Žiaurus 14-metės lietuvės nužudymas Anglijoje: auka pažinojo įtariamąjį, šis kaltę toliau neigia

Šių metų balandžio 12-ąją dieną atsitiktinis praeivis vaikščiodamas Vulverhamptono Vakarų parke aptiko sukniežintą 14-metės lietuvės kūną.

Mergina pažinojo nužudymu įtariamą šešiolikmetį.<br>Scanpix nuotr.
Mergina pažinojo nužudymu įtariamą šešiolikmetį.<br>Scanpix nuotr.
Mergina pažinojo nužudymu įtariamą šešiolikmetį.<br>Scanpix nuotr.
Mergina pažinojo nužudymu įtariamą šešiolikmetį.<br>Scanpix nuotr.
Mergina pažinojo nužudymu įtariamą šešiolikmetį.<br>Scanpix nuotr.
Mergina pažinojo nužudymu įtariamą šešiolikmetį.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 28, 2018, 3:59 PM, atnaujinta Nov 28, 2018, 4:48 PM

Pagrindinis įtariamasis, šešiolikmetis vaikinas, kaltinamas merginos nužudymu, išprievartavimu ir net santykiavimu su jos lavonu jau po mirties. Pastarosiomis dienomis paaiškėjo ir daugiau bylos detalių – mergina buvo žiauriai nužudyta, o įtariamąjį 16-metį pažinojo.

Kaip rašo birminghammail.co.uk, trečiadienį kraupiu nusikaltimu įtariamas 16-metis stojo prieš teismą. Vaikinas toliau neigia tiek nužudęs, tiek išprievartęs merginą ir santykiavęs su ja net po jos mirties.

Tačiau jis prisipažino, kad balandžio 11-sios vakarą buvo susitikęs su 14-mete.

Susirašinėjo „Facebook“

Kaip paaiškėjo, 14-metė pažinojo jos nužudymu įtariamą vaikiną – jie susirašinėjo socialiniame tinkle „Facebook“. Pareigūnai, išstudijavę įtariamojo mobilaus ryšio telefoną, rado įrodymų, kad vaikinas ieškojo kaip visam laikui panaikinti savo „Facebook“ paskyrą, buvo panaikinęs skambučių su 14-mete istoriją.

Paieškos sistemoje „Google“ vaikinas ieškojo informacijos apie analinį seksą, pareigūnų manymu, būtent dėl šios priežasties jis balandžio 11-osios vakarą pasiūlė merginaii susitikti.

Teismo medicinos ekspertai taip pat patvirtino, kad su mergina buvo santykiauta analiniu būdu, o patys fiziniai sužalojimai įrodo, kad tai buvo daryta prieš jos valią.

Įtariamasis kaltę neigė pridurdamas, kad jis nebūtų taip galėjęs pasielgti su 14-mete, nes jie buvo draugai. Nors įtariamasis kaltę neigia, jis prisipažino, kad lemtingąjį balandžio 11-osios vakarą jis buvo susitikęs su 14-mete. Pasak šešiolikmečio, jų susitikimas baigėsi paprastai, o ją nužudė kažkas kitas.

Itin brutalus nužudymas

Merginos kūnas buvo rastas balandžio 12-osios rytą, Vulverhamptono Vakarų parke, ant suoliuko, mergina buvo pusnuogė. Ją radęs praeivis iš pradžių net nesuprato, kad tai – žmogaus kūnas.

Pasak teismo medicinos ekspertų, merginos mirties priežastis – smūgis į galvą, ji taip pat patyrė daug kitų brutalių sužalojimų – jai buvo įskilęs stuburas, išmušti dantys. Ant jos kūno rasta nubrozdinimų, kurie verčia pareigūnus galvoti, kad merginos kūnas buvo atitemptas iki suoliuko. 

Pasak draugių, kurios buvo su 14-mete lemtingąjį vakarą prieš jos mirtį, mergina sakė draugėms, kad nori susitikti su vaikinu, su kuriuo susirašinėjo „Facebook“, dėl šios priežasties, kai likusios dvi merginos patraukė namo, o 14-metė lietuvė pasiliko parke.

Pareigūnai rado paskutinį susirašinėjimą tarp žuvusios merginos ir šešiolikmečio įtariamojo – balandžio 11 d. 22 val. 35 min. jis jai išsiuntė paskutinę žinutę, pranešdamas, kad jau eina iš namų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.