Skandalų lydimo, girto avariją sukėlusio politiko neskubama krapštyti iš šilto posto

Seime bėgiojimu nuo blaivumu suabejojusių žurnalistų išgarsėjęs 58 metų socialdemokratas Gintautas Mikolaitis praėjusį savaitgalį girtas sukėlė avariją ir paspruko iš jos vietos. Raseinių savivaldybės įmonei vadovaujančiam politikui iškelta baudžiamoji byla, tačiau atleisti jo iš darbo neskubama.

 G.Mikolaičio neskubama atleisti iš Raseinių savivaldybės bendrovės.<br> Lrytas.lt nuotr.
 G.Mikolaičio neskubama atleisti iš Raseinių savivaldybės bendrovės.<br> Lrytas.lt nuotr.
 G.Mikolaičio neskubama atleisti iš Raseinių savivaldybės bendrovės.
 G.Mikolaičio neskubama atleisti iš Raseinių savivaldybės bendrovės.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 5, 2018, 2:49 PM, atnaujinta Nov 5, 2018, 4:47 PM

Vilniuje, Ozo gatvėje, šeštadienio rytą „Volvo” vairavęs buvęs Seimo narys G.Mikolaitis išvažiuodamas iš prekybos centro „Akropolis” aikštelės kliudė automobilį „Nissan”.

Savivaldybės bendrovėje „Raseinių vandenys” direktoriaus pavaduotoju strateginiam planavimui dirbantis politikas pasišalino iš įvykio vietos. Liudininkams pranešus apie avariją, po kelių minučių jis buvo sulaikytas toje pačioje gatvėje, suspėjęs nuvažiuoti vos porą kilometrų.

G.Mikolaitis įpūtė į policijos matuoklį 1,86 prom. alkoholio (vidutinis girtumo laipsnis) – už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė. LSDP Raseinių rajono skyriaus tarybos nariui gresia didelė bauda, teisių atėmimas ir automobilio konfiskavimas.

G.Mikolaičio atleisti iš pareigų dar neskubama, o jis pats nesitraukia. 

„Raseinių vandenų” direktorius Stanislovas Bartkus naujienų portalui lrytas.lt pirmadienį pareiškė, jog sprendimas dėl jo pavaduotojo bus priimtas kitą savaitę, kai administraciją turėtų pasiekti policijos medžiaga apie padarytą eismo taisyklių pažeidimą.

„Tokių poelgių mes netoleruojame, tačiau dabar negaliu pasakyti, ar G.Mikolaičiui bus taikoma griežčiausia priemonė – atleidimas”, – S.Bartkus nebuvo tikras, ar pavaldinys neatsipirks švelnesne nuobauda, pavyzdžiui, papeikimu.

G.Mikolaitis į šiltą vietą savivaldybės įmonėje buvo įdarbintas be konkurso prieš porą mėnesių. Pasak direktoriaus, jis gauna maždaug 1,4 eurų atlyginimą atskaičius mokesčius.

„Atsirado laisva vieta, ir G.Mikolaičiui buvo pasiūlyta ją užimti. Darbe jis problemų nekeldavo, pravertė jo patirtis”, – taip apie politiko atėjimą į bendrovę papasakojo S.Bartkus.

G.Mikolaitis apie savo vairavimą išgėrus ir sukeltą avariją portalui lrytas.lt pirmadienį pasakoti nepanoro: „Vyksta ikiteisminis tyrimas, todėl nieko nekomentuosiu”.

Politikas aiškino, jog jo poelgis su darbu yra nesusijęs.

Tačiau už panašius pažeidimus posto greitai neteko Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė, kiti aukšti valdininkai, teisėjai, politikai. Nors jie sėdo prie vairo išgėrę ne tarnybos metu, jokių išlygų nebuvo taikytą – tokie veiksmai kenkia ne tik pažeidėjų, bet ir institucijų, kuriose jie dirbo, reputacijai.

Nuotykis kelyje – ne pirmas

2006 metų kovą G.Mikolaičio sukėlė avariją, tačiau politikas paspruko iš jos vietos. Jis buvo nubaustas 3 tūkst. litų bauda.

2008 metais premjerui Gediminui Kirkikui skaitant metinį pranešimą, žurnalistai atkreipė dėmesį besiblaškantį po Seimo rūmus parlamentarą G.Mikolaitį – pastarasis sunkiai orientavosi aplinkoje, pasak liudininkų, nuo jo sklido alkoholio kvapas.

Nuo žurnalistų bėgiojęs ir savo kabinetę užsirakinęs politikas nebuvo patikrintas alkotesteriu.

Vėliau G.Mikolaitis vėl dalyvavo rinkimuose po socdemų vėliava ir ėjo Seimo nario pareigas nuo 2012 iki 2016 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.