Vokietijoje – prostitutė, o Lietuvoje – nukentėjusioji GYNYBA. Klaipėdietė purtosi kaltinimų prekyba žmonėmis

Vokietijoje gyvenanti klaipėdietė Jūratė Kruck kaltinama prekyba žmonėmis – apgaule iš Lietuvos išviliojusi savo brolio sugyventinę. Vietoj žadėto slaugytojos darbo ji esą turėjo teikti seksualines paslaugas.

Prieš teismą stojusi J.Kruck tikina jokia nelegalia veikla neužsiiminėjusi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Prieš teismą stojusi J.Kruck tikina jokia nelegalia veikla neužsiiminėjusi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
R.Ušinskas: „Nukentėjusioji norėjo pabėgti, bet nemokėjo vokiečių kalbos, nesiorientavo svetimoje šalyje, neturėjo pinigų.“
R.Ušinskas: „Nukentėjusioji norėjo pabėgti, bet nemokėjo vokiečių kalbos, nesiorientavo svetimoje šalyje, neturėjo pinigų.“
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-10-04 21:35

54 metų J.Kruck savo kaltę neigė ir tikino, kad visos bėdos kilo tik dėl nukentėjusiosios potraukio į alkoholį.

Smulkaus sudėjimo per keturiasdešimtmetį perkopusi nukentėjusioji prieš teismo posėdį visa virpėjo ir iš jaudulio braukė ašaras.

Baudžiamoji byla nagrinėjama už uždarų durų.

Kitos pretenzijų nereiškė

„Apgaule išgabenta Lietuvos pilietė Vokietijoje buvo verčiama teikti seksualines paslaugas.

Baudžiamoji byla pradėta nagrinėti Vokietijoje, tačiau procesas buvo sustabdytas, nes nepavyko į posėdžius iškviesti nukentėjusiosios. Dabar mes nusprendėme ištirti šią bylą“, – sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Jo teigimu, merginoms buvo nuomojamos patalpos, kur jos aptarnavo klientus.

„Pinigai buvo imami ne tik už nuomą, bet, kaip sako bylos dalyviai, tam tikras procentas – ir už seksualines paslaugas. Mūsų žiniomis, ten dirbo ir daugiau lietuvių.

Kitos merginos į policiją nesikreipė, neva dirbo savo noru, prievartos nebuvo. Nukentėjusioji norėjo pabėgti, bet nemokėjo vokiečių kalbos, nesiorientavo svetimoje šalyje, neturėjo pinigų.

Norėdama sugrįžti namo ji keletą dienų buvo priversta dirbti prostitute.

Iš viso ji ten praleido maždaug savaitę“, – aiškino R.Ušinskas.

Nukentėjusioji kreipėsi pagalbos į artimuosius, o tuomet Lietuvos teisėsaugos institucijos susisiekė su Vokietijos pareigūnais. Moteris buvo išlaisvinta.

Supyko negavusi alkoholio?

„Esu neteisingai kaltinama. Slaugytojos darbo niekas nežadėjo, ji žinojo, kur važiuoja.

Viskas įvyko dėl alkoholio. Buvau griežtai uždraudusi jį gerti. Ir tą dieną iš pykčio, kad negavo išgerti, ji paskambino į Lietuvą. O seksualines paslaugas ji teikė savo noru. Mano veikloje viskas legalu“, – tikino J.Kruck.

Teisme liudijo J.Kruck brolį Vladą bei jo sugyventinę gerai pažinojęs kaimynystėje gyvenęs vyras: „Ji ten turi tuos namus, na, viešnamį. Jūratė mamą gal prieš metus išsivežė į Vokietiją.

Žmonės kalbėjo, kad Jūratė atvažiuodavo į Lietuvą ieškoti moterų, kad neva prižiūrėtų jos mamą, o paskui apgaudavo jas. Ir Dalia (vardas pakeistas. – Red.) man sakė, kad atvyko Vlado sesuo, kviečia prižiūrėti jos motinos, nes ji su vyru važiuos atostogauti.

Aš ją perspėjau– niekur nevažiuok. Bet Dalia sakė, kad kalbėjosi su Vladu ir jis patikino, kad sesuo nieko blogo nepadarys“, – pasakojo kaimynas.

Po kelių dienų jis netikėtai sulaukė Dalios skambučio.

Moteris jam papasakojo, kad keltu atplaukė į Vokietiją ir buvo įdarbinta prostitute.

Sesers teismo nesulaukė

„Ji verkė, sakė, kad ją apgavo, kad trečia diena turi teikti seksualines paslaugas. Tada aš greitai nulėkiau į policiją ir parašiau pareiškimą.

Dalios sugyventinis taip pat parašė. Jis buvo supykęs, sakė, užmušiu ją sutikęs, jeigu mano žmoną ten įdarbino. Jis pyko, tačiau tuo negalėjo patikėti. Policija greitai sureagavo ir po kelių dienų Dalią parvežė į namus“, – pasakojo kaimynas, apgailestaudamas, kad Vladas negalės dalyvauti teisme, nes jau mirė.

Vyras prisiminė, kad seniau Vladas ne kartą pasakojo, jog sesuo negražiai su juo pasielgė: pardavė jo turimus namus ir įkišo į bendrabutį nepatraukliame žvejybos uosto rajone. Pyko ir dėl kažkokių nesutarimų dėl žemės ir miško.

Vyras neneigė, kad pora piktnaudžiaudavo alkoholiu: „Jie abu buvo pažeidžiami. Bet Dalia niekada nebūtų sutikusi savo noru važiuoti dirbti prostitute.

Ji buvo įsitikinusi, kad važiuoja prižiūrėti Vlado motinos, sakė, kad už tai gerai mokės, o pinigų jiems trūko. Ji buvo apgauta, ir Vladas taip sakė.“

Su pirmuoju vyru Dalia susilaukė sūnaus, bet neturėjo kur su juo gyventi, todėl vaiku rūpinasi močiutė.

Vokietis užstojo žmoną

J.Kruck į Klaipėdos apygardos teismą atlydėjo sutuoktinis.

„Nėra jokių mano žmonos kaltės įrodymų, nesuprantu, kodėl viskas šitaip pakrypo. Apie mamos priežiūrą nieko nekalbėjome.

Dalia nekart buvo Vokietijoje ir abu su Vladu pas mus svečiavosi.

Mes padėdavome jai – ne kartą davėme ir pinigų, ir maisto, ir drabužių, ir mašiną nupirkome“, – pasakojo teisimosios vyras vokietis.

Jis aiškino, kad turi nuosavą namą, kuriame apsigyvena ne tiktai lietuvės, bet ir iš kitų šalių atvykstančios moterys: „Jokios prostitucijos ten nėra.

Tai yra mūsų namas, į kurį mes pakviečiame pasisvečiuoti, padirbti.

Nesuprantu kaltinimų, viskas buvo oficialu. Viso šio konflikto priežastis – alkoholis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.