Pataisos namų pareigūnas sulaikytas aukštojo mokslo diplomų prekybos byloje

Vilniaus pataisos namų pareigūnas ir buvę jo kolega įtariami su kitais bendrais parūpindavę suklastotų aukštojo mokslo diplomų.

Pataisos namų pareigūnas sulaikytas aukštojo mokslo diplomų prekybos byloje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pataisos namų pareigūnas sulaikytas aukštojo mokslo diplomų prekybos byloje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 10:10 AM

Kalėjimų departamento Imuniteto skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, dokumentų suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu.

Tyrimas buvo pradėtas gavus informacijos apie darbuotojo, sulaikymo dieną dirbusio Vilniaus pataisos namuose, ir buvusio bausmių vykdymo sistemos pareigūno galbūt vykdomas nusikalstamas veikas, pranešė Kalėjimų departamentas.

Įtariama, kad šie asmenys, veikdami bendrininkų grupėje su kitais asmenimis, už piniginį atlygį pažadėjo kitiems asmenims gauti ir gavo suklastotus aukštąjį išsilavinimą patvirtinančius dokumentus.

Tyrimo metu gavus informacijos apie pagamintų suklastotų dokumentų perdavimo užsakovams vietą ir laiką, pirmadienį buvo surengta pasala.

Jos metu, bendradarbiaujant su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, su įkalčiais buvo sulaikyti įtariamieji.

Atlikus kratas įtariamųjų gyvenamosiose vietose bei naudojamose transporto priemonėse, buvo rasti suklastoti dokumentai bei kiti tyrimui reikšmingi daiktai.

Ikiteisminio tyrimo metu pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamų veikų padarymo įteikti 6 asmenims, jie buvo sulaikyti 48 valandoms.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.