Girtą vyrą gynusi žmona pati sulaukė bylos

Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingų parodymų davimo. Iki šiol neteistai moteriai, galimai norėjusiai nuo baudžiamosios atsakomybės išgelbėti savo sutuoktinį, dabar gresia teistumas.

Girtą vyrą gynusi žmona pati sulaukė bylos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Girtą vyrą gynusi žmona pati sulaukė bylos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2019, 10:20 AM, atnaujinta Jan 25, 2019, 10:24 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, dar 2017 metų rugsėjo pabaigoje apsvaigęs nuo alkoholio vyras, policijos pareigūnų buvo rastas į pakelės griovį nuvažiavusiame automobilyje. Įvykio vietoje matuokliu nustatytas 2,27 promilės girtumas, o kraujo mėginys parodė dar didesnę alkoholio koncentraciją – 2,75 promilės etilo alkoholio.

Vyro atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Galimai nuo baudžiamosios atsakomybės norėjusi išgelbėti savo sutuoktinį, moteris apklausos metu teigė, kad automobilį iš tikrųjų vairavo ji. Moteris pasakojo, kad vėlų vakarą vairuodama automobilį su sutuoktiniu susikivirčijo. Kadangi šis labai rėkė, ji nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo į griovį. Supykusi ant vyro, ji neva laukais išėjo namo ir paliko jį vieną įvykio vietoje. Vėliau šį savo pasakojimą moteris dar kartą patvirtino papildomoje apklausoje.

„Liudytojai prieš apklausą visuomet yra supažindinami su teisių ir pareigų liudytojui išaiškinimo protokolu. Jame akcentuojama atsakomybė už melagingų parodymų davimą. Tačiau ne visi liudytojai supranta, kad melas turi pasekmes“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Marius Maurius.

Nepatikėję šia moters versija, pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą vyro atžvilgiu dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio. Pernai metų spalį Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs prokuroro apeliacinį skundą, su prokuroru sutiko ir vyrą pripažino kaltu. Šio teismo sprendimo pagrindu prokuroras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nuteistojo žmonos galimo melagingų parodymų davimo.

Ikiteisminis tyrimas baigtas, o byla su kaltinamuoju aktu jau pasiekė Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.