R. Morkevičiaus teta prabilo apie žudikus ir ginčus: „Urna dar nepalaidota, o butas jau draskomas“

Į mafijos pasaulį įžengusio ir nuo kulkų kritusio pasaulio bušido čempiono 34 metų Remigijaus Morkevičiaus teta Danutė Šuopienė prabilo apie galimus jo žudikus.

R.Morkevičiaus teta D.Šuopienė atskleidė daug įdomių faktų apie jo nužudymo tyrimą ir kitas aplinkybes.<br> Lrytas.lt koliažas
R.Morkevičiaus teta D.Šuopienė atskleidė daug įdomių faktų apie jo nužudymo tyrimą ir kitas aplinkybes.<br> Lrytas.lt koliažas
R.Morkevičiaus teta D.Šuopienė atskleidė daug įdomių faktų apie jo nužudymo tyrimą ir kitas aplinkybes.<br> Lrytas.lt nuotr.
R.Morkevičiaus teta D.Šuopienė atskleidė daug įdomių faktų apie jo nužudymo tyrimą ir kitas aplinkybes.<br> Lrytas.lt nuotr.
R.Morkevičius buvo sušaudytas prie savo namų.<br> Lrytas.lt nuotr.
R.Morkevičius buvo sušaudytas prie savo namų.<br> Lrytas.lt nuotr.
R.Morkevičius dėl savo pasiekimų bušido ringe buvo garsus ir Japonijoje.<br> Lrytas.lt nuotr.
R.Morkevičius dėl savo pasiekimų bušido ringe buvo garsus ir Japonijoje.<br> Lrytas.lt nuotr.
R.Morkevičius dėl savo pasiekimų bušido ringe buvo garsus ir Japonijoje.<br> Lrytas.lt nuotr.
R.Morkevičius dėl savo pasiekimų bušido ringe buvo garsus ir Japonijoje.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 7:52 PM, atnaujinta Sep 13, 2018, 10:49 AM

Giminaitė taip pat naujienų portalui lrytas.lt atskleidė, kaip teisme šiuo metu vyksta jos ginčas su buvusiomis artimomis R.Morkevičiaus draugėmis, kurios susilaukė nuo jo vaikų, dėl trijų kambarių buto Šilainiuose.

D.Šuopienei itin skaudu, kad praėjus beveik metams nuo žmogžudystės urna su velionio pelenais dar nėra palaidota.

Nužudė „Kamuolinių“ gauja?

D.Šuopienę pasiekė žinios, kad vienas minimų įtariamųjų žudikų priklauso Kauno Kamuolinių gaujai, kuri dėl įtakos nuožmiai kovoja su kita įtakinga šio miesto grupuote – Agurkiniais.

„Daug kas kalba apie vieną Kamuolinių gaujos vadeivų“, – ištarė D.Šuopienė.

Moteris jį įvardijo naujienų portalui lrytas.lt, bet iki šiol nežinoma, ar teisėsauga jam pareiškė įtarimus.

R.Morkevičius palaikė ryšį su Agurkinių lyderiais – pavyzdžiui, vienoje nuotraukoje buvo užfiksuotas užsienio kalnų kurorto restorane kartu su Sauliumi Velečka-Agurku ir muzikos grupės „Naujosios pupytės“ Vitos Jakutienės meilužiu Deimantu Bugavičiumi.

Lietuvių nusikaltėlių pasamdyti žudikai iš Estijos nušovė D.Bugavičių 2015 metų lapkričio 6-ąją prieš pat vidurnaktį, o R.Morkevičių kulkų serija pakirto 2016 metų gruodžio 21-osios vakarą. Jie abu gyveno Šilainių rajone ir buvo nužudyti prie savo namų.

Slėgė didelės skolos

Pasak D.Šuopienės, jos sūnėną slėgė didelės skolos, kurių bendra suma – maždaug 20 tūkst. eurų.

 

„Remigijų pražudė moterys“, – mįslingai ištarė giminaitė, besirūpinusi R.Morkevičiumi nuo mažų dienų.

Generalinės prokuratūros prokuroras Zdzislavas Tuliševskis naujienų portalui lrytas.lt pareiškė, jog jokių komentarų nebus, siekiant nepakenkti sportininko nužudymo tyrimui.

Neskelbiama, ar kam nors byloje yra pareikšti įtarimai. Tiesa, pareigūnai neslėpė, jog nužudymo tyrimas pasistūmėjo į priekį.

R.Morkevičiaus teta neatmetė, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas dėl finansinių dalykų.

„Pareigūnai manęs per apklausą labai kruopščiai klausinėjo apie testamentą dėl buto, kuriame gyveno Remigijus. Netgi teiravosi, kur dabar yra šis dokumentas“, – prisiminė D.Šuopienė.

Ginče dėl buto – 15 liudininkų

Kauno apylinkės teisme šiuo metu narpliojamas ginčas dėl trijų kambarių buto Baltų prospekte, kuriame su savo gyvenimo drauge Raimonda Orvydaitė buvo įsikūręs R.Morkevičius.

Pasak D.Šuopienės, anksčiau dalis šio būsto priklausė jos motinai, R.Morkevičiaus močiutei Vandai Morkevičienei, kuri dabar jau yra mirusi.

Kita būsto dalis priklausė D.Šuopienės tėvui, tačiau reikalingi juridiniai formalumai po jo mirties nebuvo atlikti – dukra šios dalies nepaveldėjo.

Pasak D.Šuopienės, buvusios sūnėno gyvenimo draugės R.Orvydaitė ir Agnetė P. siekia prisiteisti R.Morkevičiaus seneliui priklausiusią būsto dalį. Tiksliau, dalis būsto turėtų atitektų vaikams.

Šios dvi moterys įsitikinusios, kad yra teisios. Jos yra susilaukusios vaikų nuo garsaus sportininko. 

Pirmas posėdis įvyko rugpjūčio viduryje – jo metu buvo apklausti šeši liudininkai.

Per kitą posėdį, kuris įvyks rugsėjį, parodymus turėtų duoti dar devyni liudininkai.

Siekia įgyti visą būstą

D.Šuopienė siekia, kad visas butas Baltų prospekte būtų priteistas jai: „Butas priklausė mano mamai, ji jį išlaikė. Remigijus tik epizodiškai prisidėdavo“.

Teta ne itin palankiai atsiliepė apie buvusias sūnėno drauges, su kuriomis jai dabar tenka bylinėtis.

„Teisme jos abi kalbėjo netiesą – esą nei jos, nei Remigijus su mumis nebendravo“, – piktinosi D.Šuopienė.

 

Pasak R.Morkevičiaus tetos, su sūnėnu ją siejo tamprus ryšys.

Sūnėnas paskutinėmis gyvenimo dienomis jautėsi kaip nesavas – susitikęs ją apsikabindavo, tarsi norėdamas pasiguosti. Tačiau savo širdies taip ir neatvėrė.

D.Šuopienė rūpinosi sūnėnu nuo paauglystės: „Remigijaus, tėvas, mano brolis, sėdėjo įkalinimo įstaigoje, o mamai buvo atimtos motinystės teisės. Jis augo mūsų šeimoje, vėliau iš geros širdies leidau jam gyventi šiame bute.“

Teta taip pat pridūrė nieko gero nežadančią prognozę: „Raimonda ir Agnetė reikalauja buto dalies, nors jei vaikai paveldės, tuoj pat kreditoriai atims, nes Remigijus liko skolingas 20 tūkst. eurų.“

Nesutarimai – ir dėl urnos

Kivirčai vyksta ir dėl urnos su velionio pelenais, kuri iki šiol nėra palaidota.

Pasak D.Šuopienės, urną R.Orvydaitė iki šiol laiko savo namuose.

„Ji jau antrus metus mus skaudina tokiu elgesiu“, – ištarė R.Morkevičiaus teta.

Kad reikėtų surengti laidotuves, anksčiau pasisakė ir žinomas rytų kovos menų treneris, sporto klubo „Titanas“ vadovas Marius Misiūnas: „Palaidojus garsų sportininką gerbėjai galėtų ateiti prie jo kapo. Dabar į Raimondos namus juk neateis“.

Po R.Morkevičiaus mirties jo sporto draugai ir artimieji norėjo, kad jis būtų palaidotas prestižinėse Petrašiūnų kapinėse, tačiau ši idėja nebuvo įgyvendinta.

„Urna dar nepalaidota, o jos jau drasko buto dalį", - buvusiomis R.Morkevičiaus draugėmis piktinosi D.Šuopienė.

Su R.Orvydaite naujienų portalui lrytas.lt susisiekti nepavyko.

Žudė iš automatinio tipo ginklo

R.Morkevičius buvo nužudytas 2016 metų gruodžio 21-osios vakarą prie savo namų Baltų prospekte. Žudikas sportininko tykojo prie namų. 

Bušido čempionas buvo užkluptas, grįžtantis iš treniruotės.

Nusikaltėlis šalia laiptinės paleido į jį šūvių seriją.

Lrytas.lt žiniomis, į sportininką buvo paleisti septyni šūviai, bet žaizdų buvo gerokai daugiau, nes jos – kiauryminės. Kūne nepavyko aptikti nė vienos kulkos.

R.Morkevičius buvo nužudytas iš automatinio tipo ginklo, greičiausiai „Kalaniškov“. Šūviai galėjo būti paleisti dėl nesutarimų Kauno šešėliniame pasaulyje.

Rytų kovos menų įžymybė buvo siejama su Kauno Agurkinių gauja, kurios nariai žiauriai konfliktavo su konkurentais kamuoliniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.