Henriko Daktaro gaujos aukos našlei – nemaloni žinia dėl pinigų

Kauno nusikaltėlių šulas Henrikas Daktaras ir jo gaujos nariai jau prieš penkerius metus Klaipėdos apygardos teisme už žiaurius nusikaltimus gavo griežtas bausmes, bet tame pačiame teisme vėl teko prisiminti prieš 22 metus vykusius įvykius.

Verslininką S.Čiapą ir jo vairuotoją V.Varną 1996 metų balandį sušaudė Daktarų gaujos pasamdyti žudikai.
Verslininką S.Čiapą ir jo vairuotoją V.Varną 1996 metų balandį sušaudė Daktarų gaujos pasamdyti žudikai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-05 17:06

1996 metų balandį Kaune buvo sušaudyti koncerno „Agora“ prezidentas Sigitas Čiapas ir jo vairuotojas Vincas Varnas. Pastarojo našlė Alma Varnienė tikėjosi iš keturių Daktarų gaujos narių prisiteisti turtinę kompensaciją, tačiau jos civilinį ieškinį teismas atmetė.

2013-ųjų birželio 14 dienos nuosprendžiu Egidijus Abarius, Vidmantas Gudzinskas, Rolandas Zaveckas ir Rimvydas Žilinskas buvo pripažinti kaltais ir nuteisti dėl S.Čiapo ir V.Varno nužudymo bei kitų nusikaltimų. Iki gyvos galvos nuteistas H.Daktaras dėl šio epizodo buvo išteisintas.

Tuomet A.Varnienei buvo priteista beveik 45 tūkst. eurų neturtinės žalos ir pripažinta teisė į civilinio ieškinio dėl turtinės žalos atlyginimo patenkinimą civilinio proceso tvarka.

Byla ilgai keliavo per įvairius teismus ir tik prieš pusmetį vėl grįžo į Klaipėdos apygardos teismą. A.Varnienė tikėjosi, kad jai bus priteista nemenka pinigų suma – 130 tūkst. eurų.

Moters teigimu, tiek kainavo maitintojo netekusios šeimos patirta turtinė žala: ji nurodė laidojimo, gedulingų pietų, paminklo projekto ir jo pastatymo išlaidas, reikėjo užauginti du vaikus, mokėti už jų mokslus. Be to, šeima neteko vyro atlyginimo, kuris siekdavo nuo 435 iki 580 eurų per mėnesį.

Tačiau A.Varnienė nepateikė teismui patirtų nuostolių patikimų įrodymų ir tai pagrindžiančių dokumentų.

Nagrinėjant baudžiamąją bylą Jolanta Čiapienė pasakojo, kad už laidotuves, gedulingus pietus, paminklo projektavimą ir pastatymą Karmėlavos kapinėse sumokėjo ji. Abu žuvusieji palaidoti bendrame kape, čia iškilo didžiulis paminklas.

Ieškovė nepateikė duomenų ir apie vyro gautą atlyginimą, teismui pristatė tik vienintelį dokumentą, kad jis iš tikrųjų dirbo „Agoroje“.

Teismas pats pasidomėjo žuvusiojo gautomis pajamomis. Iš „Sodros“ gautas atsakymas, kad oficialus V.Varno atlyginimas buvo tik maždaug 39 eurai per mėnesį, – bene dešimt kartų mažesnis, negu nurodė našlė.

Ji tuomet nedirbo, o žuvus vyrui gavo našlės pensiją, našlaičių pensijos buvo skirtos vaikams.

Vadinasi, netekus maitintojo pajamų dalį, kurią ieškovė ir jos vaikai gaudavo esant gyvam vyrui ir tėvui, po jo mirties kompensavo „Sodra“.

Nužudyto verslininko našlė teismui ieškinio nepateikė. S.Čiapo motina kreipėsi dėl neturtinės žalos atlyginimo, tačiau ji praėjusiais metais mirė, o turto paveldėtojas į teismo laiškus neatsakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.