Merginos sumušimu kaltinamo Igno Mečajaus trenerė: „Parodyta specialiai, kad tam žmogui tik pakenktų“

„Man atrodo būtų gėda net išvis tokią butinę situaciją nagrinėti“, – taip į vakar išplitusią žinutę apie dziudo imtynininko Igno Mečajaus galimai žiauriai sumuštą merginą reagavo buvusi sportininko trenerė Ramunė Aleknavičienė.

I.Mečajus kaltinamas dėl žiauraus merginos sumušimo.<br>Facebook nuotr.
I.Mečajus kaltinamas dėl žiauraus merginos sumušimo.<br>Facebook nuotr.
Dziudo Lietuvos čempiono Igno Mečajaus galimai sužalota mergina.<br>Facebook nuotr.
Dziudo Lietuvos čempiono Igno Mečajaus galimai sužalota mergina.<br>Facebook nuotr.
I.Mečajus kaltinamas dėl žiauraus merginos sumušimo.<br>Facebook nuotr.
I.Mečajus kaltinamas dėl žiauraus merginos sumušimo.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 26, 2018, 4:34 PM, atnaujinta Dec 26, 2018, 5:07 PM

Anot trenerės – tai tik buitinis konfliktas

Antradienį „Facebook“ socialiniame tinkle buvo paviešintas Gabrielės Kaitės įrašas, kuriame mergina pasakojo apie lapkričio 16-ąją sostinės centre įvykusį žiaurų incidentą.

Savo paskyroje mergina pasidalijo įrašu ir video, kuriame, kaip spėjama, dziudo imtynininkas I.Mečajus, vos pakilęs nuo žemės, stipriai smūgiuoja kumščiu šalia stovinčiai merginai į veidą ir parbloškia ją ant grindinio.

Buvusi I.Mečajaus trenerė R.Aleknavičienė merginos sumušimą pavadino buitiniu konfliktu.

„Niekas tokių dalykų nekomentuoja per šventes. Yra faktai, atliekami tyrimai, įvykis buvo labai seniai, o dabar tik per Kalėdas jis parodytas specialiai, kad tam žmogui tik pakenktų. Man atrodo, būtų gėda net išvis tokią butinę situaciją nagrinėti“, – teigė buvusi kylančios dziudo žvaigždės trenerė.

I.Mečajus – vienas talentingiausių šalies dziudo kovotojų, gynęs šalies garbę Europos dziudo taurės etapuose ir lipęs ant prizininkų pakylos. Sportininkas varžėsi svorio kategorijoje virš 100 kg.

Jis pats šios situacijos nekomentavo.

Federacija atsiribojo nuo sportininko

Dziudo federacija apie incidentą sužinojo tik vakar ir iškart pasmerkė sportininko elgesį.

Pasak Lietuvos dziudo federacijos prezidento Vigmanto Sinkevičiaus, federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, ypač prieš moteris. Jo teigimu, federacija atsiriboja nuo buvusio sportininko I.Mečajaus. Jis nevertas nei sportininko, nei vyro vardo.

Apie tai, jog federacija smerkia tokį dziudo imtyninko elgesį buvo pranešta ir federacijos „Facebook“ paskyroje.

„Dėl netoleruotino Igno Mečajaus elgesio. Šiandien, gruodžio 25 dieną, socialinėje medijoje pasklido žinutė su filmuota vaizdine medžiaga dėl Igno Mečajaus smurto prieš merginą. Iki šios dienos Lietuvos dziudo federacija neturėjo jokios informacijos apie tokį Igno Mečajaus neadekvatų išpuolį.

Teisėsauga neinformavo federacijos apie tokį incidentą, jei būtume gavę informaciją anksčiau, tikrai būtume Vykdomajam komitete apsvarstę šia situaciją ir savo kompetencijos ribose skyrę nuobaudą sportininkui. Noriu užtikrinti visuomenę, jog Lietuvos dziudo federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu prieš ką jis bebūtų nukreiptas.

Lietuvos dziudo federacija atsiriboja nuo Igno Mečajaus smurto veiksmų. Artimiausiu metu bus atliktas federacijos vidinis tyrimas ir analizė dėl šio Igno Mečajaus elgesio, paaiškėjus visoms aplinkybėms bus imtasi griežčiausių priemonių, numatytų Lietuvos dziudo federacijos kompetencijos ribose“, – tekstą pasirašė LDF prezidentas V.Sinkevičius.

Ne pirmas sportininkų išpuolis prieš moteris

I.Mečajus tikrai nėra pirmas Lietuvos sportininkas, galimai pakėlęs ranką prieš moterį.

Ir anksčiau ne vienas garsus sportininkas buvo kaltintas smurtu prieš moteris. Tarp kaltinamųjų buvo boksininkas Evaldas Petrauskas, nužudytas bušido kovotojas Remigijus Morkevičius, krepšininkas Gintaras Einikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.