

A.Arutiunianas tvirtino, kad jį labai skaudina kalėjime sklandančios kalbos, jog jo namuose rasti įrašai policijoje ir prokuratūroje yra peržiūrimi viešai, o juose užfiksuotos detalės pasiekia ir Lukiškių gyventojus.

„Kalėjime visi iš manęs šaiposi komentuodami mano draugių vardus, tai, kaip aš su jomis susipažinau, kaip pasimylėjau.

Kodėl aš turiu kalėjime girdėti tokias replikas: „Aš irgi su ta Laura buvau susitikęs, lankėmės pas mane, bučiavomės, bet nedavė. Ta Karina nesveikai gerai atrodo, nu tu šaunuolis, seni, gal man jos kontaktus duosi, aš greitai į laisvę išeinu?“

Iš kur tai žino kažkoks nuteistasis? Kaip taip gali būti tiriama byla? Mano asmeninis gyvenimas yra visiškai sugriautas“, – skundėsi A.Arutiunianas.

Prabilo apie patirtą smurtą

Išžaginimu įtariamas vyriškis tvirtino kalėjime patyręs ne vieną smurto protrūkį: „Man buvo surengta egzekucija. Iš manęs šaipėsi, o prižiūrėtojai, kol vyko egzekucija, neleido išeiti iš kameros. Tai truko pusantros valandos.“

Fotografas teigė, kad jį užpuolė kameros kaimynas. Sužinojęs, už ką jis atsidūrė Lukiškėse, kalinys pratrūko – keikė, užgauliojo, pasiėmęs kažkokį aštrų daiktą grasino jį nužudyti, perrėžė ranką, o po to pradėjo mušti.

Pasak A.Arutiuniano, nuteistasis jam trenkė ne kartą, o kai nuo smūgių į galvą jis prarado sąmonę, gal net buvo išprievartautas.

Ar A.Arutiunianas nemeluoja, paaiškės atlikus ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas gavus vyro skundą dėl patirto smurto.

„Savo kailiu patyriau, ką reiškia žeminančios, į neviltį varančios ir nusižudyti skatinančios kalėjimo sąlygos. Manau, kad tai daroma specialiai tam, kad aš prisipažinčiau dėl to, ko nepadariau“, – svarstė A.Arutiunianas.

Išžagino net tris kartus?

A.Arutiunianui pareikšti įtarimai dėl birželio 13 dieną tariamai padaryto nusikaltimo.

Įtarimuose nurodoma, jog į Kalvarijų gatvėje esantį savo butą atsivedęs Kariną jis ją apsvaigino nenustatytais preparatais, o kai mergina pasijuto silpna ir mieguista, su ja lytiškai santykiavo.

Per pustrečios valandos – nuo 16 val. iki 18 val. 30 min., kaip teigia teisėsaugininkai, A.Arutiunianas Kariną išžagino net triskart.

Patėvis reikalavo pinigų

Surengus Karinos ir A.Arutiuniano akistatą nukentėjusioji prabilo kitaip. Ji tvirtino, kad žvaigžde ją padaryti žadėjęs fotografas namuose siūlė išgerti degtinės, tačiau ji negėrė, tik apsimetė tai daranti.

Kad bute netikėtai pasijuto apsvaigusi ir mieguista, A.Arutiunianui ji nesakė, o išėjusi iš jo buto nei į medikus, nei į teisėsaugininkus nesikreipė.

Apie išžaginimą nė žodžiu neprasitarė ir savo tėvams.

Seksu pasibaigusi fotosesija kriminalinį atspalvį įgavo tiktai po trijų savaičių, kai Karinos draugas internete pamatė jos fotosesijos nuotraukas ir apie jas pranešė merginos artimiesiems.

Tada, pasak Karinos, ji pasijuto blogai, o jos patėvis pareikalavo iš A.Arutiuniano pinigų. Kai jų negavo, kreipėsi į policiją ir pranešė, kad jo podukra buvo išžaginta.

Bijoma, kad nepabėgtų

A.Arutiunianas laikomas suimtas nuo liepos 12 dienos.

Iš pradžių teismas jį leido uždaryti mėnesiui, bet vėliau suėmimą pratęsė iki spalio 12 dienos.

Vyras mano, kad už grotų yra laikomas visiškai nepagrįstai, tačiau jo skundą dėl suėmimo išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas manė priešingai, nes vyrą su Lietuva esą sieja per silpni ryšiai.

Jis oficialiai nedirba, nevedęs, gyveno bute, kuris priklauso jo motinai, turi ryšių užsienyje – tėvas gyvena Armėnijoje, o jis pats 2016–2017 metais buvo išvykęs į JAV.

Užstatas jau sumokėtas

„Būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti jam gresiančios baudžiamosios atsakomybės A.Arutiunianas gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo, prokuroro ar teismo“, – nusprendė teismas ir atsisakė paleisti A.Arutiunianą už užstatą.

Bet užstatą už įkalintą sūnų jo motina jau sumokėjo. Šių pinigų, teismo nuomone, A.Arutiunianui gali prireikti spalį, kai teismas dar kartą svarstys, ar palikti jį už grotų, ar paleisti į laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.