Eglė Kručinskienė neatvyko į teismą, jai gresia atvesdinimas

Kauno apylinkės teismui nepavyko atversti didelį atgarsį visuomenėje sulaukusios vaiko mušimu kaltinamos Eglės Kručinskienės bylos.

Eglei Kručinskienei teks sėsti į kaltinamųjų suolą, o jos sutuoktiniui kaltinimai panaikinti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Eglei Kručinskienei teks sėsti į kaltinamųjų suolą, o jos sutuoktiniui kaltinimai panaikinti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 10:02 AM, atnaujinta Jan 8, 2019, 2:30 PM

Kaltinamoji iš anksto nurodė, kad negalės dalyvauti teismo posėdyje, mat su vaiku turi lankytis pas gydytoją. Pirmajame posėdyje negalėjo dalyvauti ir moters gynėja. 

Prokurorė paprašė į kitą teismo posėdį vasario pradžioje E.Kručinskienę atvesdinti. Teismas šį prašymą patenkino. 

Tuo tarpu E.Kručinskienė tikino negavusi šaukimo iš teismo ir apie posėdį sužinojo tik jp išvakarėse, kai jau buvo suplanuotas vizitas pas gydytoją. 

„Pati atvkysiu į kitą teismo posėdį, tikrai nesiruošiu slapstytis", - kalbėjo moteris. 

Moteris kaltinama dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusį rudenį, iš praeivio gavus pranešimą, kad Panemunės šile moteris esą muša vieną iš dviejų savo mažamečių vaikų. 

Moteris atsidūrė areštinėje, jai buvo pareikšti įtarimai ir apribota galimybė bendrauti su nuo jos galėjusiu nukentėti vaiku.

2 metų berniukas ir jo 3 metų sesuo buvo išvežti iš namų ir beveik mėnesiui įkurdinti pas globėjus, kai rugsėjo 29 dieną su atžalomis pasivaikščioti išėjusi E.Kručinskienė ėmė drausminti į gatvę išbėgusį jaunėlį. 

Po nesėkmingų mėginimų paaiškinti vaikui žodžiais, moteris sudavė sūnui per rankas ir sėdmenis. Aplinkinių reakcija buvo nevienoda – vienas vyras ėmė filmuoti E.Kručinskienę, sekti jai iš paskos ir priekaištauti, o kita įvykį mačiusi pora kalbėjo priešingai.

Į pirmąjį posėdį atvyko ir dalis kviestų liudininkų, tačiau jiems netrukus teko palikti rūmus. 

Vėliau tarnybos nusprendė iš šeimos vaikus paimti. Kilus dideliam visuomenės pasipiktinimui jie grąžinti. Prokurorai iš pradžių norėjo į teisiamųjų suolą pasodinti ir moters sutuoktinį Gintarą Kručinską, tačiau vėliau įtarimai jam buvo panaikinti. 

Vaiko mušimu ir viešosios tvarkos pažeidimu kaltinamos E.Kručinskienės bylą nagrinės Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai. Byla bus nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.