Tragiškos lemties vos išvengusi moteris teisme išgirdo šokiruojančią žinią

Sugyventinio grasinimus ilgai kentusi ir tragiškos lemties vos išvengusi Europos kūno rengybos čempionė Ilona Kokoš teisme išgirdo, jog benzinu ją apipylęs ir padegti bandęs vyras gali būti nepakaltinamas.

Kultūristo psichika teismui kelia vis daugiau įtarimų.
Kultūristo psichika teismui kelia vis daugiau įtarimų.
Bado streiką kalėjime paskelbęs J.Solionovas pirmadienį tikėjosi, kad bus vežamas ne į teismą, o pas gydytoją.<br>D.Umbraso nuotr.
Bado streiką kalėjime paskelbęs J.Solionovas pirmadienį tikėjosi, kad bus vežamas ne į teismą, o pas gydytoją.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Solionovas teisiamas už tai, jog sausio 13-osios vidurdienį pasikėsino į savo gyvenimo draugės I.Kokoš (nuotr.) gyvybę.
J.Solionovas teisiamas už tai, jog sausio 13-osios vidurdienį pasikėsino į savo gyvenimo draugės I.Kokoš (nuotr.) gyvybę.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 6:54 PM

Už pasikėsinimą nužudyti buvusią sugyventinę teisiamas tituluotas kultūristas 53 metų Jurijus Solionovas savo elgesiu ir pareiškimais vis labiau stebina Vilniaus apygardos teismo (VAT) teisėjų kolegiją.

Visus liudytojus apklausęs ir bylą nagrinėti jau baigiantis teismas pirmadienį suabejojo, ar J.Solionovas suvokia, kas vyksta, ir ėmė svarstyti galimybę paskirti jam psichiatrijos ekspertizę.

Nevalgo jau du mėnesius?

Praėjusiame posėdyje už trukdymą teismui dirbti iš salės pašalintas kultūristas vakar taip pat sunkiai tramdė pyktį.

„Šiandien aš turėjau būti atvestas pas gydytoją, o atsidūriau teisme. Mane apgavo“, – savo advokatei Jūratei Damanskienei dar prieš teismo posėdį guodėsi J.Solionovas.

Jis tvirtino dėl neva patirtos neteisybės kalėjime jau du mėnesius badaujantis, todėl neturės jėgų dalyvauti teismo posėdyje.

Advokatė pastebėjo, jog jos klientas iš tiesų smarkiai sublogo.

Energingai su advokate diskutavusio J.Solionovo jėgos staiga išseko prasidėjus teismo posėdžiui. Jis netgi nesugebėjo atsakyti, ar pasitiki nauja vertėja. Nors J.Solionovas teigė suprantantis lietuviškai, teisme jis bendrauja rusų kalba.

Nesusikalba su advokate

Dar prieš posėdį teismui sportininkas buvo pateikęs prašymą grąžinti bylą atgal prokuratūrai ir nušalinti ne tik teismui ją perdavusį prokurorą Tomą Čepelionį, bet ir savo advokatę J.Damanskienę.

Prašyme J.Solionovas nurodė, jog advokatė su juo nebendrauja ir nieko nesupranta apie badavimą: „I.Kokoš, jos motina ir dukra teisme akivaizdžiai melavo, o advokatė nieko nedarė, nenutraukė jų parodymų.“

Advokatė J.Damanskienė pripažino su savo klientu nerandanti bendros kalbos, nors šį mėnesį lankėsi pas jį Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

„Aš neįsivaizduoju, kaip su juo toliau bendrauti“, – kalbėjo buvusi teisėja ir prašė leidimo jai toliau nedalyvauti šios bylos nagrinėjime.

Dokumentus paliko kalėjime

Bet teisėjų kolegija nusprendė, kad nei prokurorui, nei advokatei nušalinti nėra jokio pagrindo.

Teisėjai J.Solionovui paaiškino, jog jis turi teisę pasisamdyti kitą advokatą.

Teisiamasis atsakė, jog jo vardą turi užsirašęs savo dokumentuose, tačiau jie liko kalėjime.

Vyriškis atsisakė nurodyti ir tai, kurioje ligoninėje gydėsi prieš surengdamas išpuolį prieš savo sugyventinę.

„Aš gydžiausi ligoninėje. Kokioje, yra parašyta dokumentuose, bet pusę metų jų niekam nereikėjo, o šiandien jų nepasiėmiau, nes neplanavau vykti į teismą“, – aiškino J.Solionovas.

Jis atsisakė pateikti klausimus ir liudytojams: „Negaliu uždavinėti klausimų, nes rytą neišgėriau tablečių, man nebuvo leista išgerti net arbatos. Paėmė už rankų, už kojų ir išvilko neva pas gydytoją.“

Skunde – prisipažinimas

Apie ligoninę teismas teiravosi siekdamas išsiaiškinti, ar nusikaltimo padarymo metu J.Solionovas sirgo kokia nors psichikos liga. Ką vyras galvoja apie jam planuojamą skirti psichiatrijos ekspertizę, teismas taip ir neišgirdo.

„Užtenka šito cirko, aš viską išdėsčiau savo pareiškime“, – atšovė J.Solionovas.

Prokuroras T.Čepelionis prašė pridėti prie bylos ir kitą J.Solionovo pareiškimą, kuriame prašoma pradėti tyrimą dėl prokuroro veiksmų: „Šio skundo pabaigoje jis prisipažino, kad ketino nužudyti sugyventinę.“

Tai, kad norėjo nužudyti savo gyvenimo draugę, jis prasitarė ir į įvykio vietą atvykusiems policijos patruliams.

„Norėjau padegti moterį, nes ji man sugadino visą gyvenimą“, – tokius sulaikyto J.Solionovo žodžius prisiminė policininkas Liutauras Samuolis.

Moterį nuo žūties išgelbėjo taksistas

J.Solionovas teisiamas už tai, jog sausio 13-osios vidurdienį pasikėsino į savo gyvenimo draugės I.Kokoš (nuotr.) gyvybę.

Pas siuvėją susiruošusi moteris išsikvietė taksi prie Žirmūnų gatvės daugiabučio. Į kiemą išėjusi ir į taksi susiruošusi sėsti I.Kokoš pamatė atbėgantį J.Solionovą.

Jis nešėsi plastikinį kibirėlį su skysčiu ir įlindęs į saloną, šliūkštelėjo jį ant moters ir bandė įžiebti žiebtuvėlį.

Moters pagalbos šauksmą išgirdęs taksi vairuotojas apibėgo automobilį ir sugriebęs už kuprinės J.Solionovą ištempė į lauką ir iš jo rankų išmušė žiebtuvėlį, tačiau vėliau jį vėl pamatė užpuoliko rankose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.