Po žmonos gimtadienio – kruvina šeimos drama politiko namuose

Smaugiama žmona gynėsi vyrui lėkšte trenkdama per galvą, bet gavo atgal į lūpą laikrodžiu. Tokia šeimos drama vyko Plungės tarybos nario Audriaus Šapalo namuose.

 Žmonos smūgis lėkšte buvo stiprus – A.Šapalas gydosi jau antrą savaitę.<br> Laikraščio „Žemaitis“ nuotr.
 Žmonos smūgis lėkšte buvo stiprus – A.Šapalas gydosi jau antrą savaitę.<br> Laikraščio „Žemaitis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-06 06:39, atnaujinta 2018-09-06 06:40

Šiame mieste jau kurį laiką sklinda kalbos, kad Plungės politikas ir bankininkas smurtavo prieš savo žmoną.

Žurnalistų klausinėjami policijos pareigūnai nenoromis patvirtino, kad suvestinėje paminėtas smurto artimoje aplinkoje atvejis susijęs su rajono tarybos nariu.

Šeiminė drama tapo kruvina

Šeimos konfliktas įvyko rugpjūčio 23-iosios vakarą – pranešimą apie jį policija gavo prieš vidurnaktį.

Tą vakarą politiko namuose buvo švenčiamas žmonos Mildos gimtadienis. Konfliktas tarp sutuoktinių kilo svečiams jau išėjus.

Pasak policijos, 51 metų A.Šapalas rankomis ėmė smaugti žmoną, o ji gindamasi nuo stalo sugriebė lėkštę ir vožė ja vyrui per galvą.

Tuomet tarybos narys nusisegė rankinį laikrodį ir metė į žmoną. Laikrodis pataikė į lūpą ir ją prakirto.

Konflikto daugiau niekas nematė, nes sutuoktinių sūnus į namus grįžo tuomet, kai jis jau buvo pasibaigęs.

Žmonos iškviesti policijos pareigūnai politikui nustatė vidutinį – 1,83 promilės – girtumą. Neblaivi buvo ir jo žmona – 0,62 promilės.

Prokurorai laisvės neapribojo

Gerokai apgirtęs ir prieš žmoną smurtavęs politikas areštinės išvengė. Dėl kraujuojančios galvos jis buvo išvežtas į ligoninę. Ten jam buvo nustatyta galvos muštinė žaizda ir smegenų sukrėtimas.

Nuo smūgio lėkšte patirtus sužeidimus vyras ligoninės Traumatologijos skyriuje gydėsi visą savaitę ir iki šiol darbe nepasirodė – turi nedarbingumo pažymėjimą. Medikų pagalbos prireikė ir jo žmonai, kuriai kraujavo prakirsta lūpa.

Plungėje netrukus pasklido kalbos, kad teisėsauga yra spaudžiama šį atvejį numarinti, nes A.Šapalas yra įtakingas politikas, priklauso Liberalų sąjūdžiui, kuris sudaro valdančiosios daugumos branduolį.

Pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Plungės prokurorė Vitalija Gabartienė iš pradžių teigė, kad įtarimai niekam nėra pareikšti. Vėliau atsivertusi bylą ji prisiminė, kad A.Šapalas vis dėlto yra apklaustas kaip įtariamasis, tačiau jam kardomoji priemonė nepaskirta, nes tam nebuvę būtinumo.

Meras nenori skubėti

Prokurorė sakė neturinti duomenų, kad iš ligoninės į namus sugrįžęs įtariamasis gali mėginti paveikti nukentėjusiąją. Politiko žmona taip pat nepareiškė pageidavimo, kad smurtautojas būtų nuo jos atskirtas.

Anot prokurorės, dabar yra paskirtas tyrimas dėl sveikatos sutrikdymo masto nustatymo. Apklausti liudytojai ir nukentėjusioji.

V.Gabartienė tvirtino, kad gavus specialistų išvadas apie patirtus sužalojimus A.Šapalui turėtų būti pateikti galutiniai įtarimai.

Nukentėjusioji pareiškimo nėra atsiėmusi. Politikas dėl patirtų sužalojimų žmonos nekaltina.

Prokurorė negalėjo pasakyti, kada byla gali pasiekti teismą: „Procesas numato ir susitaikymą su nukentėjusiuoju.“

Įtariamuoju tapęs Plungės rajono tarybos narys pasakoti apie to vakaro įvykius, matyt, nenori, nes telefonu žurnalistams neatsiliepia. Apie konfliktą atsisakė kalbėti ir savivaldybės administracijoje dirbanti nukentėjusi politiko žmona.

Telefonu su A.Šapalu bendravęs jo partijos kolega rajono meras Audrius Klišonis tikino, kad su tarybos nariu apie jį ištikusią bėdą nekalbėjo.

Rajono vadovas šio įvykio komentuoti nenorėjo, kol nėra baigtas ikiteisminis tyrimas.

Bet rajono tarybos opozicijos lyderė Asta Beierle įsitikinusi, kad jei prieš žmoną būtų smurtavęs kitos partijos narys, nelaukdamas tyrimo pabaigos meras būtų pasirūpinęs, kad toks politiko elgesys būtų svarstomas tarybos Etikos komisijoje: „Anksčiau panašiais atvejais rajono meras būdavo labai aktyvus ir principingas.“

Nuteisė prieš žmoną smurtavusį teisėją

Panašią bylą Plungės prokurorai jau tyrė, kai jiems buvo perduotas ikiteisminis tyrimas, kuriame ilgametis Kretingos teisėjas Petras Kontrimas buvo kaltinamas sukėlęs fizinį skausmą žmonai.

2016 metų lapkričio pabaigoje teisėjo žmona į namus iškvietė policiją ir pranešė, kad ją sumušė girtas vyras. Pareigūnams jokių abejonių nekilo, nes ant moters veido buvo matyti kraujo.

Vėliau sutuoktiniai susitaikė, o žmona savo kaltinimus atsiėmė. Ji tvirtino, jog tarp jų buvo kilęs tik žodinis konfliktas, fizinio kontakto nebuvę, o policiją kvietusi tik dėl to, kad būtų nutrauktas barnis.

Paklausta, kodėl anksčiau davė kitokius parodymus, teisėjo žmona aiškino, kad kaltas per incidentą patirtas stresas.

Tačiau pirminiais nukentėjusiosios parodymais rėmėsi ir Plungės prokuratūra, ir Panevėžio apygardos teismas, kuris beveik prieš metus teisėją pripažino kaltu ir apribojo laisvę vieniems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.